Ние сме малък, но мнооого прост народ!-ХЛАДНОКРЪВНО УБИЙСТВО НА ДЕТЕ ОТ ЛЕКАРИ

• 58 131
  • 774
  •   1
Отговори
# 360
 Sad Цитат на: Liorena в Сряда, 28 Април 2010, 15:53

статус на моя позната в бука:
Момиченце на година и осем месеца почина в Ямболската болница, 2-годишно дете почина след лекарска грешка, 10-месечно бебе наръфано от ротвайлер, Три деца гледани във ферма като добитък, Момченце на 2 години и 6 месеца е прието в "Пирогов" след побой, 4-годишно дете с комоцио след домашен побой...........

По тези нещастия дали не е имало теми тук?

Това ме смразява Liorena....незнам къде живея вече  , как е възможно, как може да се допусне такова бесхаберие......това е станало ежедневие.  ЗАЩО ХОРАТА ТАКА СЕ ПРОМЕНИХА? Аз съм била малка и не помня много от социализма и тогавашната здравна система, но говорейки с майка ми разбирам, че нещата са били много различни от днес   Sad

Тази Университетска болница е останало само името й, голяма част от специалистите в нея вече не са в България дори....не може да работиш в такава среда ако обичаш професията си, не можеш да позволяваш това да се случва ако ти си лекар. Затова и те напуснаха и отидоха там където могат да бъдат полезни и да работят в екип. Най-страшното е че в тази болница сега се обучават СЛЕДВАЩИТЕ "ЛЕКАРИ" и ние ще попаднем в техните ръце, или нашите внуци един ден.....тогава какво ще стане. Rolling Eyes Sad

Едно не разбирам какви са тези аутопсии по месец, по 15 дни, по незнам си колко дни.... Rolling Eyes Не се ли прави това за часове?!? Не мога да го разбера. После ще има екпертизи, като се тръгне от тройна.....четворна......петорна......и накрая минали 10 години от евентуалното дело. Ето затова са спокойни, имат цялото време на света да си правят аутопсии и анализи- ПРОСТАЦИ! И утре тези "ЛЕКАРИ" ще станат, ще пият кафе, ще отидат с лъскавите си коли на работа и самочувствието на големите специалисти.........А ТЕЗИ СЕМЕЙСТВА КАК ЩЕ ПОСЛЕЩНАТ УТРОТО?!?

http://novini.dir.bg/news.php?id=6296982  Вероятно сега ще излязат много случай от тази болница и надавям се спокойствието им да бъде нарушено и да спрат да се мислят за недосегаеми.

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 23:02 от Danu-Ani

# 361
Danu-Ani, и аз все този ужас изпитвам!

А за аутопсиите - не съм съдебен лекар, но зная, че, ако са взели много проби - тъканни, кръвни и т.н. - всички резултати от тях могат да станат бавно, дори за няколко седмици, особено ако се пращат до разни лаборатории, но поне предварителен резултат от трупната аутопсия не ми е ясно как няма, тя се прави за няколко часа... newsm78

# 362
Не ми се вярва да се промени нещо - не е само Варненската и Ямболската болница. В България има толкова болници и още безброй незнайни подобни случаи, но никога нищо няма да се промени, защото манталитета ни е цигански - не сме свикнали на ред, закони и справедливост.

Какво стана с Мазнейкова и Запряна - нищо. И тук ще остане нищото и огромната печал на родителите.

# 363
... ЗАЩО ХОРАТА ТАКА СЕ ПРОМЕНИХА? Аз съм била малка и не помня много от социализма и тогавашната здравна система, но говорейки с майка ми разбирам, че нещата са били много различни от днес   Sad ...

Грешиш. Същите си бяха нещата, просто нямаше нет, а медиите бяха с яка цензура. Нищо не стигаше като информация до хората и те си живееха с мисълта, че животът е прекрасен, докато един ден не им дойде до главата ...

За съжаление и аз не мисля, че ще има осъдени от виновните, а ако ги осъдят, ще е условно.

# 364
  • София
А, то да ни беше цински манталитетът, по-добре щяхме да бъдем. Като висне катунът пред вратата на болницата или нахлуе в отделението, всички се юрват да работят така, все едно министъра чакат на проверка! Ох, не знам защо, ама накрая май пак до това опираме -ако искаме да се свърши работа, трябва да се държим гадно.

# 365
А, то да ни беше цински манталитетът, по-добре щяхме да бъдем. Като висне катунът пред вратата на болницата или нахлуе в отделението, всички се юрват да работят така, все едно министъра чакат на проверка!

Точно така е!
Като лежахме с малкия за операцията, имаше едно цигане, прието за животоспасяваща операция, но дойдоха, буквално, над 20 човека и обясниха на лекарите, че мъчат детето, а лекарите си мълчаха. То беше под годинка, но тичаше навсякъде и пипаше всичко, едвам поддържаха стерилност и когато едната лекарка се скара, че има оперирано дете - в случая точно синът ми - циганката се разкрещя, че я тормозят и мъчат детето й и, когато никой не гледаше, избяга заедно с детето. И лекарите така се уплашиха, че ще ги осъдят, дето са пуснали дете, без да се е подписала майката, че напуска, че настана една паника... А на българките ни крещяха за всичко, караха ни сами да мерим температурата на децата, да ги мерим и т.н...

# 366
  • на дъното
Крайно време беше да излязат на яви случаите с детската смъртност причинена от компетентността на нашите лекари.За жалост всеки ден има такъв случай, друг е въпроса дали ще му се даде гласност.
Не ми се пише с подробности защото вече нямам сили,но само ще спомена. В нашия случай когато дежурния лекар при когото попаднахме на смяна правеше от невъзможното възможно/цял ден уреждаше транспортиране до София,понеже с кола не беше най удачно та с 300 зора от министерството изпратиха самолет/за което съм му много благодарна макар и след това което ни си случи.Та мисълта ми после познати ми казаха,че са писали в вестника за нашия случай,ноооо не защото детето ми е трябвало по спешност да се включи на диализа а защото имал бил сърдечен проблем.В цяла България има само едно място където правят детска диализа и това е в София макар и тя да беше пред закриване,а там работят най човечните хора като медицински персонал и лекарски.
Много е зле здравеопазването ни и не знам дали някога ще се оправи.Свидетел бях когато пред мен си говореха стажанти как щели последната година да се прехвърлят в друга специалност,че по лесно давали изпитите ooooh!и познайте от тях после стават лекари и какво учили само 1 година макар при някой и 5 години не им стигат.
Съжалявам за загубата на това семейство Cryчувството ми е до болка познато,дано намерят сили да продължат напред.

# 367
... ЗАЩО ХОРАТА ТАКА СЕ ПРОМЕНИХА? Аз съм била малка и не помня много от социализма и тогавашната здравна система, но говорейки с майка ми разбирам, че нещата са били много различни от днес   Sad ...

Грешиш. Същите си бяха нещата, просто нямаше нет, а медиите бяха с яка цензура. Нищо не стигаше като информация до хората и те си живееха с мисълта, че животът е прекрасен, докато един ден не им дойде до главата ...

За съжаление и аз не мисля, че ще има осъдени от виновните, а ако ги осъдят, ще е условно.

Ти грешиш...не бяха същите..в разгара на "социализма" през 1980г, баба ми изпадна в безсъзнание(аневризма в мозъка).Няма да изпадам в подробности колко е сериозно това заболяване...само ще кажа,че със самолет я закараха до София и я оперираха.След 6 месеца тя дойде в съзнание и живя 27 години след операцията и всичко това без връзки,без рушвети....
По темата ...лекарите за мен вече не са лекари а бизнесмени...Хипократова клетва за тях не значи нищо(въпреки,че не е хубаво човек да слага всички под един знаменател,защото ние с майка ми имахме щастието да попаднем и то не веднъж на добри лекари и то в същата тази Университетска болница)...но ако трябва да се пресеят ще останат 5 %...всички други са измет и мястото им не е в болниците...не трябва повече да се допуска да страдат хора.Но всички заедно трябва да ги победим,защото "Една птичка пролет не прави"...Аз съм съдела лекар..е познайте...баща ми вече не е между нас,а въпросния лекар още практикува в ТУП диспансер Варна

# 368
Значи истината е - тръгвайки за болница по спешност, не забравяйте да вземете или личното си оръжие, или спестяванията си. Дотам докараха българското здравеопазване!

# 369
  • Sofia
Да почиват в мир мъничките ангелчета!
На родителите и близките - сила да преживеят тази трагедия!
И аз чета от няколко дни, но безмълвие ме обзема, и безброй чувства... ... ... Cry

# 370
  • Germany
Значи истината е - тръгвайки за болница по спешност, не забравяйте да вземете или личното си оръжие, или спестяванията си. Дотам докараха българското здравеопазване!

За съжаление при случая с майка ми спестяванията не помогнаха... Взеха парите за да направят абсолютно ненужна операция, която само ускори нещата и след това нямаха доблестта дори да ми кажат какво става...Та освен да се сдобия с лично оръжие и да се моля да не ми се налага да го използвам, май друго не ми остава...

# 371
Съжалявам за майка ти, Мони!

Чудя се как след толкова фрапиращи случаи как досега не се е стигнало до саморазправа. Не може да няма контрол над лекарите и да цари тотална безнаказаност, а ние пациентите като стадо да си траем.
Ако съсловието беше читаво, то само щеше да се бори срещу мършата в своите редици.

# 372
  • Варна
При социализмът, определено не бяха същите нещата. Но не защото лекарите бяха кой знае колко по- грижовни и заинтересовани, а защото имаше страх от наказания. Било по партийна, било по административна линия. А сега са оставени единствено на съда на собствената си съвест, която я се обади, я не.
Чудя се дали има статистика за осъдени лекари през последните 20 години?  Аз не съм чула за такъв случай. Изключвам административните наказания, които знаем, че са за замазване на очите. И дали това означава, че за толкова години не са се случвали лекарски грешки? Защо всички ние, когато сгрешим си носим последсвията и си търпим наказанияа, а лекарите се оправдават с тъпотията "и те са хора, нормално е да сбъркат". Ако аз съм строителен инженер и сгреша в изчисленията на натоварванията на една сграда и тя рухне, дали ще ми се размине, а? Риторични са ми въпросите, то е ясно.  Sad

Ако съсловието беше читаво, то само щеше да се бори срещу мършата в своите редици.
Това е абсолютно точно!  Peace

# 373
  • Варна
Чета темата и оставам безмълвна  Tired
Не може да продължава така, но и аз незнам какво всички ние можем да направим  Confused
Наистина стигнахме до там, да тръгваме към болницата със всички спестявания или оръжие...

Дъщеря ми има същата вродена аномалия (Мекелов дивертикул) като малкия Дани. Преди 2 месеца спешно се наложи да я оперират от апандесит и всъщност тогава откриха аномалията.
Кръстя се с две ръце и благодаря, че не сме попаднали на въпросния д-р Алиев, защото незнам какво щеше да се случи. И нас ни върнаха от спешния кабинет в мед. ц-р Младост с думите да изчакаме до понеделник (бяха почивни дни) и да отидем при джипито  ooooh!
Добре, че не чакахме....
Попаднахме на единствения, доколкото разбрах свестен детски хирург д-р Бенчев. Направи операцията до няколко часа и каза, че тази аномалия дава същите признаци, като апандесита, но независимо каква е причината - трябва да се оперира по най-бързия начин !

От познати знам, че е най-добре да се ходи в спешния център на Св.Ана (Окр. болница), а не в Терапията  Naughty

А разбра ли се кой е лекаря, които не си е дал операционната ?! Сякаш е негова собственост  #Crazy Sick Името му в тези наказаните ли е ?

Мир на праха на дечицата  Flowers Rose Flowers Rose
За съжаление не са първите и надали ще са последни  Cry - това е най-трагичното....

Само страх от реални наказания, може да спре това безхаберие и безчувственост !
Никакви административни а направо съд и затвор
Ако не - наистина ще се прибегне до саморазправа, особено в такива фрапиращо нагли случаи!

# 374

Ти грешиш...не бяха същите..в разгара на "социализма" през 1980г ...

1982 г. пияна гинеколожка не разпознава извънматочната бременност на майка ми, коремът й вече е пълен с кръв, твърд като камък, въпреки това я праща вкъщи, последствията са ужасни, но все пак оживя  Praynig

1983 г. съм била на 3 г., заради лекарска грешка за малко да ме изпуснат, а е бил обикновен апендисит, чист късмет, че е влязъл случайно и др. лекар в кабинета.

Сериозно ли искаш да ми кажеш, че греша?
Нищо не се е променило, лекарите си живеят в ония времена, правят каквото си искат, напиват се като прасета, прехвърлят работа и отговорности един на друг и чакат торбата и плика с парите, за да се захванат с теб.

Разбира се, че има и свестни хора, професионалисти, просто трябва да се кръстим и да се молим да попаднем на тях ...

Общи условия

Активация на акаунт