Амла,шикакай и естествено индиго за красива коса

• 117 353
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
Някой може ли да ми обясни като на тъп, защо понякога вместо емотикон си изписва текст, това въобще не го чаткам? Благодаря предварително и се извинявам за офтопика.

# 346
  • На края на вселената!
Някой може ли да ми обясни като на тъп, защо понякога вместо емотикон си изписва текст, това въобще не го чаткам? Благодаря предварително и се извинявам за офтопика.
написано така
Код:
 :whistle:
-
изглежда така  Whistling

написано така с един интервал повече
Код:
 :whistle :
-
се вижда това :whistle :

Друга причина е, че понакога иконите бъгват. Не знам защо. Забелязала съм на иконата букет, че прави често този проблем.

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 12:25 от Томасе

# 347
Здравейте девойки, след като прочетох темата отгоре-отгоре, си поръчах амла и шикакай, сега ги очаквам с нетърпение да пристигнат да се намажа. Искам само ви да попитам, че малко се обърках, на какъв период от време мога да си правя маската - веднъж седмично или повече? И на чиста или мръсна коса се правят? Извинявам се ако се повтарят въпросите ми   bouquet

# 348
Katia_K: те са най-вече за измиване на коса, вместо шампоан - и се нанасят на мръсна коса. Може веднъж седмично, или при всяко измиване; може да се променят пропорциите, и да се нагласят според нуждите на косата.

# 349
  • София
Аз имам друг въпрос, тези които изплакват с вода+оцет косата. Какъв оцет? Ябълков, винен, балсамов, на коя фирма? Всички ми изглеждат (без балсамовия) толкова изкуствени. Купила съм някакъв да има, за когато ми е свършил балсамовият, но вяра му нямам. Ако знаете сигурна марка - може и на лични да ми я метнете. Praynig
Домашен нямам нерви да правя.

# 350
Аз имам друг въпрос, тези които изплакват с вода+оцет косата. Какъв оцет? Ябълков, винен, балсамов, на коя фирма? Всички ми изглеждат (без балсамовия) толкова изкуствени. Купила съм някакъв да има, за когато ми е свършил балсамовият, но вяра му нямам. Ако знаете сигурна марка - може и на лични да ми я метнете. Praynig
Домашен нямам нерви да правя.
при мен сока от лимон действа много по-добре от оцета! Peace

# 351
Tomace, благодаря Simple Smile.

# 352
А тези продукти имат ли някаква вреда по време на кърмене или са по безвредни от стандартните шампоани и бои, които позлваме?
и колко често мога да ползвам амла като ексфолиант за лице? - всеки ден?

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 15:23 от Rhiana

# 353
Хубав, много хубав въпрос, мислех си тези дни да повдигна въпроса за безопасното използване на къна, а и не само нейното. Ето тук има полезна информация за ползване на къна от бременни жени: http://www.hennapage.com/henna/encyclopedia/pregbirth/index.html
Посочени са ограничения в употребата на къна при бременни жени, които страдат/или са страдали от/:
-хипербилирубинемия
-анемия
-всяко хронично или остро състояние, засягащо кръвообращението и имунната система
Във връзка с кърменето при здрава майка и здраво бебе по принцип не се споменава за ограничения. Има едно специално предупреждение за къната при пациенти страдащи от заболяването ДЕФИЦИТ НА ГЛЮКОЗО-6-ФОСФАТ ДЕХИДРОГЕНАЗА, ето какво е то(материалът е на български): http://www.framar.bg/%D0%B4%D0%B5%D1%84%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%82- … vanesprav680.html
и на английски:http://www.hennapage.com/henna/encyclopedia/medical/g6pd.html
За щастие това заболяване е изключително рядко срещано сред европейците. Ако все пак знаете, че страдате от него, къната не е препоръчителна. За отбелязване е, че около 1 % от пигмента й при къносване или хена-татуировка преминава през кожата и даже по-малко от това попада в кръвния поток. Така, че къната е изключително безопасен продукт като цяло. Не искам да ви стресирам с тази информация, милиони жени ползват къна без проблем.

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 16:14 от dragon8

# 354
Бих искала и да заостря вниманието ви към сапунените ядки и шикакая. Сапонините, които съдържат, приети вътрешно може да причинят повръщане, разстройство и дискомфорт като цяло. Затова, дръжте ги извън обсега на деца, а е хубаво и всички вкъщи да знаят какво са и за какво се/не се използват. За късмет са ужасно горчиви и надали някой ще се полъже да ги пие. Следва и да се внимава да не се вдиша от тях докато ги приготвяте, защото ако имате сенна хрема например, може да провокират кихане и обостряне. Иначе пък са ползотворни за кожни алергии Simple Smile.
Амлата е безопасна, дори е голяма част от съдържанието на този подсилващ аюрведичен мармалад http://si-plus.com/index.php?p=31. Което не значи автоматично, че може да се консумира във вид на продукта, който предлага HennaFox Simple Smile.

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 16:33 от dragon8

# 355
Здравейте! Заболяха ме очите да чета, уморих се на 20-та страница, за това не ми се сърдете за въпроса ми.
А той е: с какво да си поизсветля косата. Косата ми по принцип е много светло кестенява, а искам да стане по светла към русо. Купувала съм си на Афродита, ако не се лъжа, къна за руса коса. Освен, че едва го измих от коста си, защото беше на по едри честици, нищо не се получи.

# 356
Само от сайтове ли могат да се поръчват тия продукти. Не ги ли продават по специализираните магазини.
А с доставката колко излиза?

# 357
Според мен някак си на първа страница трябва да поставим вси4ки цветови комбинации и кой цвят как се полу4ава(въпреки,4е има вси4ко това в блога на Хена).По4ти на всяка страница ве4е се питат неща многократно коментирани и предполагам и Хена и Dragon8 се умарят ве4е да повтарят едно и също! PeaceА ина4е на въпроса на Gia,косата се изсветлява с касия,погледни ето тук;
http://hennafox.wordpress.com/2009/10/03/%D0%BE%D1%86%D0%B2%D0%B … %BA%D0%B8-%D1%80/

# 358
Чак да изсветлява касията - не Simple Smile. На бели и много светли коси може да се получи златисто; по принцип има рецепта за исветляване с мед в блога, но резултатите не са драстични, в най-добрия случай - 1 до 2 тона, и то след няколко мазания.

Rhiana: честно казано не съм виждала официална информация за честотата на измиване с амла. Има хора, които я използват всеки ден; по-разпространеното е 1-2 пъти седмично.

# 359
  • В полите на Пирин планина
За изсветляване, пробвано върху мен самата, най-видим ефект имаше от комбинацията мед+канела. Имам снимки в темата по-напред. Утре пак ще си направя такава маска.

Общи условия

Активация на акаунт