САМО за фенове на Стивън Кинг! - 4 част

• 35 900
  • 736
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Кифче, все хубави книжки си си взела. Само "Парфюмът" съм чела - хубава е. За другите очаквам отзиви!  Hug
Пиша ти тук, че там да не спамим.

# 76
Кифче, все хубави книжки си си взела. Само "Парфюмът" съм чела - хубава е. За другите очаквам отзиви!  Hug
Пиша ти тук, че там да не спамим.
  bouquet
Викаш тук да си спамим ,а Heart Eyes

Аз вчера започнах "Мъглата". Който я е чел да пише впечатления,( без края) засега ми е много интересна,типичен Кинг Peace

# 77
  • София
Киф, Вив, къде е това "там", където се разписвате?
Тук можете да си спамите колкото си искате - всички го правим, пък досега никой не се е оплакал  Mr. Green !
И веднага да си кажете кой какво си е купил наскоро  Peace ?

За "Мъглата" - чети, чети! Няма да съжаляваш  Wink !

# 78
  • София
Аз вчера започнах "Мъглата". Който я е чел да пише впечатления,( без края) засега ми е много интересна,типичен Кинг Peace

Скоро прочетох "Мъглата" и много ми хареса. Тук е момента да вмъкна, че след като я прочетеш гледай и филма. Има го тук: http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=186971&hit=1
Финалът на филма се различава много от този на разказа. Даже смея да твърдя, че финала на екранизацията ми хареса повече от Кинговия финал - шокиращ и брутален е края на филма. Няма да издавам повече да не ти разваля удоволствието от изненадата Simple Smile
От сборника "Мъглата" разказите "Разходката" и "Балада за гъвкавия куршум" също ми допаднаха. "Разходката" има як завършек.
От "Мъглата" си извадих няколко цитата, които ми направиха впечатление:

"Но ако животът е натрупване и разширяване на съзнателното, то едновременно с това е редуциране на входящата информация"
"Ужасът представлява разширяване на перспективата и на възприятията"
"Лудостта е нещо като психическо самоубийство"

Дано съм бил изчерпателен с отзивите за книгата  Wink

# 79
Кали,съседната тема за новите книги,там пишем.
Знаех си аз и тук да пиша,ама си викам,да не досаждам ..

Та вчера си взех  "Шоколад"  и "Парфюмът".
Разходих се и до "Славейков'. Там намерих   "Черният дом" за 40 лв Confused- досвидя ми.
И "Цикълът" - за незнайно колко...почват да се пазарят,пък дори и не я показват,голяма ценност голямо нещо , не то става ясно дори за какво ще си даваш парите Rolling EyesКали, ако не беше ти,нямаше да имам и визуална представа дори за тая книга Hug

Мерси за отзивите за "Мъглата",започнах нея, защото като пътувам няма как да нося "Хари Потър"- голяма тухла е ..
И малко спам щом може- написах си дипломата работа,подписана и предадена е вече  Party
Юни ми е защитата,ще пиша кога точно да стискате палци  bouquet

# 80
От "Мъглата" си извадих няколко цитата, които ми направиха впечатление:

"Но ако животът е натрупване и разширяване на съзнателното, то едновременно с това е редуциране на входящата информация"

Това не беше ли от "Разходката"?  Thinking  Много як разказ, между другото! Направо удря в мозъка!  Crazy
Финала на екранизираната "Мъгла" и според мен е много брутален в ефектния смисъл на думата! Тук режисьорите са ударили 10-ката! Който не е гледал филма, горещо го препоръчвам!

# 81
  • София
"Мъглата" ми е супер любима! Страхотна новела. Много ми допада сюжета, типичен Кинг ужас,  много идейно с тази мъгла, наситена с ужасни същества  Crazy а финала ... направо  ooooh! ПОКЪРТИТЕЛЕН!!!  На мен повече ми харесва края на новелата отколкото на филма. Спирам да приказвам, Киф като я прочетеш тогава ще коментираме, да не ти се разваля кефа.

И аз да спамна тогава  Laughing  зачела съм Ейглетиерови - семейна сага, трилогия, мнооого хубава книжка. Историята е много интригуваща, и е разказана прекрасно. Аз си падам по такива, доматите на страна  hahaha
Миналите дни си намерих и още една, която си търсех отдавна - "Белфльор" на Джойс Каръл Оутс, пак семейна сага с жестоки отзиви.
Кифе, на теб ще ти допаднат.

