Готови пюрета или домашно приготвени?

• 9 087
  • 71
  •   1
Отговори
# 30
Поретата им за под годинка никога не са съдържали сол, поне аз не съм попадала на такова, но и рядко съм купувала.
В момента в къщи имам две пюрета на Бебевита:
Броколи с пуешко месо над 4 мес., 190гр.
Състав: вода, броколи 20%, ориз 9%, пуешко месо 8%, ябълки, оризово нишесте, йодирана сол.
Зеленчуково ризото със свинско месо над 4 мес.,190 гр.
Състав:Зеленчуци 48% (моркови, броколи, грах, картофи, пащърнак), вода, свинско месо 8%, сварен ориз 3.7%, растително олио, оризово нишесте, йодирана сол.

# 31
Явно е само в месните Wink  Peace

# 32
Явно е само в месните Wink  Peace
Може, въпреки че пилешкото с тиква е без сол.
Пюретата с йогурт и извара съдържат захар обаче.

# 33
Домашно приготвени! Wink

# 34
И двата вида. Mr. Green

# 35
Бебетата нали са хора нормално е да ядат сол и захар в умерени количества иначе то всичко е толкова безвкусно! Crossing Arms

# 36
  • София
Бебетата нали са хора нормално е да ядат сол и захар в умерени количества иначе то всичко е толкова безвкусно! Crossing Arms

Абсолютно. Аз също винаги съм слагала по съвсем малко - на върха на ножа сол в пюретата на сина ми.

# 37
  • София
vesi2, вкусът се възпитава.
На възрастните подсладената и подсолена храна е по-вкусна, защото така сме свикнали да я ядем.
Бебешките храни са безвкусни за нас, но напълно приемливи за бебетата. Много майки ще ти кажат, че са опитвали АМ и го намират за противно на вкус, но децата го пият.  Simple Smile
Освен това, до определена възраст солта е вредна за бебешкия организъм.

# 38
Моят син ядеше само готови пюрета и то определени видове . Примерно броколи не понасяше . Пробвала съм да му правя в къщи - ядеше само това от карфиол и картоф .

# 39
  • София
Моят син ядеше само готови пюрета и то определени видове . Примерно броколи не понасяше . Пробвала съм да му правя в къщи - ядеше само това от карфиол и картоф .

E броколи не знам кое бебе яде с охота.
Моето също не ги искаше  Grinning

# 40

Моето също не ги искаше  Grinning
Mоето и сега яде Grinning

# 41
Моето също не ги искаше  Grinning
И аз ги смятам за много гадни , но на една моя приятелка дъщеря и яде и до ден днешен / на 2.5г.е / само пюрета с броколи ...бррррр Sick

# 42
  • София
Моите и двамата обичат броколи. Отдавна обаче не ядат пюрета Simple Smile

# 43
И моето обича още.
Любима му е рибата с броколи и сметана на Хипп.

# 44
Марго е права, трябва да си береш зеленчуците от градинката, за да си сигурен, че не са бъкани с нитрати.
По мое време майка казва, че е нямало пюрета изобщо.
Защо си мисля, че и в ам също има захари. newsm78

ето още 1 тема за пюретата - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=481320.0;all

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 21:26 от gitadam

Общи условия

Активация на акаунт