САМО за фенове на Стивън Кинг! - 4 част

• 35 936
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
  • На погрешната планета
Днес завърших "Гробище за домашни любимци", леле, много брутална книга Crazy! И така е написана, че все едно всичко се случваше на живо пред мен, имах чувството, че ако протегна ръка ще успея да спра Луис да не разкопава гроба детето Crazy.
Захванах "Гняв", увекателна ми се струва, ще се чете за един ден май Grinning

# 106
  • España
Здравейте.
Вивиан, с интерес чакам да споделиш за "Белфльор" като я прочетеш.
Интересно ми е да прочета мненията ви за "Крадецът на книги" и "Покани ме да вляза".
Аз прочетох "Тъмната кула" 5 и 6 и сега започвам седем. Направо не ми се захваща, не за друго, ами не ми се иска да се разделям с Роланд.

# 107
Ако моето мнение се брои, "Покани ме да вляза" е страхотна книга, която напомня по доста неща на роман на Кинг.
На мен пък ми е интересно да разбера какво е мнението ви за "Огнено жертвоприношение" на Лоръл Хамилтън (в случай, че някой вече я е прочел). Защото, като изключим Ан Райс, това е единствената съвременна писателка на тема вампири, която е успяла да ме впечатли.

# 108
  • España
deadface, разбира се че се брой твоето мнение. На мен много ми хареса книгата, затова бих искала да чуя и други мнения за нея.
От Лоръл Хамилтън не съм чела нищо обаче.
На Ан Райс ми харесва много "Вещиците"(така ли е преведено?). Ти коя друга нейна книга препоръчваш?

# 109
  • София
bruja , ще споделя за "Белфльор" веднага щом я прочета, обещавам. Като следваща съм наредила "Пазители" на Кунц и след нея ще е тя.

"Покани ме да вляза" и аз отдавна й се каня, но още не съм я купила. Планирала съм я в следващите поръчки, но кога ще я прочета не знам. Ще чета вашите мнения дотогава  Hug

# 110
# 111
Честит празник на който го празнува Wink

deadface, разбира се че се брой твоето мнение. На мен много ми хареса книгата, затова бих искала да чуя и други мнения за нея.
От Лоръл Хамилтън не съм чела нищо обаче.
На Ан Райс ми харесва много "Вещиците"(така ли е преведено?). Ти коя друга нейна книга препоръчваш?
От нея съм чел малко неща (само издадените у нас), като най-много ми хареса "Интервю с вампир". Райс има страхотен стил, но за съжаление не ми е достатъчно интересна като теми и сюжет. А при Лоръл Хамилтън е обратното - тя не ме впечатлява със стил, а с истории и идеи, да не говорим, че романите й са толкова динамични, че се четат на един дъх. Жалко, че у нас е недооценена.

# 112
  • София
аз прочетох сборника с разкази на Хауърд Лъвкрафт "Дебнещият страх". Харесаха ми разказите "Цвят от космоса" и "Сянка над Инсмут" - особено втория го намирам за доста силен и въздействащ хорър. Сега съм пак на тема Кинг със сборника "Татик". Първият разказ "Нощния авиатор" беше динамичен. Ще видим по-нататък...

# 113
Ъх, доста се изписали, но ви изчетох с удоволствие  Hug

Аз прочетох Пунша на М.Енде, уникална книжка, много се забавлявах. Това е от детските книги, които може да прочетеш независимо на каква възраст си. Освен забавна е и смислена.

И севтосах Джон Конъли с "Всяко мъртво нещо". Не знам защо, но тази книга ми напомни за книгите на Реймънд Чандлър, макар, че не съм чела наскоро нищо от него. Просто асоциация.

Книгата ми допадна, но си развалих удовлствието, защото по средата й прелистих назад и взех, че прочетох кой е убиеца  Crossing Arms

# 114
  • София
На 9 юли започва нов сериал по Стивън Кинг - Haven:

Syfy has ordered a drama series based on the Stephen King novella "The Colorado Kid." The project will be retitled "Haven," with veterans from USA's "The Dead Zone" producing. The series will be the first Syfy project to be made for distribution on the network's channels around the globe. The cable network has ordered 13 episodes.

Резюме: Deep in the heart of Maine, Haven is a town where people with supernatural abilities have migrated for generations because it mutes their powers, allowing them to lead normal lives. At least, until recently. When hot-shot FBI agent Audrey Parker is called to Haven to solve the murder of a local ex-con, she catches the killer but uncovers a much deeper mystery about this town. Each week, as the town-peoples’ dormant powers begin to express themselves, Audrey will try to keep these supernatural forces at bay while unraveling the many mysteries of Haven – including one surrounding her own surprising past in this extraordinary place.

# 115
  • София
VSV, очаквам да споделиш после за разказите в "Татик". Не съм го чела и ще ми е интересно как са, макар че най-малко си падам по разкази. Все ги оставям за последно ...  Laughing

Скоро почвам "Пазители"  smile3508

# 116
  • София
VSV, очаквам да споделиш после за разказите в "Татик". Не съм го чела и ще ми е интересно как са, макар че най-малко си падам по разкази. Все ги оставям за последно ...  Laughing

Скоро почвам "Пазители"  smile3508

Вив, сменила си аватара съм снимката на Мадона и в първия момент помислих че има нов посетител в темата Simple Smile
Разбира се, че ще споделя за "Татик" само да го прочета, че последните няколко дни покрай тренировките по стрелба с лък и не ми остава много време за четене, но уикенда предполагам, че ще довърша сборника. Ти да споделиш дали ти е харесала "Пазители" като я прочетеш. Аз ти я препоръчах много разпалено и вярвам, че ще останеш доволна от книгата  Wink

# 117
  • София
О, разбира се че ще споделя, как няма  Heart Eyes Няма как да се въздържа!
Страшна ли е?  Flutter

# 118
  • España
Здравейте.
VSV, разказите в сборника "Татик" и "Призрак" са страхотни, много въздействащи.  "Дъждовен сезон" най ме впечатли мен, не помня обаче в кои от двата сборника беше включен.
Обичам да чета разказите, как ги беше описал Кинг в един предговор "като кратка целувка в мрака с непознат...".
Започнах седмата част на "Тъмната кула" и онзи ден синът ми, който е на 11 години, я взел да я преглежда и каза, че изглеждала страшно интересна книга, кога можел да чете и той Стивън Кинг. Той проявява траен интерес към този тъп литература, винаги си взима от детската библиотека книгите, класирани в отдел ужаси и фантастика, но за Кинг мисля, че трябва да стане поне на 13-14 години за да го чете.

# 119
  • София
bruja , сподели какво ти е мнението за ТК, как ти се струва на теб, какво, що, всичко ще ми е интересно  Hug
И моята дъщеря гледам, че налита на Кинг, но ще има още доста да почака. Още отсега разправя, че й бил любимият писател  Laughing Как ще ти е любим бе пиленце, като не си го чела, я питам аз, а тя ми вика -   щом на теб ти е любим, значи и на мен ще ми стане любим.  Mr. Green Няма да я спирам, но както казваш, поне на 14 да стане. Аз почнах на 15, но те сега по-рано се развиват  Blush

Общи условия

Активация на акаунт