САМО за фенове на Стивън Кинг! - 4 част

• 35 935
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Ех, ех, ех ... как ме нахъсвате да чета Crazy Жалко, че нямам повече време.
Кали, Изида, благодаря ви за отзивите за "Пазители"  Hug Все хубави мнения за нея! Страхотно! Веднага след сагата ще я прочета. Обичам да редувам жанровете, така по - силно ми въздействат и успявам да почувствам книгата по - истински.

"Разходката" ще я метна днес-утре, и ще пиша после  Heart Eyes
В това дъждовно време е страхотно да си четеш хубава книжка  Flutter
  bouquet

# 91
  • На погрешната планета
"Пазители" и на мен ми хареса много, но любимата ми книга на Кунц е "Вуду". Прочетох я точно за една нощ, защото от страх не можах да затворя очи  да я оставя Crazy

В момента чета "Гробище за домашни любимци" и тъкмо стигнах до там, където ще погребват котарака, бърррррррр, страшничка си е Mr. Green

# 92
  • España
Здравейте.
От Дийн Кунц съм чела "Древният враг" ,"Пророчество" , "Лицето на страха",  "Панаирът" не помня негова ли беше,и една "шепоти" май се казваше. Хареса ми неговите романи, като приключа с "Тъмната кула" мисля да изчета каквото негово намеря в библиотеката.
Относно филмите, сега си взех "Роуз Ред" не съм го гледала досега.
Прочетох четвърта и пета част на "Кулата", започвам шестата.
Вивиан, аз също харесвам много семейните саги, "Белфльор" ми е любима.

# 93
А в тая "Замунда" не мога да си направя регистрация от декември месец,ако искате вярвайте Rolling Eyes

Тогава свали The Mist (2007) /Мъглата/ от тук, не е нужна регистрация. Субтитри ще намериш в http://subs.unacs.bg/search.php

"Пазители" на Дийн Кунц наистина е сред най-добрите му книги. Препоръчвам също "Светкавица", "Драконови сълзи", "Лицето на страха", "Вуду", "Убежище", "Древният враг", "Лошо място", "Студен огън", "Гръмотевичният дом", "Наслада", "Вратата към декември", "Тик-так", "Полунощ", "Зимна луна", "Черен лед". Останалите му книги също не са лоши (с малки изключения), но не са толкова интересни/добре написани. Държа да отбележа обаче, че много се дразня, когато някой сравнява Кунц с Кинг. Някои негови книги наистина напомнят донякъде на романите на Кинг (примерно "Пазители") като теми, идеи и начина, по който преплита действителността със свръхестественото, но като стил са съвсем различни. Освен това Кунц клони повече към научната фантастика и класическия трилър, отколкото към хоръра (същински хорър са не повече от 1/4 от творбите му), при него действието почти винаги е много динамично (много по-динамично, отколкото при Кинг), героите му не са толкова многопластови, сложни и дълбоки, колкото героите на Кинг; Кинг обича да описва живота в малките американски градове, а Кунц рядко го прави, романите му не са толкова психологически и действието в тях често се развива в повече от един град (героите му често пътуват насам-натам, преследват някого или са преследвани). С други думи Кунц е доста по-различен от Кинг, но е не по-малко интересен от него Simple Smile

# 94
  • на изток от рая
Вив, не помня много добре колко части имаше или как завършваше "Сагата", чела съм я преди години. От библиотеката. Но нищо не ми пречи да направя справка. Ще ти докладвам на лични.
Благодаря на всички, които писаха впечатления за Д. Кунц.     bouquet

# 95
  • София
Продават се още
Черният дом
Отмъстителите
Неизживени Спомени 1 и 2
Буик 8
Сърца в Атлантида
Играта на Джералд
Бягащият Човек
Призрак
Татик
Мъглата
Долорес

# 96
  • София
Прочетох "Разходката" - мда, края е много идеен наистина! Какво ли не предполагах като развитие докато го четях, но точно това не ми и мина през ума Shocked  Хареса ми много, а аз не си падам особено по разкази.

Прочетох и "Компютърът на боговете", този разказ ме накара да мечтая! Страхотен е и не напразно толкова го хвалихте! Иска ми се да за малко поне да имам допир до едно подобно компютърче  Laughing

deadface , две от книгите на Кунц, които препоръчваш, ги имам (Лошо място и Убежище)и се радвам за това. Много трудно се намират неговите неща, защо така не знам. Онлайн не ми се чете, пък и няма кой знае какъв избор. Така че поне нещичко от препоръчаните ще мога да прочета.

bruja , много се радвам и ти благодаря за отзива за "Белфльор"!   bouquet Явно книгата наистина си я бива, като я прочета ще споделя, макар да не е много по темата, но нали си спамим без предразсъдъци тука  Blush

Няма ме , много ми се чете "Вуду". Изобщо няма и шанс да си я намеря скоро, не че обикалям да я търся, надявам се да ми попадне, но заглавието много ме привлича. Имам чувството, че наистина ще е много страшна. Много отдавна, може би преди 10тина години гледах един филм - "Проклятието Блеър", в който става дума за Вуду магии и проклятия, и оттогава имам ужас от подобни неща. Ужасно страшен филм ми се видя за тогавашния ми акъл  hahaha . Тъй че се надявам тази книга да ми попадне отнякъде или да я преиздадат евентуално. И за нея - все хубави отзиви.

"Гробище за домашни любимци" е уникално за мен произведение, което освен че е свръх гадно и зловещо, бърка в душата на всеки имащ деца човек. Невероятно тежка книга. Любима ми е, плаках като малко дете на нея.

lorraine, разбирам че не ти се пишат цени, но все пак ще те помоля да ги споменаваш. Това е водещото нещо за всеки, който иска да си купи книга на старо все пак.

# 97
  • На погрешната планета

Няма ме , много ми се чете "Вуду". Изобщо няма и шанс да си я намеря скоро, не че обикалям да я търся, надявам се да ми попадне, но заглавието много ме привлича. Имам чувството, че наистина ще е много страшна. Много отдавна, може би преди 10тина години гледах един филм - "Проклятието Блеър", в който става дума за Вуду магии и проклятия, и оттогава имам ужас от подобни неща. Ужасно страшен филм ми се видя за тогавашния ми акъл  hahaha . Тъй че се надявам тази книга да ми попадне отнякъде или да я преиздадат евентуално. И за нея - все хубави отзиви.

http://www.kutlovica.com/detail.php?id_prod=1247

Ей тук съм я виждала, не знам дали я има в наличност.

# 98
  • София
Сега попаднах на това, изглежда интересна:

Някой да е чел нещо от този автор?

# 99
  • София
Резюмето звучи много интересно. Ако я прочетеш сподели после дали е хубава  Heart Eyes

# 100
  • София
Не, не съм си я купила /още/  Wink
Попаднах на нея, докато разглеждах какво ново излиза.

# 101
  • София
Да, да, разбирам, ама и аз се изразих  ... Имах в предвид ако решиш да я купиш  Blush

# 102
  • София
Ок, ако някой не ме изпревари  Simple Smile

# 103
Да се вясна и аз за малко....
Вив, "Проклятието Блеър" много ясно си го спомням, дори го имам на диск, в случай, че ми се прегледа. Уникален филм е, не само за времето си, но и сега малко филми могат да му съперничат по "настръхване на косата" и "спиране на дъха". Не само заради похвата, който е използван - под формата на документално кино, но и децата много яко си изиграха ролите... (ако е било игра. И до ден днешен май не стана ясно дали това е реална касета със записи, които са открили в блеърските гори при издирването на изчезналите тийнейджъри, или режисьорски трик. Дори и да е втората версия, е доста сполучлива!)

Апропо, да се похваля, днес си купих три книги: "Крадецът на книги" на Зюсак, "Покани ме да вляза" на Линдквист и първата част (втората липсваше точно в тази книжарница, която посетих) на М.Зинк - "Пророчеството на сестрите". Взех си трите, като тази на Зинк ми я подариха. Попаднах на промоция, валидна до 24.май, при която ако закупиш минимум 3 книги, най-евтината ти я дават безплатно. Книжарницата е "Пингвините", ако сте решили да осъществите book-shoping, тичайте натам. Wink  Аз утре планирам да ида до други "Пингвини" да си взема и другата част на "Сестрите...", нов "Зелен път" и ако имат "Нощна смяна", пак едната ще ми е безплатна Wink

# 104
Конти,страхотна информация,благодаря Hug

Общи условия

Активация на акаунт