САМО за фенове на Стивън Кинг! - 4 част

• 35 951
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Лизи ... вярно бе, не би ми хрумнало, че ника ти е взаимстван от книгата.   Blush
После да кажеш за "Призрак".
Аз нямам много време за четене, но въпреки това попрочитам по малко.

Гледам май и вие сте така, темичката малко е поумряла  hahaha но така е винаги през лятото.
Поздрави на всички!  Hug

# 166
  • София
Прочетох сборника с разкази "Призрак". Най-много ми хареса разказа "Кадилакът на Долан". Филмът по него също е добър. Другият добър разказ е "Краят на цялата бъркотия".
Следващата книга ще бъде "Кошмари и съновидения" с която ще завърша цялостния сборник разделен от Плеяда на три книги - "Татик", "Призрак" и "Кошмари и съновидения".

Вив
, много се радвам, че "Пазители" ти е станала любима книга. Като ти я препоръчах изобщо не преувеличих като ти казах, че е много добра  Wink

# 167
Как сте, приятели?

Много ме зарибихте с "Пазители", пак ще си я търся из сергиите аз.

Прочетох втора част на "Кристин", първата си я бях намерила и съм я чела преди близо 2 г.  Crazy, сега си я припомнях.

В момента чета "Цар Плъх" - започва обещаващо Simple Smile

# 168
  • София
В момента чета "Цар Плъх" - започва обещаващо Simple Smile

Ех, колко ми е любимаааааа  Heart Eyes !
Единственото, което мога да ти кажа за нея, е: ЧЕТИ, НЯМА ДА СЪЖАЛЯВАШ !!!!!!
Класиката си е класика  Peace ! Страхотна книга си избрала!

# 169
  • София
 Embarassed аз после видях че е сборник разкази, голям съм заплес. 'Кадилакът на Дилан'  е първият и ми хареса и на мен.
"Цар Плъх" и всичките от азиатската сага на Джеймс Клавел направо...не ми се искаше да свършвам да ги чета Sad

# 170
Здрасти, банда!
Само да споделя, че днес видях в една книжарница "Бурята на века" на руски. Нямаха я на английски, и доста се зачудих дали да не си я взема... Не я взех, но след много кратък размисъл, установих, че съм сбъркала.
А дали няма да я издадат и на български в крайна сметка? Не е чак толкова обемна...  Thinking

# 171
Вероятността да я видим на български клони към нулата, защото не е роман, а сценарий, издаден като книга. С други думи - купувай я на английски/руски.

# 172
Хора, прочетох Дума Ки.
Хареса ми много. Страхотно изградена история, без намек за измъченост и изсмуканост.
Но ако трябва да я сравня с "Романът на Лизи" (все пак и двете са ми най-пресни), Лизи е по-добра, повече ме грабна. Определено си падам по книгите на Кинг, в които гледа през очите на жени. "Долорес" и "Играта на Джералд" са ми едни от най-любимите. Сега и Лизи се нарежда в челната десятка.

Самсара, "Пазители" я няма никъде по сергиите, търсих я. Жалко. И онлайн не я намирам. Дедфейс, помагай ако имаш инфо къде може да бъде открита. Praynig

Отдавна, покрай писанията на Кинг, съм решила да си взема и нещо на Лъвкрафт.
Препоръчайте с какво да започна.

Не знам при вас как е, но като вляза в книжарница, съм твърдо решена да си купя нещо ново, различно и непознато. И винаги излизам с нещо на Кинг или някой от друг любим и познат автор (така събрах Лукяненко). Новото и непознатото си остава некупено. Голяма съм книжна консерва. Имам любими автори и купувам или новите им неща, или препрочитам стари. Искам да изляза от тази парадигма, но засега не става.
Някак не ми се чете заради четенето, искам да се кефя.

# 173
  • София
"Пазители" я има тук:

http://knigite.eu/dijn-kunc-paziteli-p-3966.html

От Orange center-а ми се обадиха че новото издание на "Danse Macabre", което си поръчах от книжарницата им, е пристигнало и отивам днес да си я взема.

# 174
Не знам откъде можеш да си купиш "Пазители", но мога да ти я дам като текстов файл на английски език.
Има 4 издадени сборника на Лъвкрафт у нас, като единият ("Възкресителят") е роман + новела, а другите са с разкази и новели. Препоръчвам ти да започнеш с "Дебнещият страх" или със "Зовът на Ктхулу". А ако си вземеш "Зовът на Ктхулу", няма смисъл да си купуваш "Шепнещият в тъмнината", защото разказите вътре се повтарят, като в "Зовът" има няколко нови.

# 175

Поръчах я току що.  bouquet

Препоръчвам ти да започнеш с "Дебнещият страх" или със "Зовът на Ктхулу".

Ще пиша кое съм избрала. Благодаря много за насоките.

След като изчетох отзивите ви, днес си купих "Покани ме да вляза" на Линдквист. Имам още 50 страници от "За писането", която препрочитам и я започвам.

Последна редакция: сб, 19 юни 2010, 21:41 от Анонимен

# 176
Хм, още в понеделник ще си взема "Бурята на века", дано някой не я е отмъкнал, но се съмнявам.
Venush, (ако не се бъркам, моля да бъда извинена), и аз си взех "Покани ме да вляза" и смятам именно с нея да продължа, след като финализирам "Крадецът на книги", която се оказа най-дълго четената книга в историята на човечеството, благодарение на мен. Взех и първите две части на "Пророчеството на сестрите" на Зинк, но смятам да я започна едва след като излезе и третата част.

# 177
След като изчетох отзивите ви, днес си купих "Покани ме да вляза" на Линдквист.
Ще се радвам да споделиш впечатленията си от нея тук и в едноименната тема. Дано си я купят повече хора, защото иначе няма да видим други негови книги у нас, а Линдквист си заслужава. Много при това. Съвсем основателно го наричат скандинавският Стивън Кинг.

# 178
  • на изток от рая
deadface, заинтригува ме с това "скандинавския Стивън Кинг". Може ли малко повече инфо от твоя гледна точка?
Иначе ще видя и уики-то какво ще каже относно Линдквист.

# 179
Да ви се оплача - днес ударих на камък. След като отидох в антикварната книжарница да си взема "Бурята на века" (макар и на руски), чичото сподели, че в събота две момиченца-русначета, заедно с баща си изкупили всичко на Кинг на руски. Представяте ли си какъв мал-шанс ме споходи? Почти бях убедена, че книгата е все ище там, но пропуснах да взема под внимание, че е лято и живея във Варна и вероятността разни туристи да проявят интерес към нещо наистина интересно, каквито са книгите на Кинг, не е никак малка. Но чичиката ми обеща като дойде същото заглавие - на руски или английски, да ми го запази. Направих си устата и за "Цикъл на върколака", сподели, че често се снабдявал с чуждоезични заглавия, особено през активния сезон... Много ме е яд, а тази буря струваше само 5 лв., какво толкова съм се двоумяла...  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт