Бурно ФЕВРУАРЧЕТО расте, а мама иска да яде (6)

• 23 110
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Честит празник на всички именници!
Честито и на порасналите с още месец дечица!

Кари,адашката ни е много хубава!Красиви снимки!
Ние сме през повечето време все навън,не ми остава много време от разходки!
И аз бях забравила за Вигантола.Точно тази вечер го взех да го почвам.Безотговорно от моя страна,но пък наваксвахме със слънце май!
Вода засега не давам,но в големите жеги май ще трябва!
Пожелавам ви лека нощ!

# 511
Лелеее колко много поводи за празнуване  #Crazy
  bouquet  bouquet  bouquet Честито на всички  Hug
Мери, според моята лекарка, температура до 37,5 била гранична  newsm78 това мен не ме кротна, ама жената все пак от това разбира Дано ви се размине  Praynig
Съни, възхитена съм от твойта мома, аз с математиката съм много зле и каТ чуя , че някой е покорил тоЗ интелектуален връх се умилявам до просълзяване, че две висши математики и още едно дето не му помня името все с клизма на ликвидации ги взимах  Rolling Eyes Joy Последното дори с петица  bowuu без да знам формулите за съкратено умножение Mr. Greenабе след 4-ти клас взех да го карам по интуиция  closed, тааа да видите кВо е ситото на родното УбразУвание  Rolling Eyes
И аз все забравям Вигантол-а  Embarassed
А аз вече се замислям за консултация с психолог, нещо бъркам генерално с каката Sad става все по-зле и вече съвсем не ме слуша, тооо никакъв авторитет не преде там  Cry По цял ден я обграждам с внимание, на маймуна се обърнах, и с лек пердах пробвах и при баба й ходи и... все така  Tired
Вчера се прибирам вкъщи (тегля я като магаре), тя ми прави сцена пред входа , а баща й я чува на трети етаж при затворени прозорци на "Драган Цанков" Tired От напуни да крещи й потече кръв от носа  ooooh! ooooh! ooooh! Представете си как ме гледаха всички в кафенето до входа, идваше ми да се гръмна просто ...
Знам,че е малка за дресировки, но се притеснявам че преживява много силно появата на дребоса Cry искам просто да е спокойна и щастлива, ама каквото и да правя - греда бееее  Tired
Е, оплаках се  Embarassed

# 512
Коте, дано не ти е било до нас от разходки, а не от много работа... Hug
Миии, Неви, май знаеш отговора.... Embarassed

И на мен ми е чудно, дали може затоплена да си я носим навън, за да храним чаветата newsm78
Че защо да не може? Wink
Аз без храна на разходка не излизам. Peace
Даже си е по-приятно навън да се похапва. После мъника заспива на въздух като бебе. Grinning

Марги, търпение! Hug
Кризата е временна, дано премине по-бързо! Praynig

Да се отчета и аз за протокола:
Вигантол не давам изобщо. Нито лекарката е споменала, че е необходимо, нито аз смятам, че трябва. Wink
За вода вече хич не ще и да чуе, откакто заявих, че му я спирам за сметка на кърмата (ей, много ми послушно детето).  Grinning

Хайде, лека ви вечер, че дългът (т.е. бач) ме зове.  Sunglasses

# 513
Забравих да ви кажа бисера на щерка ми към днешна дата.
Прибираме се след 5-часова разходка (на два пъти) и минаваме покрай пътен знак с надпис 30. Госпожицата, понеже е голям философ и всезнайко (на кой ли се е метнала...  Rolling Eyes), вика: "Аз знам за какво е този знак! Забранено за коли над 30 кг!"
...
 Joy

# 514
Цитат
janichka и 0 Гости преглежда(т) тази тема.
 Shocked

Добро утро! Оф,как спят вашите деца нощно време бе?Моя като беше на 20 дни спеше от 24ч до 6 ч сутринта,а ся колкото повече расте все по-малко спи нощно време -  събуждаше се по 1 път за ядене,а вече почна по два пъти,че и по три пъти на нощ да се събужда да яде / и си цоква  съвсем по малко, колкото да ме вдигне да стана само/-уфф... Tired Как да го отуча от това незнам-то просто не се издържа,вече кокалите ме болят от умора. Дайте някакъв съвет ,ако знаете някакъв начин- как мога да укротя обезомял змей    Crazy  Crazy  Crazy

# 515
Добро Утро Simple Smile !

Жаничка
, спа от 22:30 снощи, до 6 сутринта, когато хапна, сега пак спи ! В общи линии не мога да се оплача  Grinning !

Вера пак бяхме цял ден на вън, до тъмно  Blush ! По едно време тръгнах да е прибирам, но не ми се получи. Стас като цяло беше неспокоен вчера , през деня дори в количката не е спал много , може би за това бе така спокойна нощта  Grinning

# 516
Бреййй, днес явно всички спят до късно  Heart Eyes , бравос !

Вигантол не давам, нито капака. Според ортопеда който посетихме няма нужда, според педиатъра, трябва да се дават по 2 капки дневно  Laughing !

Ел, разбирам какво ти е, още помня първото падане на Рая, докато аз блеех у ФорОма  Tired ! На Ясен нищо му няма, ама ти вече ще си с едно на ум  Hug !

# 517
Ду.

Звездичке, благодаря за кафето!

Честит имен ден на всички празнуващи вчера и честити месечинки!

Аз чета (то и няма много за четене), но не ми остава време за писане от мерене на улиците.  Mr. Green

margarete, и при нас се засилва бебешкия пубертет, но за сега го овладяваме. Обаче при вас явно положението е тежко  Sad . Търпение и спокойствие ти пожелавам и мисля, че един читав психолог наистина би ти бил от полза. Трябва да е някакъв добър детски, а аз познавам само терапевти за възрастни  newsm78 . Стискам палци да минават по - бързо кризите!

Да кажа и аз за Вигантола нашият форумски ортопед д-р Алексиев какво каза. Поздрави ме, че не давам  Mr. Green . Каза, че ако съм била педиатър щял да ми ръкопляска  hahaha .

Фу, щех да пиша още, ама пуста глава слънчасала...

Ооо, много се радвам, че херниите са се скрили и семейните бижута са с еднакъв размер.  Hug  Heart Eyes

И ние ликвидирахме растителността по главата на Преслава, много е сладка  Heart Eyes

Вчера бяхме в зоопарка, ей, наслушах се на коментари за слинга, чак се изнервих. Тоя народ много прост, бе!  Close Да не казвам, че навсякъде висяха табели да не се хранят животните, а всички се бяха запасили със солети и бонбони и беше масово завиране в клетките.   #2gunfire Братът на мъжа ми си спомни един случай, в който дали замаскирани в някаква храна пирони на един от слоновете и той умрял. Идиоти  #Cussing out

Светулче, ако четеш, намери ли Hylands?

Ел_пи, най - много Ясен да стане още по - гениален!  Hug

# 518
Добро утро!  Heart Eyes

Мерси за кафенцето, Стели Wink.

Честит имен ден на Бобишанче и Бръмби със закъснение! Да е честит и на всичките ни малки бебчета, които са празнували вчера!!!

Благодаря, Пухче и Балеринка!  Hug Наистина си изкарахме страхотно вчера на двора у нашите - барбекю, слънце, зеленина - разкошно беше. Много хубава фотосесия спретна баща ми на Йо. В скоро време ще кача снимки да ви се похвалим  Heart Eyes. Дядо му извади и хамака набързо и това моето дете се размаза от кеф  Laughing. Не мръдна 2 часа оттам. Беше много спокоен, говореше ни, смееше се - щастие с две думи  Grinning.
Днес имам работа до банката и после ще се видим с една приятелка.

Хубав, слънчев ден на всички!

П.П. Продължавам и аз да затвърждавам загара отгоре на дланите  hahaha.  Wink.

# 519
Рали , бърже да даваш фотоси да гледаме   Hug !

Честито на всички с поводи вчера   bouquet !

Аз малко на час по лъжичка, ама не съм умна кат` Шоки  Heart Eyes , и не мога да синтезирам всичко в един пост   Blush !

# 520
Добриютрю лейдис   bouquet

Яничка, за мен варианта да се наспивам е да спя с бебето  Peace Така не ставам и не се будя дори като иска нещо  Mr. Green

Шоколадче, аз също слушам редовно коментари (положителни де) за слинга, но най ме изкефиха едни циганки, с които се разминах преди седмици. Едната вика: "Аууу, виж го туй бебе как не пада, ама щото е у ластик"  Mr. Green

Аз май планирам зоо разходка в петък, да видим кво ще каже Минчо Празников.

# 521
  • София
Добро утро Hug...Прекрасно утро!

Честита месечинка на Даниел на Венивет, Калоян на Танта, Лора на Плами, близнаците Христо и георги на Даркан, Михаела на Кристич и Мартин на Амика. Да са им живи и здрави малките съкровища!!!

За Вигантола.Аз давам по 2 капки като стартирахме с една но на миналата консултация ни увеличиха дозата на 2 капки. Сега в това слънце не знам ....давам му все още. И вода го карам да пие. Прави физиономии все едно е най-гадното нещо на света но вече се научи и пие по 30-40 мл на ден.

margarete, мисля че ще е полезно да се посъветваш с детски психолог Peace.

Благодаря ви за успокоителните думи относно падането на Ясен. След 24 часови наблюдения не даде никакви поводи за притеснение.. Спестих го на родата и съквартиранта Mr. Green щото като знам какви са шашнати горките.....единствено на майка ми мога да разчитам за сериозните неща.

Рали, чакам снимки с нетърпение #Milti

# 522
Добро утро! Hug
Рали радвам се,че сте си изкарали хубаво!
Неви кърмата я замразявам,защото за момента не ми трябваше,а в хладилник може да стои 24 часа.Само не знам като я размразя да я стопля,колко време може да изкара в термо чантата.Защото за сега като сме навън замествам едно хранене с АМ,но пък вечер не се дохранваме.Деа как е ?
Стар страхотно кафенце!
Яничка аз и за това не смея да се оплаквам от Сияна,защото вечер като заспи в 22 се буди чак към 6 часа и така и аз спя поне по 5 часа,но пък денем е малко дяволче,буквално до WC-то не мога да ида,все хленчи.
В това топло време с какво загъвате бебетата в количките?Аз до сега я загъвах с едно одеалце,но ми се струва,че може и да и е топло.
Времето пак ще се разваля ooooh!

# 523
Честит имен ден на патерици на всички празнуващи вчера.  bouquet
Ние като се запиляхме на село и се прибрахме чак вечерта(то не че Сопот е голям град де) но там едно спокойствие един чист въздух и моето бабче, което обожава Преслав и цял ден ми го гледа жената.
Ника, шанс да се затвори дупчицата няма, и за това било по-хубаво да го оперират като мъничък.
Стар, явно дечицата ни пораснаха и вече в количката искат да гледат и Преслав от два дни си се пули вътре, а и в коша за кола не спи вече като пътуваме.
Много слънчев ден ви желая и кротки малки и големи дечица. Hug

# 524
Кърмата може да престои в хладиник до 8 -10 дни !

СЪХРАНЕНИЕ И ТРЕТИРАНЕ НА КЪРМА

ЗАБЕЛЕЖКА: Тези инструкции са приложими за майки, които имат здрави доносени бебета (допитайте се до болничния персонал за указания, отнасящи се до съхранението и третирането на кърма за недоносени или болни бебета).

СЪХРАНЕНИЕ

Откри се, че кърмата има свойства, които я предпазват от бактериално замърсяване, което позволява тя да бъде съхранявана по- дълго време, отколкото се мислеше до сега. Указанията за съхранение на кърма са както следва:

•   Прясно изцедена кърма може да бъде държана на стайна температура до над 10 часа (коластрата, или млякото което се образува до 6 дни от раждането, може да се съхранява 12 часа на стайна температура).

•   Прясно изцедена кърма може да бъде съхранявана на температура малко под стайната температура (например в хладилна чанта или друг охладител) за над 24 часа. Ако млякото е било държано на стайна температура преди да бъде поставено в охладителя, времето за безопасно съхранение в охладителя може да бъде намалено.

•    Прясна кърма може да бъде държана в хладилник за над 8 дни. Съхранявайте млякото на гърба на хладилника, а не на вратата. Ако млякото е държано на стайна температура или в охладител преди да бъде поставено в хладилника, времето за безопасно съхранение може да бъде намалено.

•   Прясна кърма може да се остави в камера в хладилника за над 2 седмици. Ако преди това то е държано на стайна температура, в охладител или в хладилник, времето за съхранение може да варира.

•   Прясно изцедена кърма може да бъде държана в камера със самостоятелно отделение в хладилника за над 3-6 месеца, в зависимост от това колко често се отваря вратата. Съхранявайте млякото в дъното на камерата. Ако млякото е било съхранявано на стайна температура, в охладител или в хладилник преди да бъде поставено в камерата, времето за безопасно замразяване може да бъде намалено.

•   Прясна кърма може да се остави в отделение за дълбоко замразяване (фризер тип „сандък”) за 6-12 месеца. Ако преди замразяването му е било съхранявано на стайна температура или в охладител или хладилник, времето на съхранение може да варира.

•   Предварително замразено мляко може да бъде държано в хладилник за над 24 часа след пълното му размразяване.

Едно последно нещо относно указанията: Въпреки че горното е най- последния публикуван набор от указания относно безопасното съхранение на кърма, имайте предвид, че това са все пак просто указания. Разумно е да опитате да се придържате колкото се може по-точно към тях, но мляко, което е по- старо от посочения безопасен период не трябва автоматично да се изхвърля. Млякото, което наистина е лошо има забелижим кисел вкус и мирис. Дори ако изцедената кърма е „с изтекъл срок” пак може да е безопасно да се даде на бебето, щом като още има пресен мирис и/или вкус.

От Тук

Общи условия

Активация на акаунт