Стоматолози- гр. Варна

• 1 040 045
  • 2 900
  •   2
Отговори
# 1 545
  • Варна
Свекърва ми я болят зъбите когато е под стрес. Отначало ми беше странно, но тя не си измисля.

Още някой няма ли да каже за какво е темата?

missNoir, темата не е ли за обсъждане на зъболекари, излизаш от темата?!
Парадонтозна симптоматика/криза или стрес няма как да се докаже. А парадонтозна симптоматика сама по себе си рядко съществува, най често е свързана с по всеобхватни възпаления в горната част на тялото.

Аз обсъждам именно зъболекари не едно и две имена съм споменала в темата и коментари за тях. Ще направите човек на луд за два поста предизвикани от тази тема без споменато зъболекарско име.
За да са подходящи постовете ми за темата според критериите на някои редови потребители ще  кажа име.
Единствения зъболекар  споменат в по предните ми постове който подробно ми говори за правилна устна хигиена при посещение при него и то прегледа беше по здравна каса е д-р Огнян Смуков.

Обсъждам именно зъболекари. Възмущавам се на този анонимен/безименен зъболекар който десет години не е почистил зъбен камък.
dandree, ти кой зъболекар обсъди в темата, кое име спомена?

Който не иска спам, не прави той самия спам.
Не ми е ясно защо ми "скачаш".
Толкова много съм се изказвала по темата
с конкретни имена,
че малко спам ми е простено  Mr. Green

# 1 546
  • Варна
Съжалявам, но мен ме подразни "леенето на мозък" от потребител, неспециалист, който даже се нервира, че някой иска да дискутира с него и със зъби и нокти си отстоява. Потребител, според който хората със стоматологични проблеми имат паразити, примерно. Ами не, нямам паразити. За другите неща, които ми направиха неприятно впечатление, няма да пиша, че потребителката много се нервира.
Когато спамиш някъде, поне се изказвай подготвен, ако не си специалист-от опит, и научи как точно се пише някое заболявание, което обсъждаш. ПарОдонтоза!!!

Мереленда, заповядай!  Hug
http://www.bg-mamma.com/index.php?board=415
Включват се стоматолози и ни помагат! Или пък просто обсъждаме и споделяме опит.

# 1 547
Стейси Грей, ако те четат в момента някои от зъболекарите тук сигурно ти се чудят на опитите да ме изкараш говореща небивалици при условие,  че не знаеш основни базови неща самата ти и се излагаш.
Разбира се че както ти така и хората със стоматологични проблеми имат бактерии, паразити, гъбички  и др., ........или пък  са алергични.
Може да си написала думата "ПарОдонтоза" правилно но изобщо не си наясно на какво се дължат проблемите с венците и кариеса.
Според теб незнам на какво,  но според мнооооооооооооооооого други хора се дължат на възпаления. На какво се дължат възпаленията,  дължат се на инфекции и на алергии. На какво се дължат инфекциите, дължат се на бактерии и всякакви знайни и незнайни паразити.
А напълно изчистени инфекциозни възпаления или алергични възпаления не съществуват, те винаги са смесени. Така  че трябва да се примириш с имането ти на бактерии, ....всички хора имат от лека незначителна степен...........до тежка.

Защо трябва да дискутирам нещо с missNoir, нали призоваваш да не се правело "?спам?", на едни ще им е разрешен въппросния спам на други не, наясно ли си какво искаш.

Моите мнения са  точно за зъболекари,  ти обърка всичко....
Зъболекарите сами по себе си не могат да разрешат проблемния зъбен статус на даден пациент, без неговото съдействие.  Те са безсилни без помощта на пациента. Трябва да се започне правилна устна хигиена преди още да е започнато оправянето на зъбите, разбира се да се продължи и след това. Това все пак е медицинска услуга, не е продажба на някакви чисто материални стоки. Правилната  хигиена е най-важното нещо, която е много важна както при наличието на зъби още повече при вече сътояние на носене на протези.

Какво значи неспециалист и специалист!
Нима един "специалист" в случая зъболекар заслужава 100% доверие. Тази тема е пълна с отзиви за  "специалисти" свършили куп глупости стигащи дори до  гавра с пациента, глупости както чисто медицински така и административни и финансови.
Защо постоянно все някой  търси смяна и нов зъболекар тук.
Има една категория здравословна мнителност.
Защо съществуват категориите  второ, трето, ........пето лекарско мнение.
Става ли въпрос за лекар доза здравословна мнителност е  дори задължителна, човек трябва да мисли какво правят с тялото му. Зъболекаря е несъвършено човешко същество като всички останали, за което са характерни както грешки така и незнание.

Когато спамиш някъде Стейси Грей а ти спамиш, поне се изказвай подготвена, нямаш дори базови познания и  практически усет!

Последна редакция: сб, 23 апр 2016, 20:52 от sprint

# 1 548
  • Варна
Положих усилия, за да те прочета!
Засипваш ме с размишления, с някои от които съм съгласна, с други-не. Тропането с крак явно ти е присъщо, но не навсякъде минава.

Има ли тема за паразитолози в града ни, където да се изместя заради стоматологичните ми проблеми?  Mr. Green

# 1 549
За да се излезе от грозния спам в който ме вкараха.....

Мнения от мен за зъболекари:
 1. Д-р Ивайло Василев .......... много, много  добро човешко отношение и внимателна и абсолютно безболезнена работа. Но последно бях при него 2008 за преглед само.
Той за известно време спря работа, май някакви житейски проблеми.........от около година ли колко пак работи.
До колкото съм наясно има промяна май работи на сравнително високи цени вече....какви са незнам скоро не съм го посещавала така чувам. При решение да си направя обаче панорамна снимка  10-12 години след неговата работа.....май се откри малко понесвършена работа в един от корените, поне според зъболекаря който гледа панорамната снимка ...........всичко друго беше окей.
2. д-р Венелина Парушева.......не работи по здравна каса, но цените и са доста нормални и добри. Като човешко отношение и работа според мен е много добра и от медицинска и от естетическа гледна точка. Може да направи зъб идеално чрез пломба разбира се че няма да е едностранна на нормална цена, за който 90% от зъболекарите ще кажат че е за корона и да забави слагането на корона с най малко 5 години при правилна хигиена и много повече.
Видях начин и техника за възстановяване на счупен и разрушен зъб който според други лекари беше за корона, което не подозирах че е възможно.
Единствения недостатък......ако работи и с по добри материали цена няма да има, имам предвид за пломбите. Тук не предлага избор, а на повечето места се предлага избор на материала за пломбата разбира се на различни цени според материала.
3. д-р Светослав Гроздев........недоволна от него по всякакви гледни точки. Отношение едно такова никакво при него е отишъл никой. Груба, нервна работа......такова кървене никъде и никога не ми се е случвало тая машинка за две посещения два пъти отиде на венеца и го разрани. Работи на парче, не го интересува цялостния зъбен статус и че всичко е свързано. Сещам се как се възхищаваше на свършената от него работа пломба която естетически изглеждаше зле и след година трябваше да се махне и да се направи както трябва от д-р Венелина Парушева.
4. д-р Огнян Смуков.......не работи на особено  ниски цени, но не са и от най високите. Обаче работи и по здравна каса. Обадих му се да си запиша час.......не съм му се натискала аз да ползвам здравна каса, той по своя инициатива ме пита по телефона имам ли здравна книжка, казах му да .......каза да си я нося и така. Според мен материала от който работи е добър , ......но чак да оправи зъб като д-р Парушева толкова разрушен не би се наел, би сложил корона.
Гледа на зъбния статус в устата като цяло венци зъби всичко, за него хигиената е много,много  важна.
За разлика от много други зъболекари всяка буква която казва по време на работата с даден пациент е свързана с пациента на стола и с никой друг. Няма разговори  с този или онзи за странични неща.

За зъботехник.....добри отзиви за лабораторията на Николай Ников.

Това е според моите наблюдения за тези зъболекари.

Последна редакция: сб, 23 апр 2016, 23:07 от sprint

# 1 550
И аз си търся зъболекар и искам да попитам някой от вас ползвал ли е услугите на ДЕНТАПРАЙМ СИТИ в ГРАНД МОЛ. Днес ми предложиха безплатен преглед там и цените им са доста прилични. Притеснява ме само, че зъболекарките там са едни млади момиченца и още нямат опит. Имам за правене няколко коронки и се чудя дали да им се доверя. В сайта им и фейсбук страницата има само похвали, но никой не казва какво са му правили. Едно е чистене на зъбен камък, друго е да ти изпилят зъбите. Ако някой има инфо да сподели.

# 1 551

Нищо не бих си направила при Николай Ников-изключително ниско качество на работата.Каквото е направил на близките ми е било зле или се изпочупи многократно впоследствие. Naughty

Ивайло Василев на младини беше ентусиазиран,загрижен,много внимателен,работи с лека ръка и направо ме приспиваше на стола.С годините и наличието на много пациенти цените ставаха все по-високи,час да вземеш-трудна работа,в последните години редовно ме лекуваше лекарката,която беше наел,а не той,но цените като при него.А тя-млада,сега се учеше,направи ми пломба,не я изпили достатъчно и ми подпираше,та се наложи да ходя повторно и толкова при нея.
Напоследък поради проблеми доктора работи с големи прекъсвания,а и като знам,че ако ми се наложи зъботехническа работа няма да може да ми я свърши,защото както казах при Николай не бих си правила нищо,се преориентирах към друг стоматолог.

