СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 045
  • 723
  •   1
Отговори
# 15
  • Sofia
Леле-е-е, бясна съм!!! Вижте й отговора на Минчева:
Въпрос 1
Уважаема госпожо Найденова,
Вместо да се показва поредността на желанията на всички деца, в ИСОДГ на родителите се дава възможност да получат информация за шансовете за прием на детето им в детска градина.

# 16
  • София
Айде на отговорите от Минчева http://blog.sofia.bg/?p=177
Благодаря ти,че ни напомни за блога  bouquet.Бях забравила и за зададения си въпрос.

# 17
  • Beyond the Frontiers
Благодаря Ви за въпроса! Ще се направи предложение на Работна група на Дирекция „Образование” децата, посещаващи частни детски ясли, да получават по 1 точка с цел равнопоставеност.
 Joy  Освен смях през сълзи, не виждам как да отговоря на подобен отговор.....тази допълнителна точка е само за набор 2007 и след 2 дена няма да има кой знае какъв смисъл, ако го приемат.  Според мен е по-правилно да го премахнат изцяло, като критерий. Да не говорим, че дава отново огромна възможност за спекулации.

# 18
Вижте какъв е отговора за К4:

В Столична община през последните две години са построени и функционират над 30 сгради на детски градини, в които работят около 600 души. Тъй като в системата съществува огромен дефицит на кадри, това е целенасочена поритика на Столична община за привличане на човешки ресурс. За миналата година около 50 деца са се ползвали от К4, което не се отразява съществено на приема на децата.

50 ДЕЦА  Shocked ТОВА СИ Е ЖИВА ГАВРА!!!

Абсолютна гавра и за двете твърдения!!!
Първо - недостиг на персонал НЯМА!!! Мисля, че целия квартал Младост е показателен пример, все пак е един от най-големите квартали, с най-много ДЗ. Е, в нито едно не се търси персонал Crossing Arms
Второ - наблюденията ми само върху един набор за едно ДЗ - миналата година 5 деца и тази година още толкова засега ще влязат благодарение на К4. При смешните обявени 5-6 бройки, всеки може да пресметне колко места остават за останалите деца в общата опашка ooooh!

# 19
  • Ловеч
Как така само 50 деца са се ползвали от К4  #Cussing out
Хайде сега погледнете списъците с чакащи по общи критерии с точки над 9 за ясленчетата и от 10 нагоре за първа градинска - 50 ли са или над 500/просто се изумявам как боравят тези хора с цифрите Shocked /
Точка ще дават за посещаващи ЧЯ/ СО е била толкова щедра с тях през годините-грижат се за частния бизнес/ - трябва да дават, след като подаряват, приватизират и ползват затворените от тях градини. Мен какво ме касае по чие време са правени тези издевателства, те са във властта - да си им търсят отговорност на виновните, ние ли трябва да им обираме плодовете на труда. Вместо да си водя детенце в ОДЗто на 160метра от нас - ще го водя на 160км #2gunfire
Ами за ЕСПА - имало решение, ми кажете го де.... избива ме на тиха лудост.  

# 20
Благодаря Ви за въпроса! Ще се направи предложение на Работна група на Дирекция „Образование” децата, посещаващи частни детски ясли, да получават по 1 точка с цел равнопоставеност.
 Joy  Освен смях през сълзи, не виждам как да отговоря на подобен отговор.....тази допълнителна точка е само за набор 2007 и след 2 дена няма да има кой знае какъв смисъл, ако го приемат.  Според мен е по-правилно да го премахнат изцяло, като критерий. Да не говорим, че дава отново огромна възможност за спекулации.
А как ще се доказва? Всяка ЧЯ ще издаде  бележка , че детето я е посещавало срещу примерно 50 лева и кой ще провери дали това е вярно?
Ако общинарите мислят за такъв вариант  - евала!

П.П. Не съм писала отдавна, защото загърбих всичките си мечти детето ми да посещава детска градина на 60 метра от дома ни и вместо това кандидатствам по първо желание за филиал - апартамент в ЖК-то до нас. И ще псувам всеки път, когато си плащам местния данък и ще споменавам с добро Фандъкова и компания...

# 21
  • Beyond the Frontiers
А как ще се доказва? Всяка ЧЯ ще издаде  бележка , че детето я е посещавало срещу примерно 50 лева и кой ще провери дали това е вярно?
Ако общинарите мислят за такъв вариант  - евала!

П.П. Не съм писала отдавна, защото загърбих всичките си мечти детето ми да посещава детска градина на 60 метра от дома ни и вместо това кандидатствам по първо желание за филиал - апартамент в ЖК-то до нас. И ще псувам всеки път, когато си плащам местния данък и ще споменавам с добро Фандъкова и компания...
Именно. И аз така мисля.
Да не сме съседи, защото и моята дилема е същата.

# 22
Успех на всички!  Peace

# 23
Мда, загубих 5 мин. в четене на отговорите на Минчева...
За съжаление е вярно, че частните детски ясли е трудно да бъдат контролирани... И въобще тяхното съществуване май не е много-много уредено.... Да уточня, че от една година детето ми ходи на частна детска ясла Mr. Green Всъщност посещението може да се доказва с платени месечни таски. Надали много родители биха се изръсил толкова пари... Така или наче съществуването на критерии само по себе си е дискриминация, така че каквито и да са те, винаги ще иам недоволни...

# 24
Запис. Успех и късмет на всички! Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed

Искам да попитам за децата подредени в списъците по социални критерии.
Ако има 10 места за тези деца, първите 10 ли се класират?

# 25
Момичета, приемете един съвет, ако искате! Забравете процентите. Не ги гледайте! Само ви объркват и става една игра на котка и мишка с другите родители. Не се подвеждайте като миналата година!

# 26
  • София
Да си повторя въпроса от предишната тема: в седмицата на Гергьовден само три дни ли ще имаме за подготвяне на документи и записване, ако евентуално ни огрее?
При национални празници предполагам и градините няма да работят.

Ако решат да работят решението май трябва да мине през какви ли не министерства.

Искам да попитам за децата подредени в списъците по социални критерии.
Ако има 10 места за тези деца, първите 10 ли се класират?
Всъщност и аз не знам дали има гранични групи за социалната квота.
По логика при обявени 10 места, 10 деца влизат.

# 27
Запис и успех на дечицата  Peace

Момичета, към г-жа Минчева ли трябва да си задам въпроса защо в нашата община - Връбница, в 3-те ОДЗ-та приема за набор 2009 е 0. Това на нищо не прилича.

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 22:49 от krisskka

# 28
Здравейте! Имам такъв въпрос, ако може някой да помогне:
Още в началото си направих кандидатурите и искам да останат така. Трябва ли да актуализирам нещо до 22-ри?
И още може ли някой да разтълкува това нещо? Имаме ли шанс за приемане?
Желание Детска градина / Група Шанс за класиране - данните са актуални към 20.04.2010 г. 17:01 ч. Точки
1.       
 5 ОДЗ Ракета
Ясла 1 от септември, родени 2009г.
Вх.Номер: 100423
 По социални критерии - ВИСОК
* данните са актуални към 20.04.2010 г. 17:01 ч.
По общи критерии - СРЕДЕН
6% вероятност в граничната група
* данните са актуални към 20.04.2010 г. 17:01 ч. 13.2
2.       
 74 ОДЗ Дъга
 По социални критерии - НИСЪК
1-ви на опашката
По общи критерии - НИСЪК
група от 42 кандидати със същия брой точки и 42 кандидати чакащи отпред с по-висок брой точки
* данните са актуални към 20.04.2010 г. 17:01 ч. 12.2
3.       
 92 ОДЗ Мечта
 По социални критерии - НИСЪК
3 кандидати чакащи отпред с по-висок брой точки
По общи критерии - НИСЪК
група от 38 кандидати със същия брой точки и 56 кандидати чакащи отпред с по-висок брой точки
Благодаря и приятна вечер!

# 29
  • София
за да следя  Hug

Общи условия

Активация на акаунт