СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 765
  • 723
  •   1
Отговори
# 150
Имам едно питане ,моми4ета - ако ние мсе с 9 т. и има 14 свободни места,а децата са 18 имаме ли 6анс да се класираме или да не се мъча и да кандидатствам ,там,където имаме за сега по-голям 6анс.
Aз да си побутна въпроса  Embarassed

Въпросът ти е малко неясен. Ако попадате в гранична група, теглят се коментираните по-горе случайни числа и ако иамте късмет - ще се класирате в тази детска градина. Т.е., ако попадате в гранична група, имате определен процент шанс, разбира се. Ако си след граничната група - нямате шанс.

# 151
# 152
Да ви попитам, утре ли е последния срок за разместване на кандидатурите?

Поне така пише в ИСОДГ Simple Smile - Системата ще бъде заключена след 18:00 часа на 22.04.2010г. за подготовка
преди първото класиране на 24.04.2010г.

# 153
  • София
Да, утре в 18:00 заключват системата.

dany13, чети тук Астма, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 9

Цитат
За София
1. Взима се направление от личния лекар за явяване на ТЕЛК комисия.

2. С направлението се отива на ул. Иларион Макариополски 10 (пряка на бул. Христо Ботев, след ул. Цар Симеон и преди ул. Кирил и Методий). Попълва се молба за явяване на ТЕЛК и се дава личната карта на единия от родителите. Получава се входящ номер за молбата. Служителите  заверяват протокола от лекуващия лекар и личната карта на пациента и го записват в картотеката. След проверка изпращат документите в съответната ТЕЛК.

3. До 14 дни на адреса по личната карта на родителя (ако изрично не е посочено друго) се получава писмо от СТЕЛК в което са описани датата на явяване на комисия и исканите документи:

- ненадписан пощенски плик с марка
- епикризи от престой в болница - копия
- етапна епикриза от наблюдаващия лекар или диспансер - копия
- диспансерно досие или амбулаторни листи за проведени прегледи, консултации при специалисти - копия
- кръвна картина, РУЕ, урина. Изследванията трябва да са направени в рамките на 1 седмица преди явяването - оригинал
- ренгенография на бели дробове - не по стара от 6 месеца преди прегледа
- цялата налична документация за придружаващи заболявания - копия
- рецептурна книжка - оригинал
- акт за раждане на детето - копие
- лична карта на единия от родителите

4. В уречения ден с цялата документация се отива на ул. Веслец 55 (пряка на бул. Сливница, преди Лъвов мост)

5. Прегледа протича по следната процедура. Първо ви взимат всички документи и казват кое по ред е детето. След това ви извикват в кабинета. Разпитват как е започнало заболяването, как протичат пристъпите, какви лекарства и в какви дози взима и ако нещо друго ги интересува. Преслушват детето и ви пускат да си ходите. При нас прегледа протече в рамките на 5 минути.
След това ви казват кога да отидете да си вземете решението за процент ТЕЛК.
Необходими са 50 и над 50 % за да има полза от ТЕЛК решението.
В този случай, с решението се отива в съответните социални служби по адресна регистрация, след 14 дневен срок, подават се молби и се получават двойни детски, помощи по чл. 43. Подава се молба и за социална оценка на детето, на базата на която се отпускат допълнително пари за диетично хранене и лекарства, транспорт, обучение, но те са по преценка на соц. служител.

# 154
Според вас дали ще има големи размествания в списъците?Засега ние влизаме и сега само треперя да не стане нещо в последния момент

# 155
  • София
Е първото класиране не е ли на 23-ти петък? Нали тогава е и родителския контрол?
На 24-ти изнасят резултатите.

Имам едно питане ,моми4ета - ако ние мсе с 9 т. и има 14 свободни места,а децата са 18 имаме ли 6анс да се класираме или да не се мъча и да кандидатствам ,там,където имаме за сега по-голям 6анс.
Aз да си побутна въпроса  Embarassed

4 от тези 18 деца няма да се класират. Шанса ви според мен е добър  Peace

# 156
Aз да си побутна въпроса  Embarassed

Въпросът ти е малко неясен. Ако попадате в гранична група, теглят се коментираните по-горе случайни числа и ако иамте късмет - ще се класирате в тази детска градина. Т.е., ако попадате в гранична група, имате определен процент шанс, разбира се. Ако си след граничната група - нямате шанс.

В грани4на група сме,има 3 деца с 10т. и останалите мсе с 9т, но местата са 14,а децата 18,4ак след нас са деца с 8 т. Притесненията ми са,4е остават 4 деца извън класацията и ,какъвто съм карък сигурно ще сме ние  Rolling Eyes

мерси,sisila  Hug

# 157
Да ви следя...и успех на всички дечица!!! Hug

# 158
  • Банкя
Е първото класиране не е ли на 23-ти петък? Нали тогава е и родителския контрол?
Да, на 23-ти е, аз затова пожелах успех за вдругиден. Mr. Green Резултатите се обявяват на 24-ти в събота. Peace

# 159
  • София
Преглеждайки си списъка на градините,в които кандидатства сина ми,реших да изтрия  някои....
Попаднах на една в края на списъка,в която детето е с висок шанс за прием,но това му е n-найсто желание(с 5.0 точки)
Да я оставя ли в списъка,да видим дали ще се класира или да не рискувам?
Имам нужда от съвет,как да постъпя най-добре,че да не загубя по-желаните кандидатури... Confused

# 160
  • Банкя
Evа Ако си я оставиш най-отзад, тя не ти пречи на по-предните кандидатури, а така винаги ще имаш вратичка в случай, че не се класирате в ДГ близо до вас. Въпросът е, дали изобщо ще може да водиш детето ти до там, тоест дали това е вариант за теб или не. Peace

Така, както ти отговорих, реших и аз да си сложа една така ДГ, като последен резервен вариант. Сега ще изчакам актуално определяне на процентите, да видим, какво ще ми даде. Дано не се налага да прибягвам до тази вратичка. Grinning Praynig

Всъщност, то и с просто око се вижда, че биха ни приели на първо класиране, просто местата са колкото желаещите, даже групата е смесена с набор 2006. ooooh! За какво иде реч... Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 17:13 от Акси

# 161
Да, на 23-ти е, аз затова пожелах успех за вдругиден. Mr. Green Резултатите се обявяват на 24-ти в събота. Peace

Да, явно моя е грешката. Понеже всички останали класирания са в събота, а и в календара им реално пише, че класирането е на 24.04. Но в новината за гражданския контрол наистина пише, че на 23-ти ще се извърши класирането, а на 24-ти ще бъдат публикувани резултатите. Сигурно защото на първото класиране обработват най-голям обем информация, затова го правят в два дни, а следващите вече в един ден.

# 162
  • София
ох това чакане  smile3512една колежка чака от 2008г. .....направо ни побъркват ..

# 163
  • София

Точно така. Процедурата по класирането започва на 23-ти. Нас ни викат в 14 часа, т.е. предполагам към 14:30 ще пуснат системата за класирането. Надявам се да не се забавят много.

# 164
Синът ми има шанс в една единствена градина -
вече нямам търпение да заключат системата...
Успех на всички!!! Hug

Общи условия

Активация на акаунт