Ние сме малък, но мнооого прост народ!-ХЛАДНОКРЪВНО УБИЙСТВО НА ДЕТЕ ОТ ЛЕКАРИ

• 58 134
  • 774
  •   1
Отговори
# 375
Мъжът ми се познава с управителя на фирмата, където работи бащата на Дани. Онзи ден го видял, поговорили. Човекът споделил, че родителите не могат да намерят адвокат, който да се наеме да поеме делото. Всички с които говорили, смятали случая за загубена кауза.

# 376
  • София
попаднах във vbox на клип в памет на Дани и не съм на себе си от мъка  Cry Това е най-ужасното нещо, което може да се случи на родители. Незнам какво трябва да стане, за да са овъзмездени тези родители- нито уволнения, нито дела, нищичко няма да върне детето им, в което същност се състои трагедията. Незнам дали тези лекари изобщо го осъзнават това  ooooh!

# 377
Мъжът ми се познава с управителя на фирмата, където работи бащата на Дани. Онзи ден го видял, поговорили. Човекът споделил, че родителите не могат да намерят адвокат, който да се наеме да поеме делото. Всички с които говорили, смятали случая за загубена кауза.
Ми ето с какво можем да помогнем, да се намери адвокат
Amar, чудесно е че сте имали късмет, да ти е живо и здраво детето
Жалко че Дани не е имал този късмет и че други могат да последват съдбата му  Cry

# 378
както и да помогнем с пари за такъв..

# 379
  • Варна
както и да помогнем с пари за такъв..

Peace

Но дори и да се съберат пари, не е ясно дали някой адвокат изобщо ще се заеме  Confused
Доколкото знам, почти никой не иска да се занимава с подобни дела..... дори и потърпевши адвокати...  Confused

# 380
В „Пирогов” ще има мемориал на лекарите, които са загинали по време на работа

Това вече е нагло Twisted Evil..и като видя името на сегашен политик и ми се повдига вече...

# 381
Не нагло, ами не знам и аз какво е... Получавали били инфаркти, инсулти пр. и умирали по време на работа - чак за мемориал не мсиля, че е достойно.

# 382
Има ли наказание за лекарска немарливост

....една статия и един разказ за отговорността и липсата и в наше време Tired

# 383
  • Sofia
Толкова е тъжно!
Лекари, които убиват деца и деца, които оцеляват въпреки и напук на здравната система!

# 384
  • Варна
Има ли наказание за лекарска немарливост

....една статия и един разказ за отговорността и липсата и в наше време Tired

Ако има лекари, като доц. Димитров, за когото се пише в статията - тогава може да се надяваме на някаква справедливост.
За съжаление не съм чувала НИТО ЕДИН лекар да свидетелства против колега за престъпното му поведение  Tired

# 385
Ами аз се надявах някой лекар да се включи и да разясни има ли процедура, която да отнема лекарските права, но явно няма

# 386
Със сигурност има, но просто няма  да се случи тук.

# 387
  • гр. Шумен
В „Пирогов” ще има мемориал на лекарите, които са загинали по време на работа

Това вече е нагло Twisted Evil..и като видя името на сегашен политик и ми се повдига вече...
В интерес на истината, много хора, не само лекари умират по време на работа, особено при трудови злополуки и пораде "прекрасни" условия на труд (в тоя ред на мисли какво стана с разследването на смъртта на двете работнички в Еврошуз, и само не ми казвайте, че те са много по-низши същества от лекарите).
Пролетна фея, когато се препирахме в темата за малките болници, доста лекари се изказаха (и повечето бяха "за" закриването им, но това е друга тема).  Но сега дявол знае защо никой не се включва.  А всъщност може би са в небрано лозе - хем да защитиш гилдията (защото не е редно заради мръсната вода да изхвърляме и бебето), хем да бъдеш адекватен на фактите.

# 388
Не съм си сменила мнението ,малки болници трябва да се закриват, като се отварят модерни и адекватни спешни центрове
Но все пак нито св Марина, нито ямболската болница са малки болници, като първата дори е университетска, би трябвало да е с много добри специалисти и апаратура
В случая не е имало липса на кадри или условия, имало си е чисто и просто грешка- дали грепна диагноза, дали непредприемане на действия...не знам, не съм лекар

# 389
  • в страната на чудесата
какво да коментират лекарите? всички чакаме резултатите от изследванията и аутопсията. те ще забавят защото случаят е съдебно-медицински.
в медицината има добри практики и стандарти. не е нужно да си някакъв бог, нужно е само да ги спазваш. измислени са и за тези лекари, които не са звезди в областта си,супер знаещи, можещи и пр.
видно е какво се случва когато не се спазват. смъртността при перитонит и остър ларингит е висока. и тук нямаше да има коментари, ако бяха спазени правилата и стандартите дори и при фатален изход. но не са спазени. директорът на болницата даде няколко изявления. той открито застана срещу фаталните небрежности. той самият е хирург.
между другото ако въпросният д-р Алиев е специализант то няма какво много да се направи освен административно наказание и отнемане на права за определен период (което също е административно наказание). виновен е шефа на специализацията му, защото специализиращите лекари нямат право да дават самостоятелни дежурства. но по различни причини и не само в БГ се включват в график. да не говорим, че се случва да дават и разположения, републикански и пр.  

не знам да има болница, в която да няма заповед да не се връщат спешни пациенти. и какво? никой ли не е чувал как токуда праща кофти случаи в други болници? просто при децата всичко е толкова бързо, че подобни разходки се оказват фатални.

надявам се да има последствия в тези случаи, защото и на нас ни писна да сме враг номер едно. не всички лекари са кофти и жалко, че те отнасят и работата и отношението. защото обикновено липсата на професионализъм не се състои само в общуването с пациентите или административното обслужване...

и не виждам каква връзка има мемориала в Пирогов с обсъжданите случаи. в болницата могат да решат да почитат паметта на загиналите си колеги. познавах един прекрасен хирург там, който почина с кръвоизлив в мозъка след няколко операции на тежки перитонити през ноща. всичките му пациенти от онази нощ оживяха и са здрави.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт