СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 688
  • 723
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Мисля, че ставаха бързо.

# 271
  • София жк Бъкстон
Попълваш адресна карта за временен адрес. Обработването и става веднага.

# 272
  • София
Аз се присетих нещо,та да ви питам.Понеже аз не се водя на адреса на който живеем,знаете ли за колко време мога да извадя това удостоверение за настоящ адрес и това променя ли с нещо постоянният ми такъв?

Става почти веднага в общината.
Промяната на настоящ адрес не променя постоянния.
Има смисъл да правиш това упражнение със смяна на настоящ адрес само ако желаната градина е заявила ДК3 (Семейството живее на територията на административния район на детската градина ). Даже в този случай, ако таткото има регистрация на този адрес, това е достатъчно, няма нужда и двамата родители да са регистрирани.

# 273
  • София
Здравейте!

Имам един въпрос за кандидатурите. Може ли след първото класиране да се променят, след като съм видяла колко деца са отпаднали, т.е. приети.?

Да.  Peace ОБАЧЕ, ако имаш предвид определени градини, кандидатствай в тях отсега, за да са запазиш ранната дата.
Ника, благодаря ти!  bouquet Е, нали има толбола за равните точки, какви са пак тези ранни дати Thinking
Диди, ако отидеш на опашка, на която не си била преди първото класиране, получаваш реалната дата. Заради датата се нареждаш в края на опашката в групата ви с еднакъв брой точки. За да стигне място до теб ще трябва да приемат всички деца преди теб, които са с по-ранна дата - на практика невъзможно почти.
Затова кандидатствай сега във всички горе-долу удобни за теб градини, стой си в дъното на опашката с 3-4-5 точки, но когато един ден решиш да си направиш някоя от тези градини по-предно желание си участваш с ранната дата и имаш равни шансове с всички, които са били преди теб на опашката.  Wink Дано ме разбра, ако не - питай, тук съм този следобяд и ще ти отговоря.

# 274
  • София
Аз се присетих нещо,та да ви питам.Понеже аз не се водя на адреса на който живеем,знаете ли за колко време мога да извадя това удостоверение за настоящ адрес и това променя ли с нещо постоянният ми такъв?

Става почти веднага в общината.
Промяната на настоящ адрес не променя постоянния.
Има смисъл да правиш това упражнение със смяна на настоящ адрес само ако желаната градина е заявила ДК3 (Семейството живее на територията на административния район на детската градина ). Даже в този случай, ако таткото има регистрация на този адрес, това е достатъчно, няма нужда и двамата родители да са регистрирани.

и аз мислх,че е достатъчно едната лична карта да отговаря,но в необходими документи пише друго: Удостоверение за настоящ адрес -само ако адреса в поне една от личните карти на родителите не съвпада с този адрес.

# 275
Цитат
Цитат на: Усмихнатото в Четвъртък, 22 Април 2010, 12:04
Ето отговора на Минчева към една от другите майки, която се е присъединила към моя въпрос за нулевия прием - даже не беше писала въпрос, а просто, че се интересува от отговора на въпроса, зададен от мен..

Отговор:

"В детските заведения на територията на гря. София не са създадени условия за отглеждането на деца, помашки от 10 месеца. Само в част от ОДЗ има условия за отглеждане на деца от 10 месеца до 1,5 години. За целта съдействие указват самостоятелните детски ясли на територията на гря. София, в които има условия за отглеждане на намалите деца. Там приемът се осъществява на място в детското заведение."

Аз ли нещо не разбирам или Минчева не може да смята??? И след като само в част от Отзетата има условия за малките деца, това не нарушава ли тотално равноправието ни??? 

И мен може да ме  сега, че се изразих малко .. Ама как да не го направя, като не съм получила отговор на въпроса си...
Цитат
Усмихнато, аз съм тази майка - присъединих се към въпроса ти точно защо исках да попитам абсолютно същото. Вчера, когато прочетох твоя и моя отговор, съм се смяла, но през сълзи. Не е истина просто - четох го няколко пъти и не можех да повярвам на очите си. Пълно безумие - що за отговори може да са това!?!

И аз използвах отговорът на вашите въпроси, за да помоля за уточнение. Като гледам може и да не ми одобрят въпроса.
Виждам, че и вашите деца ще са около 1,5 г. през септември и разбирам защо тези "отговори" ви изглеждат абсурдни.  Още повече, че пак не става ясно защо има групи с прием от 2, 3,4 или 5 деца. Интересно ми е дали ако се направи проверка примерно през октомври, дали в групата ще има 2 или 3 деца    Thinking .

# 276
Момичета, и аз имам нужда от малко разяснителна помощ: в едната градина пише, че имаме 43% в граничната група и шанс "среден", НО...местата са 14, а децата с повече точки от сина ми - 17! Това не означава ли, че към момента въобще не сме в гранична група? Какво означават тези проценти? Местата не се ли заемат от децата с повече точки и сина ми всъщност няма никакъв шанс, пък камо ли "среден"?! Обърках се нещо... newsm78

# 277
  • София
Още повече, че пак не става ясно защо има групи с прием от 2, 3,4 или 5 деца. Интересно ми е дали ако се направи проверка примерно през октомври, дали в групата ще има 2 или 3 деца    Thinking .

Естествено, че групите не са по 2-3-5 деца. Приемат толкова във смесена група. Яслените набори са разделени само условно, групите са смесени от двата яслени набора. Т.е. ПС са преценили, че в група от 30 деца могат да обгрижват 25 деца 2008 и 5 деца 2009. затова за 2009 обявяват само 5 места.

# 278
  • София
43% в граничната група и шанс "среден"
Това значи, че детето е в гранична група. И все пак не лош процент шанс да се класира.

При моя син има две свободни места за оставащите деца. Т.е. след класиране на социалните с високи точки, след класиране на децата с повече точки... остават още две места. Следващите деца в списъка са с равен брой точки, гранична група.
В тази гранична група децата са към 43, борят се за две свободни места. Шанса им е 7%.

# 279
marini, явно на някои от децата с повече точки градината не е първо желание. Те ще се класират в градина по първо желание и ще освободят места за граничната група, в която попадате.

# 280
  • Beyond the Frontiers
Момичета, и аз имам нужда от малко разяснителна помощ: в едната градина пише, че имаме 43% в граничната група и шанс "среден", НО...местата са 14, а децата с повече точки от сина ми - 17! Това не означава ли, че към момента въобще не сме в гранична група? Какво означават тези проценти? Местата не се ли заемат от децата с повече точки и сина ми всъщност няма никакъв шанс, пък камо ли "среден"?! Обърках се нещо... newsm78
Марини, добре дошла в клуба  Peace

# 281
  • София
На 1 час ли опресняват данните?

# 282
На 1 час ли опресняват данните?

И на мен така мисе струва - живи и здрави да са  Mr. Green Дано продължат в този дух до 17.50 часа  Peace (и дано системата не се срине  Confused )

# 283
Абе и аз не мога да ги разбера тия шансове  ooooh!. Та пак си повтарям към вас въпроса - Дечко има шанс среден в гранична група - така пише в страницата с кандидатурите. Като отворя страницата на въпросното ОДЗ, виждам, че въобще не сме в гранична група, даже сега гранична група са с 0.1 точки преди нас, за тях дори ще се тегли жребий, а ние изпадаме тотално. Какво тогава значи този наш шанс??

Питах в ИСОДГ. Ето ми въпросите, ето и отговорите им:
1. [2010-04-22 12:06:04]  Здравейте! Може ли да ми разясните - за ОДЗ-то, което засега ни е на първо място, пише, че имаме еди какъв си шанс в граничната група. Обаче там дори не попадаме в гранична група. Как да разбирам този шанс тогава? Благодаря!
Отговор: Детето Ви попада в гранична група, тъй като незаетите свободни места от социалната квота ще се добавят към останалите още на първо класиране. 

2. Здравейте отново! Преди малко Ви питах какво значи шанс в гранична група, след като не попадаме в такава. Вие ми отговорихте, че попадаме, тъй като незаетите места от социалната опашка, ще се прехвърлят в общата. Обаче, в това ОДЗ, социалната опашка е със 7 свободни места, а чакащите са 14. Няма места, които да се прехвърлят в общата опашка. Така че - повтарям предходния си въпрос. Благодаря!
Отговор: Едно дете може да бъде класирано само в една детска градина. Децата, които биха били класирани в детска градина на по-горно желание, автоматично освобождават местата в другите детски градини, поради тази причина няма да бъдат конкуренция на останалите деца, кандидатстващи в тези детски градини на по-задно желание.

Аз ли съм толкова тъпа наистина, че нищо не разбирам? Или не съм си задала правилно въпроса??  newsm78

# 284
Абе и аз не мога да ги разбера тия шансове  ooooh!. Та пак си повтарям към вас въпроса - Дечко има шанс среден в гранична група - така пише в страницата с кандидатурите. Като отворя страницата на въпросното ОДЗ, виждам, че въобще не сме в гранична група, даже сега гранична група са с 0.1 точки преди нас, за тях дори ще се тегли жребий, а ние изпадаме тотално. Какво тогава значи този наш шанс??

Питах в ИСОДГ. Ето ми въпросите, ето и отговорите им:
1. [2010-04-22 12:06:04]  Здравейте! Може ли да ми разясните - за ОДЗ-то, което засега ни е на първо място, пише, че имаме еди какъв си шанс в граничната група. Обаче там дори не попадаме в гранична група. Как да разбирам този шанс тогава? Благодаря!
Отговор: Детето Ви попада в гранична група, тъй като незаетите свободни места от социалната квота ще се добавят към останалите още на първо класиране. 

2. Здравейте отново! Преди малко Ви питах какво значи шанс в гранична група, след като не попадаме в такава. Вие ми отговорихте, че попадаме, тъй като незаетите места от социалната опашка, ще се прехвърлят в общата. Обаче, в това ОДЗ, социалната опашка е със 7 свободни места, а чакащите са 14. Няма места, които да се прехвърлят в общата опашка. Така че - повтарям предходния си въпрос. Благодаря!
Отговор: Едно дете може да бъде класирано само в една детска градина. Децата, които биха били класирани в детска градина на по-горно желание, автоматично освобождават местата в другите детски градини, поради тази причина няма да бъдат конкуренция на останалите деца, кандидатстващи в тези детски градини на по-задно желание.

Аз ли съм толкова тъпа наистина, че нищо не разбирам? Или не съм си задала правилно въпроса??  newsm78

Усмихнатото, явно сред децата както в социалната опашка, така и в обикновената преди вас има деца, на които това ОДЗ им е второ или друго по-долно желание. Те обаче биват класирани в някоя от детските градини по по-предно желание и автоматично изпадат от списъка на вашето ОДЗ. Така твоят син се придвижва напред и децата с неговия бал стават граничната група, вместо тези, които са с 0,1 повече (те всички са приети).

Общи условия

Активация на акаунт