САМО за фенове на Стивън Кинг! - 4 част

• 35 947
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
И двата филма са хубави, като "The Diary of Ellen Rimbauer" може би ми хареса една идея повече, защото е по-кратък и напрегнат, и защото го гледах пръв (което ме подготви до голяма степен за това какво да очаквам от другия). Въпреки това "Rose Red" също имаше какво да ми предложи, да не говорим, че Кинг се появява за кратко в него в ролята на доставчик на пица  Laughing Само едно малко уточнение - Кинг е писал сценария само на "Rose Red", а "The Diary of Ellen Rimbauer", който се явява предистория на събитията, описани в "Rose Red", е по едноименния роман на Ридли Пиърсън (популярен автор на трилъри и приятел на Кинг), написан под псевдоним. Ридли Пиърсън е използвал част от героите на Кинг и идеята му, но, като изключим това, Кинг няма нищо общо с книгата и с филма ("The Diary of Ellen Rimbauer").

# 151
Здравейте!
И аз да се присъединя към вас като верен почитател на Краля  balloon

# 152
Само минавам да ви поздравя ,за да не ме забравите Blush

venush ,добре си дошла в една от най- готините теми във форума Sunglasses

# 153
  • Варна/Лондон
За ,,Клетка'' мнението ми се припокрива с това на Дедфейс- много силно начало, но към края ме отегчи..и двата пъти като я четох в разтояние от 3-4г. ,,Черният дом'' не съм я чела, нямам я, но за ,,Талисманът'' мога да кажа, че също ми беше мудна и скучна, като я четох за първи път, но до тогава имах за сравнение много малко книги. Няма как след примерно ,,Гробището'' или ,,То'' да ти хареса ,,Талисманът'', но след ,,Очите на дракона''- да. До тогава просто не бях чела ,другия'' Кинг...
С ръка на сърцето си признавам, че до момента най-скучна ми беше,, Огън''. Embarassed След време пак ще я пробвам...Вие какво мислите за нея?

# 154
  • София
"Огън" на мен много ми хареса  Blush !
Може би, защото наистина ми напомни за "За мишките и хората" на Стайнбек (много любима на мен), нещо което самият Кинг не крие. Единственото, което отчитам като минус, е липсата на изненада в историята; сигурно съм "разглезена" от другите му книги и все очаквам нещо изневиделица да ме порази  Mr. Green ! Пък и когато я четох бях съвсем в началото на майчинството си - можете да си представите как ми е повлияло бебето там  Laughing !

# 155
  • Варна/Лондон
Май точно липста на изненада и мен ме ,,подразни''....Не ,че съм искала да затрие детето Laughing, но чета Кинг, все пак! Mr. Green
пп.дъщеря ми беше на 2г. тогава...

# 156
Ейй, Kally, страхотно сравнение за "Огън"  Heart Eyes Чела и съм и двете книги и не се бях замисляла, но е много точно казано!

За "Клетка", много спомени нямам, което май не говори добре за книгата, но пък нямам спомени и да не ми е допаднала  Wink.  Мисля, че ми напомняше с нещо на Сблъсък  Thinking
Трябва да я препрочета.

# 157
"Огън" на мен много ми хареса  Blush !
Може би, защото наистина ми напомни за "За мишките и хората" на Стайнбек (много любима на мен), нещо което самият Кинг не крие.

Ей ся ма зариби да чета и "Огън". Стайнбек ми е лУбим автор.
 Crazy Wink
Сега сериозно.

Самсара, и аз нямам много спомени от "Клетка", а я имам и съм я чела. Ще се препрочита.
Единствено помня, че имаше апокалиптичен оттенък като "Сблъсък", да. Сюжетът много ми прилича също на "Явлението" -  "The Happening "на М. Найт. Шаямалан. Но това не е добър атестат, защото този филм, поне според мен, е тъп.

# 158
  • София
Здравейте банда!  Hug

souljahhh , добре си ни дошла   bouquet Не се притеснявай да пишеш, ще ни е интересно всичко, което искаш да ни споделиш  Heart Eyes Обсъждаме всякакви книжки, не само Кинг или хоръри.

сега да кажа за "Пазители", че я довърших преди няколко дни. Става ми любима, така да знаете! Страхотна книжка, и е доста женска (любов, хепи енд, цветя и рози  Mr. Green) и е доста свежа, с това прекрасно куче, в което съм влюбена до уши  Joy, и е доста интересна, различна и оригинална като сюжет. Дори Чуждия успя да ме накара да го съжаля, и то неведнъж. Много добре развити герои, достойно за сравнение с Краля (специално в тази книга, другите на Кунц не знам). Много, страшно много ми хареса и съм сигурна, че ще си я препрочитам.

Подкарала съм "Белфльор", нежно начало, усещам още от сега прекрасната атмосфера, но ме плашат огромното количество герои. Дали ще успея да се ориентирам кой кой е, не знам.

"Клетка" ми е в плановете от много време, чувала съм сравнително добри отзиви. Така че вероятно и аз скоро ще я захвана. Може би и "Талисманът" също му е време вече за прочитане, но тъй като нямам "Черният дом" а все ми се ще да си ги изчета последователно, затова все го отлагам.

Кифи, мила, губиш ми се яко, защо така?
Хайде, казвай какво стана с Хари, как е, какво, що, и кога почваме ТК?  Wink

# 159
  • София

Копае във Фермата, как защо  hahaha !
Киф, я бързо на отчет  smile3519 !

Вив, споделям мнението ти за "Пазители" - чудесна книга е.
Аз съм на последните 100-тина страници на "Денят след утре" на Фолсъм. Много яка книжка, точно такива ги обичам - много действие, много крими, държи напрежението и много ми се четееее, но времето нещо не ми стига напоследък  Sad !
Надявам се поне до другата седмица да я приключа и ще пиша отзиви.

# 160
Хайде, казвай какво стана с Хари, как е, какво, що, и кога почваме ТК?  Wink
Виви, миличка ,ще ме прощаваш много  Rolling Eyesвиновна съм, на 22 ми е защитата,побъркала съм се.Не пиша  никъде Confused
Ще се реванширам  ,тъкмо малко почивка от мен SunglassesВ тая връзка да стискате силно палци Hug
Хари съм до 6 -ти том Sunglasses
Копае във Фермата, как защо  hahaha !
Кали,как може да издаваш бойните ни тайни Mr. GreenКопам във фермата веднъж дневно чушки ,ако не е фермата ще съм съвсем на черешата  Joy

Последна редакция: ср, 09 юни 2010, 14:49 от Кифличка

# 161
  • София
...ако не е фермата ще съм съвсем на черешата  Joy

Същата работа е и при мен, с тази разлика, че не изпит ме чака, а съм сама с малкото торнадо (мъжът е в командировка за две седмици). Ходя на работа, която не харесвам, при хора, които ме дразнят, някои дори са ми противни  ooooh! !
И вечерно време като отворя да прекопая лехите, си почивам от всичко това  Tired !
Ще ти стискам палци, Киф, за изпита  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover ! Ще успееш, вярвам го!
"Хари"-то я приключваш, виждам! Още една книга ти е останала, Браво  Hug !

Постът ми е като за "Отчетни", прощавайте  Embarassed !

# 162
Кали  Hug Hug Hug
Постът ти е точно където трябва- нали така сме се разбрали Peace
За работата - какво да ти кажа- всичките ми приятелки се оплакват от същото CryНе знам,аз останах с др. впечатление,ако искаш ми пиши на лични
За мъжът ти-като се върне ще сте си още по- мили Heart Eyes Heart Eyes
А малкото торнадо- да ти е живо и здраво!!!!

И само да напиша за "Огън" - много ми хареса,схрусках я за нула време ,и само се молех Кинг да не затрие бебето накрая Blush

# 163
Как сте, хора?
Нямам време да отворя темата напоследък. Ще се побъркам от бач , търчане насам-натам и безсъние. (За момента, Хвала тебе Господи, аз на рабта си почивам. Не че не лудвам и там, но поне работя с удоволствие, защото се откъсвам от битовизмите.)
От 100 години не съм чела, а в момента съм на "Крадецът на книги" - уникален изказ, приятели! Препоръчвам ви я горещо. Толкова семпъл език, толкова директен, а в същото време носи висока концентрация на информация. Описанията често са сравнителни, а сравненията - меко казано - неконвенционални. Странна книга е, различна от това, което съм чела до момента, и това ми допада.
Някой беше питал за "Огън" - на мен също много ми хареса. Няма да се впускам в анализи, но харесах идеята за "престъпника-добряк".

# 164
  • София
Тази седмица бях болничен и не знам как ме поде вълната да чета книжки на Кинг, мъжът ми ме запали по него много отдавна и видях, че има стари заглавия, които не съм успяла да прочета. Прочетох "Долорес" , а сега подхванах "Призрак". В Долорес ми беше много интересно изказването за това защо понякога в живота на жените им се налага да са "мръсници"  Grinning
"Призрак" съм още в началото и май нищо не мога да коментирам.
А "Огън" да....хареса ми, единствено все още ми тежи като се сетя, че не можах да дочета "Романът на Лизи", но и нея сме я коментирали тук преди време...а най-смешното е, че я чаках с нетърпение не знам защо и дори реших тогава ника ми тук да бъде такъв... Лизи   hahaha
Любима ми е "Торба с кости" , а незнайно как като си помисля за "Клетка" всеки път все едно вчера съм я чела, толкова силно ми са се запечатали някои моменти.

Общи условия

Активация на акаунт