Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 24

• 43 999
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
  • В тъмната гора.
Здравейте ,

Може ли някой да ми каже къде мога да нямеря песничката от снощната
серия,когато Али Ръза ,каза на Шефкет да се предаде по телефона.
Имаше нещо от рода на пишман пишман:)

Точно нея ще се опитам да преведа, ще се опитам, защото поезията им е много метафорична и трябва да се намери смисъла.

# 256
soya-fen , страхотна си !!! Благодаря ти Heart Eyes  bouquet Hug

# 257
Изчитане нямате, човек да не иде на училище  Joy

Почвам ви  Mr. Green

# 258
  • София
леле колко сте изписалии..браво на вас:)
абсолютно съм съгласна и подкрепям гледната точка на Mama_Nana  Hug

# 259
Здравейте ,

Може ли някой да ми каже къде мога да нямеря песничката от снощната
серия,когато Али Ръза ,каза на Шефкет да се предаде по телефона.
Имаше нещо от рода на пишман пишман:)

Точно нея ще се опитам да преведа, ще се опитам, защото поезията им е много метафорична и трябва да се намери смисъла.

Takvim - Календар

Да не годините да са започнали по-бързо да текат (изминават)
Колко бързо минават дългите дни и нощи
Нали казват беше като вчера
А то всъщност всеки си е казвал такива изречения... (всеки е изричал тези слова)

А то всъщност времето не минаваше.
В кой промеждутък се откъснаха  лист по лист календарите
Нали казват докато тече ще се насъберат.
Касата ми е празна, сърцето ми е наранено, в ръцете отново тъга.

Съжалявам (разкайвам се),
много съжалявам всъщност.
Но много ме е страх, ами ако ме отблъснеш (откажеш)
От гордост ли от какво вече
Ти ела, ако можеш себе си да преъзмогнеш.

Припев:
Дома си, огнището си, топлината на гнездото си.
Скута на любимата си оставих
Заради вкуса на всеки грях в блатото на света
потънах колкото можах да потъна.

А всъщност всеки (човек) един ден се запознавал
непременно със самата истина
човек и с това свиквал
човек издържал и на това с цялата си сила.

Това е от предна тема, но не помня на кой е превода (извинявам се, че не мога да цитирам).
Само преписах.. Embarassed Mishel_   погледни го и поправяй, ако има нещо.  Heart Eyes

soya-fen благодаря за песните   bouquet ,  че и Yoksun е цялата  Heart Eyes

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 13:50 от sinite o4i

# 260
Не знам кой пише текстовете, но заедно с музиката на Тойгар Ъшъклъ песните са истински перли.  Peace

# 261
  • София
аз си ги изтеглих всичките песни от филма и си ги слушам Simple Smile

# 262
  • В тъмната гора.
И аз съм готова с превода

# 263
Здр момичета! Искам да ви задам един въпрос с бб.
Та...Кой е този Али ,с който Неджля ще се залюби,досега показван ли е във филма,че аз не мога да се досетя?

# 264
На коя песен? В субтитри в клип на Ютюб ли го пусна? Ще ни дадеш ли линк, ако не - текст? Много моля!  Heart Eyes Hug Praynig    bouquet

# 265
  • В тъмната гора.
На коя песен? В субтитри в клип на Ютюб ли го пусна? Ще ни дадеш ли линк, ако не - текст? Много моля!  Heart Eyes Hug Praynig    bouquet

На Таквим-Календар
Сега я качвам на клип, до 30 мин ще я пусна.

# 266
  • Kneja, Vratsa, Bulgaria
Не знам дали го ползвам правилно
Браво, мама Нана, аферим, ашкулсун.
Вчера преди да си тръгна от работа четох мнения, исках да се включа , но не успях. Говореше се, че А.Р. сега при проблема с Шефкет веднага е решил да ипотекира къщатата за да изплати дълга на Шефкет и то с  идеята, че той го направи за сина си, но не би ипотекирал къщата за дъщерите си. Според мен проблемите на дъщерите му не бяха свързани толкова с финансовата част, колкото с накърненото фамилно име. Също така когато се появиха проблемите на Лейля с докторите и трябваха пари, бащата имаше подкрепата на Шефкет. Докато сега е сам. Не съм съгласна, че не е помагал и на дъщерите си - нима не ходи да търси Неджля, да я "наглежда" пред училище или в бара, не водеше ли Лейля по доктори .... Въпреки, че първоначално се "отказа" от Неджля той се интересуваше от нея, макар и скришно. Аз съм родител, както сигурно и повечето от Вас - Нима никой от Вас не би постъпил като А.Р.? Първо ще викаме, ще се караме, но накрая си приемаме децата с техните плюсове и минуси.  Свекър ми е на 60 г, а баща му на 81 и дядото му казва"детето". За нас децата ни винаги ще бъдат децата, дори и на 60 години и пак ще си ги приемаме, каквото и да ни причиняват. Така и А.Р. - сигурна съм, че той ще приеме обратно Шефкет, въпреки, че снощи го заплаши че ще се откаже от него. Но ще видим.

# 267
Момичета и аз искам отдавна да споделя нещо за филма.
Мисля, че от самото начало до сега не е имало един човек от семейството, който да е бил добронамерен с Ферхи, освен ако е бременна и пребита. В това ненормално семейство, поведението е като на другите отрицателни герои, но те не си го признават дори пред себе си. Вече така се изложиха,че е редно да са по добронамерени. И какво като Али е учил децата си да са като него...факт е, че нищо не са проумяли.
С чистото име на един човек(Али) не се гради авторитета на фамилията.
Ферхи разбра,че няма да я приемат никога, Шефкет я нарани, как да ги обикне тези хора? Всеки си има гордост.

# 268
  • София
Здр момичета! Искам да ви задам един въпрос с бб.
Та...Кой е този Али ,с който Неджля ще се залюби,досега показван ли е във филма,че аз не мога да се досетя?
ББ До сега не е показван Али, ще се появи едва след смъртта на Джем! Неджля довършвайки последният  проект на Джем ще се срещне с Али, тъй като той е другата страна на сделката Simple Smile

# 269
Преди малко започнах да пиша за Ферхи, но се отказах.
Щяхте дружно да ме апострофирате, защото знам за настроенията на много от форумците. Сега обаче Дара ми даде кураж и реших да се изкажа. Досега, от началото на филма, Ферхи не ми е била абсолютно отрицателен герой. Не мога да си обясня защо! Негативно настроени са тези, които са гледали филма напред. Виждах в постовете като пише някой "Вие ще видите какво ще направи!" Да, но сигурно ще бъде акт за защита или отмъщение на действията срещу нея.
Дори, да си призная, Шефкет ме дразни и противее повече. Не мога да кажа защо!?!?
Може би я съжалявам за това, че когато Шефкет е тичал към татко си да се оплаче или похвали, Ферхи е имала само майка  с проблеми от личен характер. Такива майки не могат да бъдат пълноценни. Има много деца отгледани само от един родител, но този родител е с ясното съзнание какво прави и го прави заради детето си. Не си спомням много добре какво точно е било между Ферхи и майка й, само съм останала със спомена, че не се е грижила добре за нея. И докато Шефкет е закусвал мляко с какао, обграден от любов и грижи, това дете се е борило само с живота и може би е нямало винаги закуска.

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 15:17 от Dartanian

Общи условия

Активация на акаунт