СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 765
  • 723
  •   1
Отговори
# 105
  • София
dany13, попитайте в обратна връзка на системата. СОП се заявява.

Цитат
Заявка за критерий СОП

СОП. Децата със специални образователни потребности и/или хронични заболявания, както и тези със заболявания с решение на ЛКК или ТЕЛК се класират служебно.

Специални потребности (форма за описание, предполагам се пише номер док. и т.н.)

Внимание! Данните за СОП ще бъдат проверени от регистъра на съответните комисии и/или с индивидуални интервюта в Дирекция „Образование”.

Мисля, че трябва да минете през ТЕЛК. Това е една бавна и мъчителна процедура. Успех.
Не зная дали ще успееш да извадиш док. толкова бързо. Но мисля, че има градини, в които има резервирани места за СОП.

# 106
  • София
А колко работодатели са склонни да ви чакат цели 3 години, докато се върнете на работа?!
Ами за момента, това ще са всички онези, дето яко ги тресе кризата и работа няма, та даже биха те молили да си ползваш де-що може неплатени отпуски.

Според мен, тъй като отпуската се разрешава, доста майки може и да се наложи да търсят нова работа. Надали някой ще те държи и плаща месечни осигуровки, ако знае, че няма да му работиш после.

Нека не се примиряваме с това, че управниците ни командват (макар и прикрито) кога и как да си ползваме платената си годишна отпуска.  Peace 

# 107
А колко работодатели са склонни да ви чакат цели 3 години, докато се върнете на работа?!
Ами за момента, това ще са всички онези, дето яко ги тресе кризата и работа няма, та даже биха те молили да си ползваш де-що може неплатени отпуски.

Според мен, тъй като отпуската се разрешава, доста майки може и да се наложи да търсят нова работа. Надали някой ще те държи и плаща месечни осигуровки, ако знае, че няма да му работиш после.

Нека не се примиряваме с това, че управниците ни командват (макар и прикрито) кога и как да си ползваме платената си годишна отпуска.  Peace  
По настоящия Кодекс на труда, ако детето ти е на по-малко от 3 години не могат да те съкратят. Длъжни са да ти плащат вноските и още как.
Колкото до ситуацията да не ти изнася стоенето в неплатен отпуск - за съжаление, ако кризата е поголовна за бранша на професията ти, рискът да напуснеш доброволно заради нищожния шанс да си намериш по-сигурна работа в друга фирма е направо самоубийствен.

# 108
dany13, попитайте в обратна връзка на системата. СОП се заявява.

Цитат
Заявка за критерий СОП

СОП. Децата със специални образователни потребности и/или хронични заболявания, както и тези със заболявания с решение на ЛКК или ТЕЛК се класират служебно.

Специални потребности (форма за описание, предполагам се пише номер док. и т.н.)

Внимание! Данните за СОП ще бъдат проверени от регистъра на съответните комисии и/или с индивидуални интервюта в Дирекция „Образование”.

Мисля, че трябва да минете през ТЕЛК. Това е една бавна и мъчителна процедура. Успех.
Не зная дали ще успееш да извадиш док. толкова бързо. Но мисля, че има градини, в които има резервирани места за СОП.

Освен здравни документи трябва да се мине и през комисията в Инспектората. Децата със СОП по принцип се записват само след положително становище от тази Комисия. Това е процедура която се прилага от години и директорите записват (или би трябвало) деца със СОП в масова група със решение от тази комисия. До колкото знам комисията дава само положителни становища, но е процедура през която трябва да се мине.

А инче дори и да няма свободни места за СОП, се търси място на детето ако има документи. Част от уплътненията в групите са от деца които по-късно са си извадили необходимите документи. Може да се пише и до дирекция Образование в случай че няма обявени свободни места и директорите не са склонни да съдействат за записване на детето.

А иначе не мисля че личен лекар може да осигури минаване на ЛКК или ТЕЛК. Но поне може да обясни как се минава процедурата и родителите да я задействат. Минаване на ЛКК мисля че не някакъв особен проблем. Което пък от друга страна не е много добре защото много хора се възползват от това без да имат реални здравословни проблеми, а заради ДГ.

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 13:32 от Ели Х

# 109
Blues,направо ми прочете мислите.Като видях "стандартните" отговори на госпожата  ми се прииска да взема голямата пушка. #2gunfireНе мога да се примиря,че ни правят на лумпени тези гадини!
Inka,според мен тези са за затвора направо.За това продължавам да твърдя,че вината за корупцията е 50:50.Не може да съдиш този, който взема,а да оправдаваш този дето му дава, защото бил притиснат от обстоятелствата.

# 110
След днешната разходка в градинката,направо съм притеснена в каква държава живея и се чудя по-наред в какво да вярвам.Срещам майка,която ме попита:"Е,приети ли сте?"Аз и казвам,че класирането е тепърва и не знам,а тя ми каза,че с помоща на еди коя си е вътре и аз ShockedПриятелката ми в асансьора среща друга майка,която също и казва,че са вътре и то с 5.1т.,но видиш ли свекърва и е близка с директорката на градината.
Просто съм потресена! CloseНие си стоиме и треперим,а хората даже си и разправят без да ги пита някой.

Даааа, имам идентични на твоя случй през последните няколко дни. Спират ме съседки, продавачки от кварталните магазинчета и тн, за да ме питат дали детето ми е прието. Като им отговоря, че класирането е съвсем скоро, обикновено ме поглеждат съчувствено и ми обясняват: "нали знаеш как става!". Дори онзи ден едната ме пита дали децата на служителите ползват предимство, защото внучето на една учителка е тръгнало съвсем наскоро на ясла. Това дете така или иначе е щяло да бъде прието, но по какъв ред е тръгнало на ясла през средата на април, на мен не ми е ясно ooooh!

# 111
Момичета,след първо класиране ще има само една опашка вече,нали?Ако е така,шанса поне за моето дете ще е много по-голям на второ класиране,защото всички деца,които са записани сега в социалната опашка в други градини имат повече точки и предполагам ще се запишат там,след като са ги посочили като по-първи желания(дано ме разбра някой:) и съответно ще има 10 свободни места!!!:))))

# 112
Момичета,след първо класиране ще има само една опашка вече,нали?Ако е така,шанса поне за моето дете ще е много по-голям на второ класиране,защото всички деца,които са записани сега в социалната опашка в други градини имат повече точки и предполагам ще се запишат там,след като са ги посочили като по-първи желания(дано ме разбра някой:) и съответно ще има 10 свободни места!!!:))))
Ако тези 10деца бъдат приети в други градини те ще освобдят местата още на 2-ри етап на 1-во класиране. Ако останат празни места от социалните те се прехвърлят на общите още на 1-во калсиране.

# 113
Шанс за класиране - данните са актуални към 21.04.2010 г. 12:00 ч.     

По общи критерии - СРЕДЕН
∞% вероятност в граничната група

ХАХАХАХАХХА!!!!!!!!!!!!!

И при нас вчера се появи тази безкрайност. Веднага питах в Обратната връзка и казаха, че съм уцелила момента на актуализиране на цифрите.
Междувременно наистина се показа някакво по-нормално число Wink

Успех на всички утре

# 114
Понеже здраво ме разтресе треската, да попитам момичетата, които ще присъстват на гражданския контрол дали ще ни дават след това инфо на лични?

# 115
Стига да мога да! Понеже не знам как ще протече, колко време ще е и дали ще ни дадат списъците с приетите, но ако мога ще кажа разбира се!

# 116
  • София
Ха, в блога на Минчева изчезнаха коментарите на вчерашните й отговори, а се виждаха тази сутрин

# 117
  • София
Ха, в блога на Минчева изчезнаха коментарите на вчерашните й отговори, а се виждаха тази сутрин

Как бе  newsm78 Ето ги http://blog.sofia.bg/?p=177&cpage=2#comment-279

Няма го поста на В.  Shocked

# 118
Шанс да минете по-напред в списъка с чакащи - ДА, но предвид масово запълнените свободни места още на Първата класация ... Божа работа, колко ще останат за Второ и следващо нататък класиране.
Не искам да те отчайвам, все пак!

(И аз минлата година бях много уверена в успеха ни още в началото, пък той дойде чак януари, и при това защото пуснаха нова група.)

# 119
  • София
Понеже здраво ме разтресе треската, да попитам момичетата, които ще присъстват на гражданския контрол дали ще ни дават след това инфо на лични?

Защо на лични. Предполагам тук в темата също ще е интересно.

Ето един сайт за ТЕЛК - http://www.integracia.org/?q=node/100
Цитат
Териториалната експертна лекарска комисия /ТЕЛК/ извършва експертиза на трайно намалената работоспособност на деца и възрастни. По време на експертизата ТЕЛК определя следното:
1. степента на трайно намалена работоспособност в проценти спрямо здравия човек;
2. потребността от чужда помощ и срока;
3. срока на инвалидността и датата, на която изтича определеният срок на инвалидност;
4. началната дата на трайно намалената работоспособност (дата на инвалидизиране);
5. противопоказаните условия на труд;
6. трудоспособно ли е лицето за работното си място и необходимостта от трудоустрояване;
7. характера на заболяването - професионален или общ;
8. препоръки за по-нататъшно наблюдение и рехабилитация, режим на живот и обучение - при деца до 16-годишна възраст.

Мисля, че личният лекар не може да издава док., но поне процедурата може да обясни.

http://www.123.ngo-bg.org/article15.html

Общи условия

Активация на акаунт