Амла,шикакай и естествено индиго за красива коса

• 117 290
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • В полите на Пирин планина
Ако смеся касия с амла, какъв ще е резултата? Иска ми се просто да подхраня косата си а не да сменям цвета. Благодаря предварително   bouquet

Няма опасност да си смениш цвета - вече три пъти слагах касия на косата ми, която е светлокестенява и не ми е станала по-светла, независмо от желанието ми това да стане  Mr. Green Алмата не променя цвета,но внимавай с количеството от нея или с честоттата на прилагане,защото изсушава косата.

# 61
За да не промени касията цвета ти ,не трябва като се накисне да престоява повече от 30 минути и на главата ти повече от 1 час. Ако се увеличи времето оцветяването ще бъде леко златисто което ще се види само като блясък или на много светли коси.

Искам да кажа ,че преди малко си измих косата с амла, шикай и сапунени ядки. След тях си сложих купен балсам с отмиване от тези на килограм
http://-spam083-/images/Lorys-maska-zmia.jpg
и накрая изплакнах с вода в която бях сложила ябълков оцет- косат ми стана невероятно мека,блестяща и пухкава/не хвърчаща/.Т.е. ако някой го притеснява засушаването от използването на билките  според мен решението е балсам и изплакване с оцетена вода.

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 11:53 от Си♥си

# 62
Си♥си: Разбира се, че можеш в друг съд! Май не съм го писала - представям си как си се измъчила да бъркаш в пакетите. Може в стъклен буркан без проблем.  Grinning
Bubuto: Аз поне бих смесвала двете само при чуплива или къдрава коса, тъй като амла чудесно подчертава къдриците. Както и Lady Brinne написа - няма да има промяна в цвета - но от двете касия е със сигурност с по-траен резултат и по-силни свойства.
Иначе към касия съм добавяла (не едновременно) - мед, балсам за коса, жълтък от яйце, зехтин - все с добър резултат.

# 63
HennaFox ,може и да си писала  Embarassed и аз да не съм прочела !
Благодаря ти ! Flutter

# 64
Сега се сетих още нещо - все пак го дръж в някой шкаф, или поне далеч от пряка слънчева светлина, просто за по-сигурно.

# 65
Да, thumbsup прибрах го на тъмно !
като ги смесвах малко по кихах и се по смях стана ме гъдел.А мъжа ми ме пита ,абе ти какви билки си слагаш  Joy

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 12:27 от Си♥си

# 66
  • София
А след измиване с тези продукти - амла, шикакай, сапунени ядки, трябва ли да се слага балсам? Подходящи ли са за руса коса?

# 67
  • Пловдив
Ако някой има възможност, нека качи снимка на косата си след ползване на къна и индиго, за да видим какъв цвят се получава.

# 68
  • София
Получих си къната днес и сега следва мацането Laughing
Във връзка с това да попитам HennaFox - Косата ми е под раменете( около педя).  Къната, индигото и амлата  като ги смеся, ако ми остане от готовата смес  може ли да замразя, или само къната се замразява?

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 14:55 от yoli4ka

# 69
Здравейте,
В тази тема има много снимки на коси, оцветени с къна, касия, индиго и т.н. http://forums.longhaircommunity.com/showthread.php?t=2963
Мога да изпадна в захлас докато ги гледам, 5 растения и милион цвята. Очаквам тези дни доставка на къна и катам, мисля да постна снимки преди/след щом направя експеримента.

# 70
  • Пловдив
yoli4ka,  ако може после качи една снимка да видя резултата.

# 71
  • София
Ако  се сетя да се снимам  и преди това, ще ги кача.  
dragon8 Като гледам снимките, направо ми се прииска пак да се направя червена Laughing

# 72
Клер : не трябва, но може - зависи от косата. Моята е нормална към мазна, и от балсам нямам нужда; при по-суха коса може би е по-добре с балсам.
yoli4ka : сместа къна и амла (те може да се смесят заедно от началото) може да се замрази, но индигото-не.. Единственото решение е да смесваш на порции къната с индигото, т.е. да си приготвила повече къна предварително, и да взимаш на части от нея. Винаги може да разтвориш още индиго.

Това е прекрасна идея - да снимате косата си преди и след - може да си направим албум в снимка.бг или другаде  Grinning

# 73
Оо, Yoli4ka, говори ми. Къната е моята страст, любов и обсебеност от 2 години, омагьосана съм до живот. Това е любимата ми снимка (петият пост на страницата, автор rach):
http://www.google.bg/imgres?imgurl=http://i631.photobucket.com/a … 21%26tbs%3Disch:1
Всъщност снимките са две, на слънчева светлина и в стая. Втората е абсолютна прелест.

# 74
Хаха, то и аз от снимки започнах  Grinning Четох, въздишах, търсих безуспешно по аптеките, накрая си поръчах от щатите.. просто се влюбих в къната и косата си  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт