СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 107
  • 723
  •   1
Отговори
# 375
Eva, благодаря ти от сърце за пожеланието Hug. И аз най-искрено ти желая успех утре Praynig. Дано приемат дечицата на всички ни, знам че е нереално, но все пак си го пожелавам Peace

# 376
  • София, под Карлсон

Излиза, че от 600 слежители в ДГ /данни на Минчева/ още миналата година са приети 413 деца на персонала. Изводът е, че почти всеки служител има дете, внуче, племенник или братовчед на възраст на ДГ.

Ако моята майка беше леля в градина, то покрай нея щяха да влязат три (!!!) деца  Confused

# 377
  • Банкя
(...) Междудругото се оказа, че има близнаци, които ползват различни социални критерии, т.е единият близнак ползва даден критерий, а другият не... ooooh! И затова въпреки, че поредността на желанията им е еднакава се виждат с различен брой точки  newsm78 Този вариант го бях пропуснала...
Примерно единият се полусирак, а другият - не?
Абсурдно е да са с различни социални точки. Най-много едното детенце да е със СОП, но това не знам дали се отразява на точките, не е ли случай за директен прием  Thinking
Единствено мога да си го представя за СК10, в краен случай за СК11, но иначе ми е абсурдно. Naughty

# 378
  • София, под Карлсон
(...) Междудругото се оказа, че има близнаци, които ползват различни социални критерии, т.е единият близнак ползва даден критерий, а другият не... ooooh! И затова въпреки, че поредността на желанията им е еднакава се виждат с различен брой точки  newsm78 Този вариант го бях пропуснала...
Примерно единият се полусирак, а другият - не?
Абсурдно е да са с различни социални точки. Най-много едното детенце да е със СОП, но това не знам дали се отразява на точките, не е ли случай за директен прием  Thinking

Явно е заради СОП-а, аз лично друго обяснение нямам.  newsm78 Но това беше отговорът от ИСОДГ, който ми дадоха.

# 379
  • София
(...)
И миналата година в последният момент имаше родители, които се пробваха, защото мислеха, че не правят проверки или че могат после да убедят директорката да си затвори очите за фалшивите предимства.
Поизчистиха списъците тогава, ето го нагледно обяснено:
18.05.09 12:30
Премахнати са точки по К5 на деца, които не са набор 2006, т.е. не кандидатстват за 1-ва градинска група от септември – 217 съобщения
19.05.09 17:00
Проверка на заявките по СК8 (ТЕЛК) - общо 195 заявки. Невалидни заявки по име - 24. Невалидни заявки по процент - 14. Невалидните заявки ще бъдат премахнати. Допълнитено проучване е необходимо за 42 заявки.
19.05.09 18:20
Допълнитено уточняване на 42 заявки по СК8 (ТЕЛК). Невалидни заявки по име - 4.
19.05.09 19:15
Проверка на заявките по К4 (Родител или баба/дядо, които работят в детска градина на Столична община) - общо 642 заявки. Проверени 120. Невалидни - 30. Невалидните заявки ще бъдат премахнати.
19.05.09 22:10
Завършена общата проверка на заявките по К4. От останалите заявки невалидни са 126. Невалидните заявки ще бъдат премахнати.
20.05.09 16:45
Премахнати за точките на 43 невалидни заявки по СК8 и 157 невалидни заявки по К4.
20.05.09 23:40
Изпратени са предупредителни съобщения до 23 семейства с близнаци да уеднаквят кандидатурите си.
22.05.09 9:00
Допълнителна проверка на заявките по К4. Идентифицирани са невалидни заявки. Чакаме потвърждение от Дирекция "Образование".
22.05.09 10:00р
Допълнителна проверка на заявките по ДК4. Идентифицирани са 15 невалидни заявки, които ще бъдат премахнати.
22.05.09 10:15
След потвърждение от Дирекция "Образование", 58 невалидни заявки по К4 ще бъдат премахнати.

http://kg.sofia.bg/?page=news&id=206&all=1

30.05.09 Корекции преди второто класиране
...8. Премахнати са точки по невалидно заявени критерии на 28 деца, отказани за записване от директор.

05.06.09 Корекции преди класирането  
Преди третото класиране извършихме следните корекции:
Днес след 18 ч. намалихме точките по критерии в около 50 профила, поради отказ за записване от директор.

12.06.09 Корекции преди класирането  
Преди четвъртото класиране извършихме следните корекции:
Днес след 18 ч. намалихме точките по критерии в 22 профила, поради отказ за записване от директор.

Дано тази година проверките са още по-стриктни и масови.
(...)
Тази година обаче не е пуснато нито едно подобно съобщение  Confused
Това ме притеснява малко.

# 380
Ами на мен ми се струва, че 600 служители са много малко. Градините в София са около 150-200, излиза, че в една детска градина има трима служители  hahaha

# 381
  • София
Ами на мен ми се струва, че 600 служители са много малко. Градините в София са около 150-200, излиза, че в една детска градина има трима служители  hahaha
около 230 са. Peace

# 382
  • София
а ако ни класират и по първо и по второ желание  ,ще може да избираме ли ( в двуседмичен срок ) или автоматично ще отпаднем от второ желание
п.п. е нямаме шансове в елитната до нас градина де  Mr. Green там  до 20 номер та и повече са се наредили 10+

# 383
кикимора, служителите са 600 само в новооткритите дг. На територията на Сф ДЗ са около 230 на брой + около 20 чисти ясли, което по най-груби сметки прави поне 4 500 служители, а вероятно всъщност са повече.

Разбирам. Но съвсем не разбирам отговора на Минчева. Защо ни в клин, ни в ръкав говори за 600-те служители. Ако ще е искала цифрата от 50 връзкарчета да изглежда още по-нищожна, трябваше да даде цифрата на всички детски заведения+яслите.

Всъщност в повечето отговори липсва логика с въпросите. Все едно са шаблони, извадени от нафталина от ПР-а, когато Фандъкова беше зам.- кмет и даваше интервюта

# 384
  • София
а ако ни класират и по пурво и по второ желание  ,ще може да избираме ли ( в двуседмичен срок ) или автоматично ще отпаднем от второ желание
п.п. е нямаме шансове в елитната до нас градина де  Mr. Green там  до 20 номер та и повече са се наредили 10+
ако ви класират по първо автоматично отпадате от второто.

# 385
  • Банкя
а ако ни класират и по пурво и по второ желание  ,ще може да избираме ли ( в двуседмичен срок ) или автоматично ще отпаднем от второ желание
п.п. е нямаме шансове в елитната до нас градина де  Mr. Green там  до 20 номер та и повече са се наредили 10+
Отпадате автоматично Peace

В последния момент граничната ни група нарастна с още едно дете, а остава още половин час. Whistling

# 386
Изведнъж нещо се побърка системата и ми показа СРЕДЕН шанс 140%. Минута по-късно процентите пак бяха 80. Не разбирам на какво се дължи това, при положение че опашката не се е променяла.

# 387
  • Банкя
Да попитам пак, ако някой е наясно:

Искам да попитам, дали щом не използвам ДК5, тоест нито една градина, в която кандидатстваме, не го е приела, ще е проблем, ако на служебните бележки от фирмите, където работим с мъжа ми, пише различен от обявения в профила район. Rolling Eyes

Сега видях, че мога да избера за район на месторабота "---", което мен ме устройва, въпросът е дали за ИСОДГ е ок. Thinking

...и дали мога да променям профила, когато системата е затворена? Peace

# 388
Аз съм също под пара... само гледам списъка да не дойде някое дете, че сме с висок шанс  ooooh!

# 389
  • София
При мен системата е ок, но си мисля, че до 18:00 Алекс ще отпадне от граничната група.

Общи условия

Активация на акаунт