п.п.Сетих се още нещо-Ивайло ми е лекувал корени преди повече от 10 години,наскоро гледаха зъба на панорамна снимка,перфектна работа,дори бях забравила,че този зъб ми е умъртвяван,толкова отдавна беше.Обаче на майка ми сега се установи,че на зъб,който й е вадил,един от корените е останал вътре и простоял толкова години във венеца,и сега се наложи да й го вади хирург.

# 1 552
  • Варна
Миналата година по това време подменях стар мост. Много съм доволна от работата на зъботехника-Светослав. Ходих за първи път и в зъботехническата му лаборатория - кв. "Бриз". Да уточняваме цвят.
До тогава никога не съм знаела кой е майстора на конструкциите ми в устата.

# 1 553
Нищо не бих си направила при Николай Ников-изключително ниско качество на работата.Каквото е направил на близките ми е било зле или се изпочупи многократно впоследствие. Naughty

Моите корони от Николай Ников от преди 12 години са си все още на мястото. Естетически изглеждат добре, естествено като собствени зъби както и цвета същия като на зъбите ми .....и все още им няма  нищо.
За съжаление идеални "специалисти" можещи и знаещи всичко и винаги няма никъде. И от най добрия някой някъде няма да е доволен, и от най одумвания някой някъще ще е доволен.
Нямам никакъв спомен какви точно са короните ми като вид, но се сещам че ми предложи избор от различен материал и цени....и че това което избрах не беше най евтиното.
Има и други фактори начин на ползване на короните, видове храни, доза късмет и други .... относителни са нещата.
Имам корони от Николай Ников три броя на 12 години.....и  една само от друг зъботехник/зъболекар която е дори по стара 16-18 години, на нито една от короните ми все още им няма нищо.

ЗА Ивайло Василев напълно възможно е да се е променил с годините.....и аз такам чух.

Последна редакция: нд, 24 апр 2016, 21:36 от sprint

# 1 554
Здравейте отново,
Бях обещала да пиша как са се развили нещата днес. Бях писала, че ако не получа удовлетворение, ще афиширам името на зъболекаря тук. Нещата се развиха благоприятно по всички точки от моите недоволства, разбрахме се по-човешки кой какво иска и какво очаква, включително и за дистанцията между лекар и пациент (говоренето на ти). Не без значение за благоприятния изход беше и допълнителната консултация с друг зъболекар, която проведох преди да се срещна с моя . днес. Сега ми се прави истинска протеза Валпласт, но го предупредих, че ще мина през София при официалния вносител на Валпласт за малка проверка, ако не получа сертификат от зъботехника му.
Затова засега няма да афиширам тук обекта на моето недоволство, т.е. името на зъболекаря.

# 1 555
  • Варна
Здравейте отново,
Бях обещала да пиша как са се развили нещата днес. Бях писала, че ако не получа удовлетворение, ще афиширам името на зъболекаря тук. Нещата се развиха благоприятно по всички точки от моите недоволства, разбрахме се по-човешки кой какво иска и какво очаква, включително и за дистанцията между лекар и пациент (говоренето на ти). Не без значение за благоприятния изход беше и допълнителната консултация с друг зъболекар, която проведох преди да се срещна с моя . днес. Сега ми се прави истинска протеза Валпласт, но го предупредих, че ще мина през София при официалния вносител на Валпласт за малка проверка, ако не получа сертификат от зъботехника му.
Затова засега няма да афиширам тук обекта на моето недоволство, т.е. името на зъболекаря.
Ще ти опростят ли парите за предната протеза-менте? Как договорихте този момент?

# 1 556
  • Варна
Вчера бях при д-р Огнян Смуков. Ще започвам лечение при него, че има много за работа. Като цяло ми направи добро впечатление, но ми се искаше да се опита да спаси едни корени със щифт и коронка, а не да слагам директно мост. Ще има да си говорим след празниците. Някой има ли информация колко е почистването на зъбен камък при него, че пропуснах да коментирам цени?

# 1 557
Ще ти опростят ли парите за предната протеза-менте? Как договорихте този момент?
О, не е ставало дума за пари в нито един момент, аз съм си платила вече протезата на цена Валпласт, нищо не ми се иска повече.  Simple Smile

# 1 558
  • Варна
О, не е ставало дума за пари в нито един момент, аз съм си платила вече протезата на цена Валпласт, нищо не ми се иска повече.  Simple Smile
Поне това е добре!  Hug
Нервите и екстра посещенията няма как да ти ги спести, въпросния. Успех!

Все пак аз бих сменила този зъболекар някога. Препоръки за специалисти в града ни да искаш! Ако искаш ми пиши пак на лични по-натам-ще намерим точния!

# 1 559
Благодаря за съпричастието. Да, и аз така мисля, че ще го сменя, защото сега атмосферата между нас е ледена.

Общи условия

Активация на акаунт