# 82
"Мъглата" като отделна книга ли е издадена или е в сборник?

# 83
  • София
Сборник е. Ето тук можеш да разгледаш кои разкази още включва:
http://stephenkingbg.hit.bg/stories.html

# 84
  • на изток от рая
Вив, не си спомням заглавието точно, но май беше  "Сага за Форсайтови". Мисля, че ще ти хареса.
Да сме обсъждали Питър Строб в тази тема? Дийн Кунц нещо не ме грабна.

# 85
Скоро прочетох "Мъглата" и много ми хареса. Тук е момента да вмъкна, че след като я прочетеш гледай и филма. Има го тук: http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=186971&hit=1
Да,снощи я довърших и "Разходката" също,въпреки,че нея съм я чела, при това скоро, но ми е много любима Grinning.
Сега не ми се пишат надълго и нашироко суперлативи за "Мъглата" - страхотна е просто,какво ли е станало после Crazy,не ви ли човърка ?Такива отворени финали те карат да си мислиш,мислиш.....
А в тая "Замунда" не мога да си направя регистрация от декември месец,ако искате вярвайте Rolling Eyes

# 86
  • София
kakvo_puk , душата, имам я "Сага за Форсайтови", както и втората й част, която се състои от три книжки. Но нямам Третата част - "Краят на главата" и затова не почвам да я чета.
Ти си я чела ли? Ако да, кажи нещо повече, знам че е страшно интересна.

За П. Строб, аз съм писала, сигурно вече ще стана досадна  Laughing но съм чела "Джулия" и страшно хубави спомени имам (но бях на 15, да се има в предвид  Mr. Green), много страшна ми се видя. С дни не можех да спя като човек, направо параноя ме беше обзела от тази книга. Сега не съм я чела, но всички чели я на по-съзнателна възраст казват, че е слаба книга и с лош превод.

На Дийн Кунц нищо не съм чела до момента, но скоро ще прочета "Пазители" ( Hug  Wink ) и ще пиша след това впечатления.
Иначе от него имам все още непрочетени "Сърцето ти принадлежи на мен", "Лошо място", "Убежище", "Мистър убийство".

Ще ми е интересно да прочета отзиви за "Пазители", казват, че е една от най-добрите му книги.

Кифч, на мен финала на "Мъглата" страшно ме кефи, хем е безнадежден, хем ти дава и някаква вяра, че може би нещо ще стане, ще се промени ... Ужасна работа...
Спомням си, когато я четох, я довърших на обяд и след това тръгнахме с дъщеря ми да взимаме детската кухня. Леле във филм се видях  ooooh! Толкова силно ме беше обзела атмосферата, че изпитвах едва ли не паника на улицата. На мен лично много ми повлия тази новела, много. Затова и ми е една от най-любимите.
Виж финала на филма е друга работа, там нещата са ясни как приключват, и затова не ме кефи. Направо е ужасен финала, гаден  ooooh!

Разказа "Разходка" не съм го чела.  Hug

# 87
Разказа "Разходка" не съм го чела.  Hug
Спирай за малко сагата и прочети "Разходката",тя е кратичка - няма да съжаляваш Peace- не е никак страшна ,но краят е разтърсващ просто Sunglasses

Кифч, на мен финала на "Мъглата" страшно ме кефи, хем е безнадежден, хем ти дава и някаква вяра, че може би нещо ще стане, ще се промени ... Ужасна работа...
Спомням си, когато я четох, я довърших на обяд и след това тръгнахме с дъщеря ми да взимаме детската кухня. Леле във филм се видях  ooooh! Толкова силно ме беше обзела атмосферата, че изпитвах едва ли не паника на улицата. На мен лично много ми повлия тази новела, много. Затова и ми е една от най-любимите.
Виж финала на филма е друга работа, там нещата са ясни как приключват, и затова не ме кефи. Направо е ужасен финала, гаден  ooooh!

Аз пък си мислех,че накрая мъглата ще се оттегли и ще се видят пораженията  Rolling EyesВив,ти пак добре си я чела по обед,ами аз през нощта?Питаш ли ме Crazy

# 88
  • София
Вив, на мен "Пазители" страшно много ми хареса  Peace ! Това е единствената книга на този автор, която съм чела, но удоволствието беше пълно. Даже нямам представа как тази книга е попаднала вкъщи, защото със сигурност не съм я купувала аз, а освен мен в семейството ми никой друг няма такава страст към жанра.
С две думи - мисля си, че няма да останеш разочарована от нея.

# 89
  • В средата на времето
Вив, на мен "Пазители" страшно много ми хареса  Peace !

Още един глас за "Пазители". Също така на Дийн Кунц препоръчвам и "Чудакът Томас", както и "Брат Од". В момента препрочитам "Древният враг" , пак на Кунц.

Общи условия

Активация на акаунт