Готови пюрета или домашно приготвени?

• 9 334
  • 71
  •   1
Отговори
# 15
Благодаря ви момичета за бързите отговори.А като марка пюрета какви бихте препоръчали?
Хип, Нестле Алете, Гербер, Бебевита. Много майки са доволни и от Сънвал и Семпер.

# 16
  • София
Благодаря ви момичета за бързите отговори.А като марка пюрета какви бихте препоръчали?
Хип, Нестле Алете, Гербер, Бебевита. Много майки са доволни и от Сънвал и Семпер.

Аз съм ползвала само Хип, обикновено Нестле, не Алете и Гербер. И детето ги ядеше с охота.

# 17
Нестле Алете (обикновено Нестле категорично не!), Хипп, Сънвал, Гербер, Семпер.
Семпер имат хубави риби, плодови пюрета и каши в бурканче с екзотични плодове.

# 18
Аз ще купувам готови.Никой не ти дава гаранция, че плодовете и зеленчуците не са пълни с нитрати, все пак при пюретата се прилага контрол на качеството.Ще купувам на Ганчев, може би на Овко и Малечко.Ако има промоции на западните марки, ще се възползвам, но Хипп за мен са скъпи и не можем да си го позволим.

# 19
  • Бургас
Сънвал,Нестле,Хип.Най-доволна бях от Сънвал.

# 20
  • София
Нестле Алете (обикновено Нестле категорично не!),

Е, това е твоето мнение.
На Кало пък му харесваха и ги ядеше с кеф  Grinning

# 21
Аз започнах с домашни, защото имах тикви и картофи от баба...
После купувах Хипп, Гербер, Бебивита, Семпер. Най-много яде плодовите на Гербер, а на Бебивита яде всичко наред  Laughing Месни пюрета с най-голям кеф е яла обкновено Нестле и Бебивита.  Peace Обикновеното Нестле имаше и сол, но понеже не ядеше хич месо опитвах всички наред и само него яде.. После си прояде Бебивита и караме на тях.

# 22
Бубичка пюретата на Бебевита също съдържат сол, дори и тези за 4 месеца. Плодовите са със захар.

# 23
Захраних с Хип и до към 8-9 месеца все така.Давала съм и Сънвал, Семпер и Гербер, а след тази възраст започнах да готвя...и до днес / 1г. и 8м. /.Купувам био зеленчуци - картофи, моркови, домати, каквото има. Peace

# 24
  • Германия
Захраних с купешки пюрета,след това сама ги приготвях,моите харесват домашните повече.Давам им много ябълков мус(купувам го) вместо плодово пюре. Иначе предпочитам марката Бебевита.

# 25
Е, това е твоето мнение.
На Кало пък му харесваха и ги ядеше с кеф  Grinning
И на Тео Wink.
Алете ядеше/яде като разпран, обикновено Нестле не.
Определено има и разлика във вкусовете на двете разновидности на Нестле. Алете е произведено в Германия, всичките пюрета и менюта са с органичен произход на суровините, състава е различен, консистенцията, цената ако щеш.
Определено са много по-добри и това не е само мое мнение.

# 26
  • София
Е, това е твоето мнение.
На Кало пък му харесваха и ги ядеше с кеф  Grinning
И на Тео Wink.
Алете ядеше/яде като разпран, обикновено Нестле не.
Определено има и разлика във вкусовете на двете разновидности на Нестле. Алете е произведено в Германия, всичките пюрета и менюта са с органичен произход на суровините, състава е различен, консистенцията, цената ако щеш.
Определено са много по-добри и това не е само мое мнение.

Да, знам много добре разликите. Все пак брат ми е мениджър в Нестле. И въпреки това Кало ядеше обикновеното Нестле, не Алете.  Wink
Апропо обикновеното Нестле също не се произвежда в България и също е с биопродукти.

# 27
nana77  Hug!

Както добре знаеш Алете се произвежда за немския пазар. А това е достатъчна гаранция за качествата на една бебешка храна.
Не знаех, че и обикновеното Нестле е органик.

# 28
Бубичка пюретата на Бебевита също съдържат сол, дори и тези за 4 месеца. Плодовите са със захар.
Ами явно не ги пише в съдържанието..
Ранни моркови - Бебивита: моркови, вода, масло от царевичен зародиш. НЕ съдържа: глутен, аромати, добавен млечен протеин, добавена сол, свързващи вещества.

Различни зеленчуци - Бебивита: зенечуци 68% (моркови, картофи, грах), вода, сварен ориз, царевично олио, вит.С, железен III дифосфат. НЕ съдържа: глутен, аромати, добавена сол, свързващи вещества.

Различни плодове - Бебивита: плодове 85% (нискокиселинен ябълков сок, от концентриран ябълков сок, кайсии, праскови, сок от ананас, сок от портокал от концентриран сок от портокал, гроздов сок от концентрат) вода, оризов грис, вит.С
НЕ съдържа: глутен, аромати, добавен млечен протеин, добавена захар, консерванти, оцветители.

Праскова и маракуя - Бебивита: плодове 61% (праскови 42%, нискокиселинен ябълков сок, от концентриран ябълков сок, гроздов сок от концентрат, сок от маракуя от концентрат маракуя 3%) вода, оризово нишесте, оризов грис, вит.С
НЕ съдържа: глутен, аромати, добавен млечен протеин, добавена захар, консерванти, оцветители.

Всички са от 4 месеца, само тия са ми неотваряни и можах да ги препиша.. под всичко пише., че по своята природа съдържат захар за плодовете и натрий за зеленчуците.  Peace

# 29
Липсата на захар в плодовите пюрета на Бебивита е нововъведение. Доскоро всичките им плодове съдържаха захар.
Дуетите също.
Явно и тях ги е подгонила директивата, свързана с детското хранене, т.е. че захарта се съдържа неизменно в плодовете и не може да се добавя такава.
Поретата им за под годинка никога не са съдържали сол, поне аз не съм попадала на такова, но и рядко съм купувала.

Общи условия

Активация на акаунт