Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 24

• 44 031
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
По повод на бремеността на Ферхунде - считам, че за нея в този момент когато се чувства най-самотна, без подкрепата на човека който би следвало да ев този момент до нея това да махне детето е най-добрия изход. Но в горе долу същата ситуация изпадна и Джейда  и тя  - без подкрепата дори на родителите си реши да задържи детето с, чийто баща също е в затвора. Самата същност на Ферхунде не е да се върти около семейство и дом-тя гледа лекото и мекото. Сега се замислям дали няма да приеме офертата на Оуз - просто снощи не можа да разсъждава трезво и да се възползва от ситуацията. Но за мен тя винаги е гледала да се оправи така, че на нея да й е добре без да се интересува от и за  другите и как ще изглеждат нейните действия в очите на другите. Тя не се интересува от чисто име и добро наследство.  

# 226
Ситуацията при Джейда беше друга. Когато реши да задържи детето тя имаше мъж, който я обожаваше и не знаеше за Оуз. След това, когато се случиха всички неща беше вече късно за аборт. Peace

# 227
Ситуацията при Джейда беше друга. Когато реши да задържи детето тя имаше мъж, който я обожаваше и не знаеше за Оуз. След това, когато се случиха всички неща беше вече късно за аборт. Peace

Така е,но нито веднъж не каза,че съжалява че го е оставила,че е трябвало да направи аборт.Така му се зарадва като го роди....И въпреки че е в затвора,тя ходи при бащата на детето си,с бебенцето даже.Това Ферхи дали би го направила newsm78!?Джейда се промени,тя да.

Забравих да пиша,тя снощи даже даваше пари на Оуз!!!!!!!!!!!

# 228
OK след като Ферхи е такава използвачка, няма ли да и е по-лесно да роди това дете и след това използвайки детето да върти Али Ръза на пръстта си знаейки, че той би направил всичко за внучето си.  newsm78
Добър ден на всички!
Явно си е направила другояче сметката. Трудно се защитава герой с аргументи на какво би могъл да направи евентуално. Това ми звучи като "Ферхунде би могла да бъде много по-лоша, ако иска, дайте да й ръкопляскаме"

... А тя е като онази котка, която седеше до нея на пейката  - не пада по гръб. А инстиктивно като ги видях двете с котето на пейката първата ми мисъл бе, че трябва да напарвим асоциацията на захвърлена като мръсно коте.
Да, асоциацията с котката беше много находчива. Според мен искаше да покаже как се чувствува Ферхунде в този момент - като бездомна котка. Но вярно е и същото, че като една котка не пада никога по гръб - е, почти, ако не се брои че от време на време "апва" бой.  Laughing Аз си спомням че много ме впечатли в началото, докато сваляше Шефкет, като инсценира, че мъжът й я е бил - удари се сама по лицето и после мрънкаше на Шефкет, че мъжът й я тормозел, а той с пръст не я беше пипнал. Пфууу, кой от вас тук би постъпил като нея?
В същото време си давам сметка, че всеки от героите е прав от собствената си кула, всеки реагира по-най добрия възможен за него начин, колкото да ги обвиняваме за това или онова.

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 10:38 от soya-fen

# 229
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
както написа някой преди малко" домовете са пълни с такива деца". Но за мен това не е решение по принцип, както и за Ферхунде. По скоро ако го роди това дете ще й върже ръцете, а тя е по-свободолюбив човек и за мен е сметкаджийка. Мисля, че едно време като ходеха с Шефкет тя се точеше на парите на околийския управител. Ако не махне детето сега и ако остане при А.Р./което лично мен много ме съмнява/  после малко трудно ще успее да прогресира. А тя е като онази котка, която седеше до нея на пейката  - не пада по гръб. А инстиктивно като ги видях двете с котето на пейката първата ми мисъл бе, че трябва да напарвим асоциацията на захвърлена като мръсно коте.

# 230
  • В тъмната гора.

Джейда сам сама, беше готова да приключи със себе си. Видяхте ли с какво се хранеше - ужас, направо сърцето ми се скъса. Добре, че дойде Неджля. И Неджля не и даде пари, апартамент, а просто я съвзе. Ферхунде не се задоволява само с думи, тя иска още и още, и още. Пък и не обича Шевкет, може ли да кажеш за мъжа на сърцето си, че е едно нищо. Сигурно това ще е водещата причина за аборта. Само направете сравнение как Седеф реагира относно Шевкет, и как Ферхунде...и кой според вас обича истински!?
Седеф разбра всичко от самия него, но не го отхвърли, а жена му какво направи  #Cussing out

# 231
Без дом, защото като нищо ще отиде къщата за дълговете на Шефкетчо. Че нали Али Ръза пък е с една гордост-Тахсим предлага помощ, но не,е, това си е наш проблем- ми нали това е семейството на Фикрет, тя пък от своя страна е от семейството на Али Ръза. Сложно е, както в живота всички грешат, всичко е низ от грешките на всички.

hahaha ти си като дъртата Хайрие, все гледаш лекото и мекото. Този заем ще надвисне като облак над отношенията на Таксим и Фикрет, това не са 20 000-30 000  хиляди лири /сега лирата върви близо левче/. Това са 300 000 лири, цяло състояние, мислиш ли, че се изплаща за година-две. Таксим не е длъжен да отнася последиците от неразумните действия на Шевкет и Ферхунде.
Хайде без квалификаций, обсъждаме просто един филм. А това аз какво гледам ти не можеш да знаеш, поради простата причина че не ме познаваш

# 232
  • В тъмната гора.
Извинявай, просто не съм формулирала добре изречение. Исках да кажа -разсъждаваш като дъртата Хайрие.

# 233
Е,стана ясно,че наистина кой на каквото си постели,на това ще легне.Сестрите сгрешиха,но грешките им бяха,че послушаха сърцето,а не разума.А грешките на Ферхунде,са не 1 не 2,те са многобройни,и не емоционални,каквито бяха на сестрите,а добре обмислени и скроени номера.
Да,и аз я съжалих снощи,наистина,но тя е на това положение заради себе си,заради алчността си и непрестанните претенции.щеше ли шефкет да се захване с комар,ако не беше тя,как изобщо щеше да се озове в онзи клуб,ако не беше тя!?

# 234
Извинявай, просто не съм формулирала добре изречение. Исках да кажа -разсъждаваш като дъртата Хайрие.
Не виждам разлика в смисъла, но както и да е. Нямам намерение с никой да се карам и да споря. Може би и аз не се изразих правилно. Идеята ми беше че Али Ръза се напъва сам да се оправя с хиляди проблеми и от глупава гордост не иска помоща на никой. Преди не позволяваше на никой да работи от едната гордост-Мога сам. Сега всички ще се впрегнат да работят обаче.

# 235
С риск да ви отегча,ще постна отново това стихотворение,защото сега пасва още повече на ситуацията  Peace

"Ти, който почваш да четеш сега това стихотворение,
изпитвал ли си някога за миг съмнение,
че поговорките наистина са прави,
че Господ бави, но не може да забрави?
Че който зло желае, страда.
А не остава без награда
доброто, сторено без корист,
и че човешката ни орис
е да се борим за доброто
и за човечността, защото
обиди, завист, интриганство,
лъжи, кавги, пиянство
тъй заразили са всемира,
че днес и вярата умира.
Без нея (тъжна констатация!) -
и цялата "цивилизация",
уви поставена в кавички.
(Но не от всички! Не от всички!)
Убиваме цивилизовано
и лъжем все по-образовано,
и с хитрости най-съвършени
прескачаме норми свещени.
Копаем на другия гроба,
а там ни очаква прокоба.
Защото Бог е заместен с Власт.
Или още по-страшно - от Аз.
И тъй си живеем умиращи
с тук-там мъдреци протестиращи -
идеалисти наивни наричани,
осмивани или отричани,
проводници на Любовта -
спасителката на света.

Ти, ако все още четеш това стихотворение.
си от последните и без съмнение
ще разтопиш на ближния сърцето,
макар метално кат' монета!
Ще продължиш любов да сееш!
С омраза не се живее
и само гибел се постига!
А обич никога не стига!"

# 236
  • В тъмната гора.
Не виждам разлика в смисъла, но както и да е. Нямам намерение с никой да се карам и да споря. Може би и аз не се изразих правилно. Идеята ми беше че Али Ръза се напъва сам да се оправя с хиляди проблеми и от глупава гордост не иска помоща на никой. Преди не позволяваше на никой да работи от едната гордост-Мога сам. Сега всички ще се впрегнат да работят обаче.

Има нещо сбъркано в това семейство, но какво и кой е сбъркания Али Ръза или Хайрие много може да се разсъждава. Те са създали семейството и са възпитали децата си.

# 237
Рози това стихче никога не може да ни отегчи, то е като слънчев лъч пробил пелената от тъмни облаци. Когато и да го пратиш винаги ще е от полза и няма да е излишно или досадно.  Hug

# 238
С риск да ви отегча,ще постна отново това стихотворение,защото сега пасва още повече на ситуацията  Peace
Това стихотворение ме разтърсва из основи! Много ми се иска да го сложа на първа страница! Много е подходящо за Листопад!

# 239
Радвам се,че съм ви доставила удоволствие отново Hug!

Общи условия

Активация на акаунт