Амла,шикакай и естествено индиго за красива коса

• 117 291
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
  • София
kloie Благодаря

# 91
Според мен за много суха коса трябва да се наблегне на маски с масла преди измиване на косата - като жожоба и кокосово масло; в блога също има хубава рецепта, подходяща за много изтощена коса. Добре е да се сведат до минимум факторите, увреждащи допълнително косата - като преса например.
Иначе касия е подходяща за заздравяване на косата, но първите няколко дни косата е по-суха на допир - затова препоръчително е да се добавят масла /напр. зехтин/ в сместа.

# 92
А дали примерно няма да повлияе добре смяната на шампоана с шикакай/амла или сапунените ядки? Това и за себе си ме интересува. Сменям ги и все не мога да улуча един, който да е подходящ и да не ми разранява скалпа.
Не е точно много суха. Извинявам се не съм се изразила точно.
Благодаря отново  Hug

# 93
Да - влияят чудесно, и няма да раздразнят скалпа. Лекуват кожни проблеми като пърхут, сърбеж и др.
Могат да се използват, като се смесят с вода - във вид на каша, която се нанася на косата, или - за по-суха коса - във вид на отвара, с която се полива косата, като едновременно се масажира добре, и след 5-10 минути се изплаква.

# 94
HennaFox, мерси много за изчерпателните и мили отговори Simple Smile

# 95
Искам да споделя за един страничен ефект от къната, който получих съвсем случайно. При поредното къносване в последния момент установих, че съм забравила да си подсигуря ръкавици. Нямах намерение да се откажа да се къносам така, че действах с голи ръце. После походих няколко дена оцветена все едно съм белила орехи:). Ноктите ми се оцветиха по-трайно от кожата и за разлика от нея избледняха за около 3 седмици. Докато ги разглеждах вчера установих страхотен блясък и лъскавина на нокътната плочка в оцветената част. За 3 седмици ноктите израстват и можах да направя сравнение между къносана и естествена част - определено в полза на първата. Космите и ноктите са изградени от едно и също - кератин. Щом къната влияе супер на косата, то може да се използва и за проблеми с ноктите. А за да се избегне оцветяващият ефект или не трябва да се чака къната да отдели цвят или да се използва касия. Заздравяващият ефект според мен се дължи на танина и нишестето в къната. На практика всеки път когато се къносваме, си "колосваме" косата. Защо не и ноктите:)?

# 96
запис да ви изчета че наскоро и аз попаднах на тези продукти и съм се замислила да си взема.а за мазна коса какво ще предложите? newsm78

# 97
Моята коса е мазна, и всички индийски билки и се отразяват добре. След измиване например, и с шикакай, и с прах от сапунени ядки, се получава хубав обем, и косата е чиста.

# 98
Преди малко си получих поръчката- ампла и шикакай.Утре май пак ще получавам ,че по грешка поръчах два пъти...  Joy

Въпросът ми е понеже косата ми в момента (след раждането) почна да се омазнява много бавно в корените-ако я оставя-сигурно за седмица,как да ги ползвам заедно или отделно като шампоан и балсам.
Предполагам ,че няма да е проблем заедно ,въпреки,че се нанася в корените,иначе не ми е изтощена и суха,просто не се омазнява...?

БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ! Hug

# 99
Май наистина ще получиш два пъти  Simple Smile
Може както заедно, така и отделно. Щом косата не се омазнява бързо, бих слагала по-малко шикакай и повече амла.
Може да опиташ и следната рецепта за измиваща отвара:
1-2 с.л. шикакай на прах
2 с.л. амла на прах
4 чаши гореща вода

Амла и шикакай се разтварят в горещата вода, съдът се покрива и се оставя за поне 5 минути. Течността се отцежда /с помощта на филтър за кафе, или подобно - прахът е доста фин/, и когато се охлади до приятна температура, се полива върху косата и се масажира. Измиването може да завърши с разтвор на оцет, силно разреден във вода.

# 100
Няма нищо,ще влязат в употреба...

Аз мислих да използвам като паста:
2л. шикакай
3л.амла
и после няколко капки масло (пр. кокосово.)

Някои го беше писал...Така добре ли е?Защото не мога да кажа че косата ми е суха,че да я третирам като такава... newsm78
Защото това с изцеждането и двата разтвора изисква повече време,а аз покрай бебо нямам...

# 101
Да, добре звучи  Grinning Косата сама ще си каже, ако нещо трябва да се коригира в рецептата, но мисля, че тази е подходяща.

# 102
  • София
Искам да попитам, има ли опасност кайсията на прах да придаде червени оттенъци на русата ми коса?

# 103
Не, няма такава опасност.

# 104
  • София
HennaFox, аз вчера си поръчах измиващите продукти...Надявам се утре да си ги получа, преди празниците, да имам време да правя ''първите опити'' Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт