СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - кампания 2010/2011

• 37 714
  • 723
  •   1
Отговори
# 285
Усмихнатото, децата в социалната група са писали друга градина за първо желание и ще се класират в нея. Тоест ще отпаднат от класиране във вашата градина и местата ще останат незаети.

# 286
  • София жк Бъкстон
Уважаеми господин/госпожо,
Получихме на 2010-04-22 12:22:09 вашето запитване: Според ръководството:
1. Информацията за адресната регистрация на родителите и другите лични данни ще бъде сравнена с данните на ЕСГРАОН преди класирането.
2. Информацията за трудовия статус на родителите ще бъде сравнена с данните на НОИ преди класирането.
Информацията ще бъде сверена със списъка на служителите в детските градини на Столична община. Информацията за баба/дядо ще бъде сравнена с данните на ЕСГРАОН преди класирането.
и т.н. В действителност обвързана ли е системата с тази на ЕСГРАОН и НОИ, защото миналата година не беше?

Нашият отговор:

Все още нямаме връзка с базата данни на тези институции.

Просто страхотно. ooooh!

# 287
  • София
Усмихнатото , ти правилно си си задала въпроса, хората правилно са ти отговорили.  Laughing Hug Успокой се сега - на опашката преди теб и в социалната опашка има деца, на които вашата градина им е второ-трето-пето желание. Те ще бъдат приети другаде по първо желание и системата го отчита това. По този начин вие попадате в граничната група, въпреки че ти не го виждаш, системата го пресмята автоматично.

Сладкишче, честита ти нова радост!  Heart Eyes

# 288
  • София
Явно не съм само аз тази която се е побъркала тотално!
При мен въпроса е дали да си останем в ОДЗ, което ни е най-удобно, но в граничната група сме 3 деца за 2 места или да се прехвърлим в другото, което е далеч, но шанса ни е Висок!
Имам чувство, че не мога да мисля трезво !!!
В такава ситуация не ми се рискува... ама удобството не е за пренебрегване....
Дали няма шанс Директорката да отпусне още едно местенце????

Успех на всички дечица!!!
Малко е вероятно на този етап да се отпусне ново място. Според мен е по-удачно да заложите на високия шанс.

Предполагам, че за следващите класирания може и да има нови места, тук там, отпускани от директорите.

И на мен ми е интересно дали директорката в подобна ситуация може и какъв е механизма за отпускане на още едно място. Понеже нашия случай е идентичен и тук ми беше отговорено, че за едно дете директорката сигурно ще направи компромис и ще го приеме, та ми е интересно как точно може да стане това? Какво се очаква от родителя на единственото отпаднало дете - да отиде да се моли на директорката ли или да пише молба, която евентуално да се разгледа на РГ? На мен хич не ми изглежда възможно да се случи така, че да реши директорката да вземе и отпадналото дете. Виж, ако ставаше дума за "тяхно" дете, щеше да е различно Mr. Green

Току що звъннах и попитах Директорката на въпросното ОДЗ как ще се процедира в такъв случай и тя категорично отказа да отпусне допълнително място... Не че съм се надявала на друго, но според мен така е редно (не само защото на мен така ми е удобно  Naughty). Така, че ще залагаме на сигурното  Peace
За съжаление не сме от "техните" ... деца.

# 289
  • СОФИЯ
и аз да се запиша, но няма да имам време да изчета новата тема отначало

# 290

Току що звъннах и попитах Директорката на въпросното ОДЗ как ще се процедира в такъв случай и тя категорично отказа да отпусне допълнително място... Не че съм се надявала на друго, но според мен така е редно (не само защото на мен така ми е удобно  Naughty). Така, че ще залагаме на сигурното  Peace
За съжаление не сме от "техните" ... деца.

Чудя се на тези директорки не им ли става жал в такива ситуации. Аз се ужасявам при мисълта, че едно детенце ще отпадне. Ако ставаше въпрос за голяма гранична група с много места, някак по-лесно щях да го приема, но да отпадне едно единствено дете е ужасно Tired. Ако нямаше база, щях да го приема, но като знам че само преди 2 години в яслата имаше 36 деца, просто си опира до желание Sad

# 291
  • София
Аз се присетих нещо,та да ви питам.Понеже аз не се водя на адреса на който живеем,знаете ли за колко време мога да извадя това удостоверение за настоящ адрес и това променя ли с нещо постоянният ми такъв?

Става почти веднага в общината.
Промяната на настоящ адрес не променя постоянния.
Има смисъл да правиш това упражнение със смяна на настоящ адрес само ако желаната градина е заявила ДК3 (Семейството живее на територията на административния район на детската градина ). Даже в този случай, ако таткото има регистрация на този адрес, това е достатъчно, няма нужда и двамата родители да са регистрирани.

и аз мислх,че е достатъчно едната лична карта да отговаря,но в необходими документи пише друго: Удостоверение за настоящ адрес -само ако адреса в поне една от личните карти на родителите не съвпада с този адрес.

Ама адреса на поне една от личните карти (на таткото) при вас съвпада с този адрес, на който живеете. Следователно никакви повече удостоверения не ти трябват. Сигурна съм. Пиши и на ИСОДГ, за да си спокойна. Успех!

# 292
  • София жк Бъкстон
Получихме на 2010-04-22 13:28:17 вашето запитване: След като няма връзка с базите данни на ЕСГРАОН и НОИ, как ще разберете дали някоя кандидатура не е фалшива или с повече точки, отколкото има право?

Нашият отговор:

Предимствата е необходимо да бъдат удостоверени с документи при записване пред директорката на детската градина. В противен случай ще им бъде отказано записване.

Само че директорката може и да не им откаже, а да си затвори очите.  #Cussing out

# 293
  • София
Получихме на 2010-04-22 12:22:09 вашето запитване: Според ръководството:
1. Информацията за адресната регистрация на родителите и другите лични данни ще бъде сравнена с данните на ЕСГРАОН преди класирането.
2. Информацията за трудовия статус на родителите ще бъде сравнена с данните на НОИ преди класирането.
Информацията ще бъде сверена със списъка на служителите в детските градини на Столична община. Информацията за баба/дядо ще бъде сравнена с данните на ЕСГРАОН преди класирането.
и т.н. В действителност обвързана ли е системата с тази на ЕСГРАОН и НОИ, защото миналата година не беше?

Нашият отговор:

Все още нямаме връзка с базата данни на тези институции.

Просто страхотно. ooooh!
Ами значи аз да регистрирам един среден батко и да изкарам сина си от граничната група Simple Smile

Предполагам, че повечето фиктивни записи ще отпаднат при записването.

При Алекс няма да има разместване мисля. Много от децата преди него май са първо желание, няма кой да отпадне и да освободи място.

# 294
Благодаря на всички за разяснението!   bouquet Пропуснах, че това, което е видимо за очите, не винаги отговаря на реалността! Значи да го оставя на тази опашка като първо желание, все пак?! Thinking
Galactic Voyager, аз съм си в клуба отдавна, но става все по-сложно за обременения ми мозък! Hug

# 295
  • Банкя
Получихме на 2010-04-22 13:28:17 вашето запитване: След като няма връзка с базите данни на ЕСГРАОН и НОИ, как ще разберете дали някоя кандидатура не е фалшива или с повече точки, отколкото има право?

Нашият отговор:

Предимствата е необходимо да бъдат удостоверени с документи при записване пред директорката на детската градина. В противен случай ще им бъде отказано записване.

Само че директорката може и да не им откаже, а да си затвори очите.  #Cussing out
Сега е моментът да ги попиташ, а кой проверява директорките? Mr. Green

# 296
Цитат
Естествено, че групите не са по 2-3-5 деца. Приемат толкова във смесена група. Яслените набори са разделени само условно, групите са смесени от двата яслени набора. Т.е. ПС са преценили, че в група от 30 деца могат да обгрижват 25 деца 2008 и 5 деца 2009. затова за 2009 обявяват само 5 места.
Благодаря за разяснението, не знаех, че групите са смесени.
Имам бегли наблюдения само върху едно ОДЗ и съдейки по приемът през 2009, 2010 и броя деца който бяха в групите през 2006, 2007 пак ми се вижда, че бройката е намалена.

Късмет на всички.

# 297
  • гр.София
 Астарта,подозирам,че директорките хал хабер си нямат от гранични групи.

На мен ми е мъчно още повече за децата след граничната група-тяхната позиция е безнадеждна.

Силно ще стискам утре палци на всички ви !

# 298

Нашият отговор:

Сега е моментът да ги попиташ, а кой проверява директорките? Mr. Green

Абе, аз на повечето директорки им вярвам, съдейки по това, миналата година колко отказани за записване деца имаше. Като отидох аз да запиша детето си, директорката много стриктно следеше от заявлението какви документи трябва да предоставя...имайте повече вяра, иначе ще се побъркате  Hug

# 299
Здравейте момичета! Да ви попитам в понеделник след 8 ли ще можем да видим списъците с приетите деца?Пише, че на 24 ще са готови но ...Първоначално класиране по точки за учебната 2010/2011 г., двуседмичен срок за записване
Първоначалното класиране по точки за групите с прием от м. септември 2010 г. ще бъде извършено. Резултатите ще бъдат публикувани в ИСОДГ, е-съобщения до родителите и в списъци пред детските градини. Информация няма да може да се актуализира от 18:00 ч. на предходния ден до 8:00 в понеделник.
Кога сб 2010.04.24   успех на всички   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт