Амла,шикакай и естествено индиго за красива коса

• 117 290
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
HennaFox  повечето бляскави и красиви коси са червеникави. Дали смесването на къна + индиго + алма с цел кафяв цвят ще има същият положителен ефект в/у косата ми, както примерно  ползването само на къна?

# 76
В интерес на истината индигото не прави много за косата, освен в цветово отношение. Но мисля, че смес къна + амла + индиго се отразява също толкова добре на косата - блясъка ще го има, косъмът ще е по-здрав и плътен - с индиго и амла в сместа не съм забелязала разлика в това отношене.

# 77
Не, при мен се появи остра потребност от алтернатива на синтетичните боклуци, бък били те и по 20лв., че и отгоре. Ако нямах бели косми от 24-годишна, може би нямаше да посегна към тях. С времето косата ми ставаше все по-увредена, независимо от ползването на скъпи шампоани и балсами. Даваш средства за боя, после още средства за продукти, които да поправят щетите от боята, докато не осъзнаеш, че истината е съвсем друга. Тогава превключих на къна. Малко дискомфортно и на свой гръб (коса:) установих, че и там трябва да се внимава какво купуваш, но щом се научих как да отсея качествения продукт, намерих себе си. Оттук нататък отказване няма и приветствам твоята идея за качествена къна в България. Някоя от следващите теми може би ще е Хенапристрастени:)).

# 78
dreamer, точно вчера четох един много интересен пост в една тема от longhaircommunity, в който авторката обясняваше, че прави апликация къна+индиго, но в обратен ред, тоест първо нанася индиго и след необходимото време за престой нанася къна, при което получава кестеняв цвят с много приятен топъл медно-червеникав оттенък на слънце. Не бях чела другаде за тази техника, но резултатът на снимката ми хареса определено. Това, че къната е втора, може да подчертае блясъка на косата, без да даде толкова червено към общия цвят, но времето й за престой трябва да е съкратено до час например. Може би би запечатало и тъмния цвят, който дава индигото за по-дълго време, иначе за около месец избледнява/отмива се.Що се отнася до начина, по който тя приготвя индигото и къната - стандартен в общи линии. Ще се пробвам да намеря поста, да видиш какво имам предвид.

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 16:07 от dragon8

# 79
Много, много интересна идея   bouquet

# 80
  • Пловдив
Благодаря много за идеите. Аз малко се притеснявам  ooooh! и от факта, че с времето индигото се отмива и остава къната. А аз червена неискам да бъда  Stop . Иначе несъмнено преди години, когато ми донесоха къна от Турция косата ми беше супер бляскава, но за съжаление с ръждив оттенък, което на мен въобще не ми допадаше.

# 81
Ето го, първият пост. Само се коригирам, явно не съм запомнила добре прочетеното - 1ви ден индиго апликация, на 2рия ден авторката смесва касия и къна в 3 различни смеси (в различни съотношения), които нанася поетапно по косата. Нейното е доста сложно, мисля, че опростен вариант е напълно възможен, пък и колко жени имат толкова дълга коса Simple Smile

http://forums.longhaircommunity.com/showthread.php?t=2963&page=11

# 82
  • Бургас
Това е моят цвят получен с къна + индиго+ амла.Правила съм се 3 пъти.Преди това косата съм я боядисвала с боя.В началото става по тъмно и няма чак такъв червеникъв оттенък ,но постепенно се отмива.Както и да е на мен този оттенък не ми пречи. Peace
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2760/526546397171013273812726 … W62VhtqqoXQac.JPG

# 83
Момичета искам да ви попитам как да си изчистя петна от къна по лицето?Преди малко се къносах и един кичур коса намазан с къна ми падна на лицето и стана оранжево петно на бузата ми.Търках с вода и сапун,с крем,с кокосово олио ,но пак съм оранжева.Не мога да се покажа в такъв вид навън.Моля ви помагайте!

# 84
Хрумва ми някакъв лек пилинг.. с кафе, или сода бикарбонат; или маска за лице (с хума, или подобна).
Като цяло ако е стояло малко, до довечера след една баня при отмиването на къната би трябвало да е избледняло съвсем.

# 85
Много благодаря HennaFox,отивам да пробвам.Между другото нямам търпение да видя какъв е цвета ми след къносването.За първи път се правя с къна,досега само с боя.Ако става за снимка косата ми ще ви я покажа.Едвам ми стигнаха 150грама къна,другия път ще слагам 200 грама Simple Smile

# 86
  • София
Това е моят цвят получен с къна + индиго+ амла.Правила съм се 3 пъти.Преди това косата съм я боядисвала с боя.В началото става по тъмно и няма чак такъв червеникъв оттенък ,но постепенно се отмива.Както и да е на мен този оттенък не ми пречи. Peace
http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2760/526546397171013273812726 … W62VhtqqoXQac.JPG

Разкошен цвят. Аз ще се опитам да постигна подобен със същите три съставки. Горе- долу по  колко време стоиш с къна на косата?

# 87
Рошавата  гарга, чела съм за извличане (поне частично) на къна от косата с течен парафин, но не знам дали би бил подходящ за кожата ти. Иначе е често срещана съставка в козметични продукти (paraffinum liquidum го изписват в състава). Може да се намери в аптека. Ето линк: http://www.medicine.bg/lekarstva/paraffin-liquid
Давам ти това САМО като информация, но моето мнение съвпада с това на HennaFox, запази спокойствие и изчакай да избледнее, а маска с хума би ускорила процеса. Каквото и да опиташ, имай предвид, че от къната кожата ти няма да пострада, но от прекалени опити да я отстраниш.....

# 88
  • Бургас
yoli4ka около 4-5 часа.  Peace

# 89
  • Пловдив
kloie косата ти е разкошна  Hug.  Доста е червеникъв оттенъка, но аз мога да стоя по малко време за да не е чак такъв  newsm78 .

Общи условия

Активация на акаунт