САМО за фенове на Стивън Кинг! - 4 част

• 35 939
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
  • София
О, разбира се че ще споделя, как няма  Heart Eyes Няма как да се въздържа!
Страшна ли е?  Flutter

Вив, не бих определила "Пазители" чак като страшна (чела съм далеч по-страшни от нея), но си има напрежение в нея. Хубава е, няма да съжаляваш  Peace !

Аз съм по средата на "Денят след утре" на Фолсъм. Доста динамична и интересна е. Има си и екшън, и мистерия, с готини типажи и чудесно написана. Като я довърша, ще споделя мнението си като цяло.
След нея една приятелка ми е обещала книга на Михаел Енде, която нямам - "Джим Копчето".
Ето какво прочетох в един сайт за тази книга:
"В настоящата книга са събрани за пръв път на български език всички невероятни и изпълнени с напрежение приключения на малкото негърче Джим Копчето, Лукас машиниста, локомотива Ема и страшните 13, които, надяваме се, ще доставят истинско удоволствие на малките ни читатели.
"Започнах Джим Копчето - с първото изречение, без всякаква концепция и без да знам какво ще бъде второто изречение и как ще завърши историята. Докато пишех, самият аз очаквах с нетърпение да видя какво ще стане по-нататък... Първо пиша винаги на ръка. Като си помисля, пиша по-скоро като художник, не като писател: започвам с някое ъгълче и постепенно се оформя цялата картина. Освен това пиша много бавно. Дълго седя над някое изречение и се опитвам да го направя така, че да звучи. Езикът е не само картина, езикът е и мелодия."
Това разказва Михаел Енде за своя първи опит в детската литература, който му е донесъл Националната награда на Германия за детска литература и място в Почетната листа на Малката Нобелова награда - медала "Ханс Кристиян Андерсен". Годината била 1961, а писателят на 32. Оттогава до днес той е един от най-успешните детски писатели на Германия, а и в цял свят."

След това, очевидно ще съм с прочистено съзнание и нагласа за "по-тежка артилерия", но не съм решила какво точно да захвана, може и Кинг да е. Списъкът на чакащите книги е доста голям и ще избера в движение, както се казва.

# 121
  • Варна/Лондон
Здравейте
Някой чел ли е ,, 13'' на Кинг, да ми каже повече за нея, нищо съществено не откривам в нета. Confused
Благодаря!

# 122
  • София
О, разбира се че ще споделя, как няма  Heart Eyes Няма как да се въздържа!
Страшна ли е?  Flutter

Не бих казал, че "Пазители" е страшна, но е много динамичен трилър и не можах да я оставя докато не я прочетох и като прелистих и последната страница останах с приятното чувство на удовлетвореност от хубавата история Simple Smile

# 123
Здравейте
Някой чел ли е ,, 13'' на Кинг, да ми каже повече за нея, нищо съществено не откривам в нета. Confused
Благодаря!
Аз го четох относително скоро - съдържа разкази,които може и да си чела,защото същите са публикувани и в други сборници.
От "Тринадесет" като най -  интересни  бих посочила разказите "Разходката", "Компютрът на боговете", "Дяволски оркестър", "Татик", "Салът" , другите също не са лоши...
Увлекателно сборниче,чете се за два -три дни SunglassesПриято четене и после да споделиш кои от разказите са ти направили най - силно впечатление!

Ходихте ли на Панаира на книгата?Какво си купихте,хайде споделете , похвалете се ,има ли хубави намаления...хайде давайте Hug

# 124
  • София
Киф, днес си планирах да ходя до там, но след вчерашния ми инцидент, днес не остана време...  ooooh! !
А следобяд бяхме на тържество на детето в детската градина и пак не ми стигна време, което да отделя за себе си  cry !
През уикенда съм плътно с дребното, защото мъжът ми е на работа. А в неделя свършва Панаира.
Нещо нямам късмет тия дни  Sad !

# 125
  • Варна/Лондон
Кифличка, благодаря!
Аз я нямам книгата, видях, че се продава и нищо не ми говореше заглавието и за това попитах.  Blush Разказите, които си споменала съм ги чела, но не се сещам кой от кой сборник е...,,Салът'' ми е фаворит от изброените. Иначе любимият ми сборник с разкази е ,,Маймуната''/Салът е от него/ и там единствения по-слаб разказ, ако въобще може така да се каже,  е ,, Тук-там има тигри''. Всички останали от сборника са повече от добри.
Да си призная, че така харесваният ,,Кадилакът на Долън'' не ми хареса, по-скоро не ме зинтригува и почти с досада го дочетох, и аз не знам защо точно. Confused
Утре ще си взема доста книги на Краля, които ми липсваха/една от тях е ,,Цикълът на върколака''/ и ще се допитам до вас с коя да започна. Laughing
И ми остават съвсем малко да си попълня липсващите...

# 126
Сега да се похваля- днес ходих на Панаира на книгата newsm44
Луд с картечница е все едно аз на Панаира JoyФемилито го изпратих да гледа животни,та да мога спокойно да си обикалям.
Да споделя- много доволна съм,страхотни книги,страхотни отстъпки- от 20 до 70%,отделно кашони с книги по 2 лв,5 лв, 2 за 5 лв,2 за 10 лв и подобни,от където изкачат интересни неща..
Аз си бях направила от снощи списък и си търсих книгите по издателства.Колко си взех не казвам Crazy Crazy Crazy,но излязох натоварена като камила Joy
Яд ме е само за Хрониките на С.Цанев,даваха ги с 20 %,малко ми се видя и сега ме човърка защо и тях не си взех."Бард" бяха с 25%, от "Сиела " си взех "Кутия с форма на сърце" за 5 лв при корична цена 12 лв.
Други книжки ,които си взех с кеф са" Дворът на червения цар" и ""Сашенка" и 2-те са писани за началото на миналия век,времето на Сталин,когато затриват руското царско семейство ,чела съм доста за този период,предимно исторически книги ,тези са худ. литература,да видим дали ще ми харесат Купих и "Проклятието Кенеди",няколко фентъзи ,няколко детски за малката, "Фют" направо имаха страхотни книжки..
И . Звездев и разни други кулинарни се търгуваха също евтино,само някой да не се прецака да иде на щанда  на "Хеликон"- там няма отстъпки,само на някои книги и то стари издания.

Hug

# 127
  • София
Киф, кажи какви книги фентъзи си взе и детските  Praynig !
Честити ти придобивки, с удоволствие да ги прочетеш всичките  Hug !

# 128
Киф, кажи какви книги фентъзи си взе и детските  Praynig !
Честити ти придобивки, с удоволствие да ги прочетеш всичките  Hug !
"Хрониките на Нарния" и "Децата на Хурин".
Детските - една енциклопедия за животните и 1 книга - приказки с поуки ,много е интересна и полезна бих казала .Точното име не мога да ти напиша сега,защото спи с нея.(Те Кали,хората спят по това време,не се ядосват с бъгавите ферми като нас hahaha)
За твоя пунш,гледах за него ,но не го видях и още 1 книжка не успях да открия- 3-та от "Академия за вампири" ама здраве да е Wink

# 129
  • София
(Те Кали,хората спят по това време,не се ядосват с бъгавите ферми като нас hahaha)

Ужас! Верно си е  Blush !

"Нарния" съм ги чела всичките, но за "Децата на Хурин" ще чакам отзиви  Hug !

# 130
  • София
Ехе, Киф, начеша крастата за 1 седмица  Joy Браво!  Hug
Хайде де, изброй всичко, което си купи  Praynig Много ми е интересно  Mr. Green

# 131
  • España
Здравейте.
Вивиан, за Тъмната кула какво да кажа...не мога да се начудя на себе си как не съм я чела досега. Страхотна е поредицата, образите на героите са изградени много добре, изключително пълнокръвни и реални. За Роланд нямам думи, влюбена съм в него направо Laughing.  На мен лично са ми много интересни и препратките към други книги, които се повяват в различните части на поредицата.
Кифличка, честити ти нови книжки. Интересно ми е и  на мен да напишеш какво си си купила.

# 132
  • София
bruja , голямо благодаря за отзива!   bouquet Много ми е приятно да знам, че ме чака такова приключение!!!

Аз съм в началото на "Пазители" и вече съм завладяна от ритривъра  Crazy направо го обичам това куче, страшно е. Много ми харесва идеята на книгата, сюжета. А и Кунц пишел доста добре, този калпазанин! Хм, голям пропуск от моя страна, че не съм захващала негово нещо досега.

# 133
Ужасно съжалявам,че не успях да отида на Панаира на книгата, много ме  е яд, но имахме гости. Честити на Кифличка и да пише отзиви после.

Вивиан, "Пазители" ли е първата книга, която четеш на Кунц?
Аз я гледах прди време на една улична сергия и защо не си я взех не знам.
Но пък чрез Продавалник си намерих втората част на Кристин и съм много щастлива, за 5 лв. я продаваха.

Някой да е чел "Майките" на Теодора Димова?
Бях питала и за книгата "Да убиеш присмехулник", защото им се чудя на тези двете. За първата обаче, май зор ще видя докато я открия.

Така е и с "Невидимия човек" на Х.Уелс и въобще с неговите книги засега навсякъде удрям на камък. Sad

# 134
  • София
Да мила, тази е първата негова, която чета. Не съм започвала негови книги, защото нямам най-хвалените заглавия. Имам някакви не толкова добри според отзивите, но сега виждам, че си струва човекът."Пазители" още от началото те грабва страхотно! Ако ти попадне пак - взимай я без да се колебаеш.

За "Майките" на Димова съм чела страхотни отзиви, но я нямам и не съм я чела. Казват, че е уникално силна книга.

Общи условия

Активация на акаунт