САМО за фенове на Стивън Кинг! - 4 част

• 36 299
  • 736
  •   1
Отговори
# 390
Честит ден рожден на Кинг! Да е жив и здрав и още дълго време да ни радва с невероятните си книги!

Брех, аз съм я чела "Клетка", пък края и въобще не си ги спомням, то че не беше скоро не беше, ама май като някакъв спомен ми е останало, че телефонните зомбита май продължиха да се размножават и самоунищожават...ама може и пълни глупости да пиша  Rolling Eyes
За препрочитане е значи.

Vesito, честито за книжките и приятно четене на ТК!

# 391
  • София
И аз ще се разпиша при вас, макар че не съм голям фен на Стивън Кинг (той е прекрасен писател, но "ужаси и мистерии" не е любимият ми литературен жанр). Обаче съм начинаещ писател и ми подариха неговата "За писането - Мемоари на занаята". Това е сигурно най-полезната книга за писането, която съм чела, освен това е много забавна   Peace Страхотен е!

# 392
Айде и при вас хвал, хвал...Най- накрая след дълго търсене си намерих най- неочаквано в книжарница Хеликон 3та и 4та част на Тъмната кула. Само те ми липсваха и направо не можах да повярвам на късмета си  Hug
Сега вече с удоволствие започвам да чета цялата поредица от 1вата част до края  Wink

И аз забравих да се похваля, че си намерих всички Кули до "Вълците от Кала". Другите ги има навсякъде и ще ги взема скоро и тях. Започнах "Трите карти" и след малко отивам да чета.

И аз ще се разпиша при вас, макар че не съм голям фен на Стивън Кинг (той е прекрасен писател, но "ужаси и мистерии" не е любимият ми литературен жанр). Обаче съм начинаещ писател и ми подариха неговата "За писането - Мемоари на занаята". Това е сигурно най-полезната книга за писането, която съм чела, освен това е много забавна   Peace Страхотен е!

Флипче, "За писането" е страхотна книга, четох я на един дъх. Не знам как е възможно да не те спечели и да не опиташ да прочетеш и други негови неща.

# 393
  • Ямбол
Здравейте!
От доста време ви чета и все се каня да се запиша тук, но все отлагам.
Много, мноого отдавна, най-вероятно още като ученичка, бях чела една книга на Кинг, която много ми въздейства, но и след която, не знам защо, но реших, че повече този автор няма да го чета. Толкова бях потресена от книгата, мисля, че беше "Дългата разходка", но не съм сигурна, някак бях възмутена. Та чак досега, докато не се зачетох в темите ви и не реших, че щом има толкова привърженици, които така пламенно да споделят и обсъждат, то може би и аз трябва да му дам още един шанс. Пак много отдавна съм чела и "То" и толкова.
Имам вече планувани книги на Кинг, обаче кубчето ми от други книги все не намалява. Скоро обаче не се сдържах и си свалих "Подпалвачката" и вече й се наслаждавам. Паралелно си чета и другите книги. Но Кинг мисля да го проуча повече от това. Имам едно голямо предимство пред вас - имам много книги да чета за първи път. Party
Вече ще ви следя редовно.
Поздрави!

# 394
  • София
Имам едно голямо предимство пред вас - имам много книги да чета за първи път. Party

Така е  Peace ! Нищо не може да се сравни с това да прочетеш книга на Кинг за първи път, особено хубавите му, а те са доволно много  Mr. Green!
Добре дошла при нас  welcome  Hug !

# 395
  • На погрешната планета
Здравейте!
Много, мноого отдавна, най-вероятно още като ученичка, бях чела една книга на Кинг, която много ми въздейства, но и след която, не знам защо, но реших, че повече този автор няма да го чета. Толкова бях потресена от книгата, мисля, че беше "Дългата разходка", но не съм сигурна, някак бях възмутена.

Тази книга и мен ме потресе. Месеци след нея не можах да зачета нищо, което да ме грабне-нито негово, нито на някой друг автор.

# 396
  • София
Здравейте!

Много се радвам, че дойде в темичката ни! Голямо добре дошла и от мен   bouquet
Четох твои постове в друга тема, че си преоткрила Стивън Кинг с "Подпалвачката" (която аз м/у другото не съм прочела още), много ми се искаше там да те поканя в темата, но реших да не нахалствам. Ако решиш, ти сама ще се включиш, нали така  Wink
Та сега много се зарадвах, наистина!

Поздравления и за всички упоритки, които си намериха Кулата! Като я зачетете - пишете.
Скоро и аз ще я почвам  smile3508

# 397
  • София

Флипче, "За писането" е страхотна книга, четох я на един дъх. Не знам как е възможно да не те спечели и да не опиташ да прочетеш и други негови неща.

О, аз съм чела доста негови неща - чета много по принцип, та макар да не ми е любим жанр, все пак се "образовам"! Дългата разходка ми хареса много, Сиянието също, и Таен прозорец, тайна градина ми хареса. Кери и Роуз Мадър не ми допаднаха обаче, сама не знам защо. Беше ми попаднал веднъж и един сборник кратки разкази, който много ме впечатли, но го взех назаем и не помня заглавието - имаше прекрасни неща там. Аз много ценя Стивън Кинг като писател още преди да ми подарят "За писането - Мемоари на занаята". Просто жанрът му не ми е от любимите и ако не бяха "Мемоарите", не би ми хрумнало да се разпиша при вас. Но след като я приключих, първата ми работа беше да вляза тук да я похваля  Peace

# 398
За втори път се записвам тук,дано сега съм по-редовна.
Чета Кинг отдавна,но понякога се усещам ,че чета 2-3 книги една след друга и после се нуждая от голяма пауза Rolling Eyes
Четох последно Ланголиерите и Таен прозорец тайна градина и доста м,е хвана страх....

Дори изтеглих филма Ланголиерите,но нещо не ми харесаха персонажите,та не му е дошъл ред.

# 399
  • София
Четох последно Ланголиерите и Таен прозорец тайна градина и доста м,е хвана страх....
Таен прозорец тайна градина ми е една от най-най любимите ми новели (нали това му беше жанра?), понеже чета вечер предимно и няколко пъти се опитвах да я оставя и да се пробвам да поспя, но не ми даваше мира и пак палех лампата и продължавах, докато не я завърших. Laughing
Филма е с Джони Деп, но още не съм го гледала, защото все си мисля че ще се разочаровам.
Изобщо от "Четири сле полунощ" и четирите новели са ми много на сърце.

Това вместо запис.
От доста време се каня да се включа при вас. Simple Smile

# 400
  • София
Таен прозорец тайна градина ми е една от най-най любимите ми новели ....
Филма е с Джони Деп

Sick Sick Sick
Значи в никакъв случай няма да го гледам!
"Таен прозорец, тайна градина" и на мен ми е сред най-най-любимите и не бих си развалила удоволствието от нея с някакъв измислен нечистоплътен мазньо (личното ми мнение за актьора), ако ще и филмът да е най-добрият на света  Naughty !

Ками, много се радвам, че  мога да те прегърна виртуално и тук  Hug !
Боби, добре си дошла сред нас и ти  welcome !

# 401
Аз се сещам за този филм с Деп,дори май съм го гледала ама нещо не ми се връзва с разказа...
Току що си купих "Малко след залеза"...да видим дали ще ми хареса.
Обаче освен от Таен прозорец...,Ланголиерите направо ме смрази....така истински е описал онзи свят...

# 402
Току що си купих "Малко след залеза"...да видим дали ще ми хареса.

И аз, и аз  Grinning И съм сигурна,че ще ми хареса.

Малко почивка от Конъли. Не, че не ми харесват книгите му. Просто си ме хваща "глад" за нещо на Кинг и "Малко след залеза" си беше запазена именно за това.

Филмът "Таен прозорец, тайна градина" на мен никак, ама никак не ми хареса.
Но пък отдавна съм се наканила да гледам "Неизживени спомени" и "Капан за сънища". От чисто любопитство. Не очаквам да са шедьоври (за разлика от книгите  Sunglasses)

# 403
  • София
Добре дошли на Камелия и Борислава   bouquet  bouquet  bouquet
Страхотно е, когато се включват нови почитатели, винаги ми е много интересно да чета какво ви харесва и кое ви е любимо  Hug

Кали, ама така ме разсмя с това
Цитат
измислен нечистоплътен мазньо
...  Joy
Ше ме умориш  hahaha
Аз го харесвам, не ми е любим, ама не ми е и неприятен. Филмите вече ги пропускам, но пък сега ме подпалихте с тия "Четири след полунощ". Аз още не съм ги чела. Ми сега тях ли да подхващам, Клетката ли, Неизживени спомени ли, Кулата ли ... аааа  Crazy

"Малко след залеза" според мен е от по-хубавите сборници разкази. Особено някои от тях са страхотни!!!

Сами, точно много правилно си го казала - и мен ме хваща "Глад" за Кинг след две три други. Зависимост си е, чиста  Laughing

# 404
  • España
Здравейте. Добре дошли на Лиляна, Флип, Борислава и Камелия.
Аз вчера завърших  "Под купола".  страхотна книга с много герои, които обиква, и такива, които намразваш. А финалът и развръзката - интересни и странни. Сега започвам на Хосе Карлос Сомоса "Тринайстата дама".

Общи условия

Активация на акаунт