СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 039
  • 723
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Да си повторя въпроса от предишната тема: в седмицата на Гергьовден само три дни ли ще имаме за подготвяне на документи и записване, ако евентуално ни огрее?
Не, срока за записване е двуседмичен. От септември нататък, когато групите минат на текущ прием, тогава срока за записване е една седмица.  Peace

# 31
  • София
Криси, детето ти има шанс в "Ракета" по социални критерии. В "Дъга" и "Мечта" със сигурност не влиза. В "Ракета" би трябвало да влезе, ако не се променят обстоятелствата.

(...)
Искам да попитам за децата подредени в списъците по социални критерии.
Ако има 10 места за тези деца, първите 10 ли се класират?
Всъщност и аз не знам дали има гранични групи за социалната квота.
По логика при обявени 10 места, 10 деца влизат.
Принципно се образуват гранични групи и в социалната опашка, там също се генерират случайни числа за тях. Чета ето тук:

(...) Стъпка 1: Класиране на социалните и общите опашки според квотата

1.1. Свободните места ще бъдат разделени 40% за социалната опашка (с обикновено закръгление нагоре) и 60% за общата.

1.2. Класира се социалната опашка за 40% от свободните места. Където има гранична група за социалната опашка се тегли жребии. (...)

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 23:15 от julie.k

# 32
  • София
 krisi99, данните ти показват, че ако класирането беше на 20.04. в 17.01ч. вие щяхте да се класирате по първо желание в Ракета. Продължавай да си следиш шанса, но щом ти дава "висок", ето какво е обяснено в сайта - ако бихте били класирани
http://kg.sofia.bg/?page=news&id=403

# 33
Много ви благодаря, и ако може още един въпрос :
в семейството двете деца на съпруга ми са полусираци. Мога ли да посоча този критерий като социален за  семейството, или той се отнася само за детето, което кандидатства?
В смисъл тия точки се дават само ако сина ми е полусирак?  newsm78
Много ми е трудно, не мога да разбера.

# 34
  • София
krisi99, сирак/полусирак се отнася само за детето, което кандидатства.
Ако живеете в едно домакинство с децата на съпруга ти и те са учащи, мисля, че можеш да си заявиш, че сте многодетно семейство /ако греша, моля някой да ме поправи!/.
К12
 Деца от многодетни семейства  с три и повече деца от едно домакинство - 2 т.

Определя се автоматично от профилите на децата в семейството.

Необходимо е да създадете профили на всичките деца в семейството, независимо от тяхната възраст. Децата, които са навършили 18 години, не се водят от същото семейство, освен ако не продължават образованието си като редовни студенти.

Информацията ще бъде сравнена с данните на ЕСГРАОН преди класирането. Ще бъдете уведомени, ако има несъответствие.

При записване трябва да представите Удостоверения за раждане на всички деца в семейството. За студентите трябва да предоставите служебна бележка от висшето училище.

# 35
Много ви благодаря, и ако може още един въпрос :
в семейството двете деца на съпруга ми са полусираци. Мога ли да посоча този критерий като социален за  семейството, или той се отнася само за детето, което кандидатства?
В смисъл тия точки се дават само ако сина ми е полусирак?  newsm78
Много ми е трудно, не мога да разбера.

Само ако кандидатстващото дете е полусирак.

# 36
  • София
Критерият се отнася за детето, което кандидатства.
Критериите свързани с братя/сестри са

Социални
СК12. Деца от многодетни семейства с три и повече деца от едно домакинство – 2 т.
СК13. Деца-близнаци - 2 т.
Допълнителни
ДК1. Детето има брат/сестра, които са записани в детската градина и не тръгват на училище от септември
ДК6. Детето има брат/сестра, които са родени с разлика по-малка от 24 месеца

Предполагам можете да използвате някой от тези критерии, да речем СК12, ако децата живеят с вас. Не знам как стои въпроса с осиновяването.
Много сложно. Не разбирам тази материя.

# 37
Да си повторя въпроса от предишната тема: в седмицата на Гергьовден само три дни ли ще имаме за подготвяне на документи и записване, ако евентуално ни огрее?
Не, срока за записване е двуседмичен. От септември нататък, когато групите минат на текущ прием, тогава срока за записване е една седмица.  Peace

Би трябвало наистина да са само три дните за записване от втората седмица, едва ли ще има директорка в детска градина в неработен ден. Подготви се, ако можеш по-рано...аз миналата година си предупредих работодателя, че има вероятност да му поискам експресно такава служебна бележка, и успях да запиша детето още през първата седмица.

# 38
Много благодаря.
Децата живеят при нас и са под 18 години. Системата автоматично дава точки за многодетно семейство.

# 39
Много благодаря.
Децата живеят при нас и са под 18 години. Системата автоматично дава точки за многодетно семейство.

Мисля че точките се дават за многодетно домакинство. Не би трябвало да ви направят проблем.

# 40
  • София
Аз също успях да запиша детето през първата седмица.
Мисля, че Анима се притеснява, че би имала само 3 работни дни за записване, но те ще бъдат 8 /общо за двете седмици, ако официално ще се почива на 6 и 7.05/

# 41
  • София
записвам се,да не изпусна нещо Mr. Green

# 42
Добро утро! Вече взе да ми се реве нов ден нови 5 деца!!! Вече ще изпаднем и от гр.гр.!!! Всички "многоточковци" последния ден ли чакаха?

# 43
  • София
Добро утро! Вече взе да ми се реве нов ден нови 5 деца!!! Вече ще изпаднем и от гр.гр.!!! Всички "многоточковци" последния ден ли чакаха?
Добро утро!
И миналата година в последният момент имаше родители, които се пробваха, защото мислеха, че не правят проверки или че могат после да убедят директорката да си затвори очите за фалшивите предимства.
Поизчистиха списъците тогава, ето го нагледно обяснено:
18.05.09 12:30
Премахнати са точки по К5 на деца, които не са набор 2006, т.е. не кандидатстват за 1-ва градинска група от септември – 217 съобщения
19.05.09 17:00
Проверка на заявките по СК8 (ТЕЛК) - общо 195 заявки. Невалидни заявки по име - 24. Невалидни заявки по процент - 14. Невалидните заявки ще бъдат премахнати. Допълнитено проучване е необходимо за 42 заявки.
19.05.09 18:20
Допълнитено уточняване на 42 заявки по СК8 (ТЕЛК). Невалидни заявки по име - 4.
19.05.09 19:15
Проверка на заявките по К4 (Родител или баба/дядо, които работят в детска градина на Столична община) - общо 642 заявки. Проверени 120. Невалидни - 30. Невалидните заявки ще бъдат премахнати.
19.05.09 22:10
Завършена общата проверка на заявките по К4. От останалите заявки невалидни са 126. Невалидните заявки ще бъдат премахнати.
20.05.09 16:45
Премахнати за точките на 43 невалидни заявки по СК8 и 157 невалидни заявки по К4.
20.05.09 23:40
Изпратени са предупредителни съобщения до 23 семейства с близнаци да уеднаквят кандидатурите си.
22.05.09 9:00
Допълнителна проверка на заявките по К4. Идентифицирани са невалидни заявки. Чакаме потвърждение от Дирекция "Образование".
22.05.09 10:00р
Допълнителна проверка на заявките по ДК4. Идентифицирани са 15 невалидни заявки, които ще бъдат премахнати.
22.05.09 10:15
След потвърждение от Дирекция "Образование", 58 невалидни заявки по К4 ще бъдат премахнати.

http://kg.sofia.bg/?page=news&id=206&all=1

30.05.09 Корекции преди второто класиране
...8. Премахнати са точки по невалидно заявени критерии на 28 деца, отказани за записване от директор.

05.06.09 Корекции преди класирането  
Преди третото класиране извършихме следните корекции:
Днес след 18 ч. намалихме точките по критерии в около 50 профила, поради отказ за записване от директор.

12.06.09 Корекции преди класирането  
Преди четвъртото класиране извършихме следните корекции:
Днес след 18 ч. намалихме точките по критерии в 22 профила, поради отказ за записване от директор.

Дано тази година проверките са още по-стриктни и масови.

Също така има и друго - незаписани деца /защо въобще са участвали в класирането да се чудиш.../
05.06.09 Елиминирани кандидатури
Кандидатурите на 375 деца, които не са се записали от първоначалното класиране на 22.05.2009 г. са елиминирани. Съответните съобщения са изпратени до родителите.

http://kg.sofia.bg/?page=news&id=238&all=1

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 08:32 от Ника

# 44
  • Банкя
Ника Благодаря ти, за информацията!  bouquet

Както винаги си точна и изчерпателна. Много ми помогна и даже леко ме успокои. Hug

Общи условия

Активация на акаунт