Ние сме малък, но мнооого прост народ!-ХЛАДНОКРЪВНО УБИЙСТВО НА ДЕТЕ ОТ ЛЕКАРИ

• 58 135
  • 774
  •   1
Отговори
# 390
  • Germany
Мисля, че никой не отрича, че има и добри и човечни лекари - нашият педиатър е точно такъв! Искаме просто адекватни наказания за тези, които отнемат човешки живот и които се чувстват безнаказани.
Бих подпомогнала финансово семейството на детенцето, ако намерят адвокат, който да се реши да се заеме със случая. Смятам, че ако осъдят поне един лекар, това ще стресне малко останалите и ще постави началото на по адекватно търсене на права, защото следващата стъпка е саморазправата, а тя до никъде няма да ни доведе...

# 391
Не знам изобщо какво да кажа, попадали сме и на човечни лекари, специалисти, много са ни помогнали. Имам им доверие заради това.
Нашата педиатърка също много ни е помагала, но веднъж такава доза лекарство ни изписа, че като отидохме при алерголога два дни по-късно, ми вдигнаха луд скандал :
лекарството било предозирано, на детенцето ръцете му трепереха и ми заявиха, че съм щяла "да му предизвикам инфаркт на миокарда" на здраво дете.
Не знам как преживяхме шока тогава, и слава Богу, че детенцето е добре въпреки това което допусна тази лекарка.  Интересното, в случая  е че аз и посочих в листовката, че дозата е над препоръчителната, и тя ми каза " аз знам, но той е с тежък спазъм, давай му го така" . Алерголога после ми казва, че детето е със ларингоспазъм, а не бронхоспазъм и това лекарство не само не може да го излекува, но е щяло да го убие с тази конска доза.
Е как да вярваш ?

# 392
Не е въпроса как да вярваш, а това че няма какво да аправиш в този случай

# 393
Пролетна фея, да това ми е проблема - абсолютно безпомощни сме и разчитаме на нечия будна съвест, а дали я има изобщо ?
Вдигала съм и скандали.... много рядко това с нещо ми е помогнало реално, само ме гледат злобно, и ми казват как не знам с кой си имам работа и къде се намирам... и как не разбирам всъщност какво става, за това да си трая там...

# 394
Чета ,чета и няма как да избягам от ужаса ,който ме обзема. Tired

Само преди месец "допряхме"до същото това спешно детско отделение.Синът ми /на 3г/ беше парцал-усложнение от грип,нищо не беше хапвал ,не можеше да пие антибиотиците,не искаше вода да пие,коремът му беше разстроен,висока температура ....беше силно обезводнен.
Тъжно ми е ,че ни приеха и ни обърнаха внимание -не защото са човечни ,а защото се развилнях ,че работя в медия и ей сега ще извикам един камион с колеги да видят ..да снимат ....И дааааааааа,приеха ни ,сложиха ни на хубаво легло с чисти чаршафи,цяла нощ пърхаха покрай нас.Имаше и термометър за нас ,имаше и температуро-понижаващи медикаменти ..не си позволиха да легнат да се наспят.
На мен обаче вместо да ми е гот ,ми беше гнусно  SickАко зорът и страха за  малкия ми син не ме беше накарал да се "анонсирам" и заплашвам....къде ли щяхме да сме....нейде препращани в девета глуха. Tired
Ммммм дааа. ooooh!

още :Днес бях при родителите на Дани.Избираха снимчица за некролога му....утре стават 9 дни откакто не е с тях.
Ей това е ужаСССС на квадрат.

За лекарите-няма уволнени-чака се да излязат резултатите от аутопсията и какво ще покаже досъдебното производство на прокуратурата.

за аутопсията-може би щяла да стане готова след 6-7 май.Тогава вероятно  болницата отново ще даде никому ненужна "пресконференция"...

# 395
           Мир за малката душичка , дано е на по-хубаво място  Cry
           Сили за родителите , които никога няма да прежалят своето ангелче. Praynig
           Дано успеят да преборят калпавата ни съдебна система, и да получат възмездие.
           За лекарите .........нямам думи просто.
           Жалкото е ,че такива некадърници, повличат след себе си в помийната яма и
           кадърните и човечни лекари.Тези ,които за жалост са много малко в лекарското
           общество.

# 396
Хора, обикновен човек съм, но ........ нещо не схващам  newsm78, "Чакат се резултатите от аутопсията", е хубаво де- Мир на малката детска душица  Cry, ама какво ще докажат тези резултати, какво е причинило смъртта. Къде, в тези резултати ще се получи отговора за бездушието и безхаберието на докторите.

# 397
Хора, обикновен човек съм, но ........ нещо не схващам  newsm78, "Чакат се резултатите от аутопсията", е хубаво де- Мир на малката детска душица  Cry, ама какво ще докажат тези резултати, какво е причинило смъртта. Къде, в тези резултати ще се получи отговора за бездушието и безхаберието на докторите.
    Резултатите ще се скалъпят и толкоз . #Cussing out
    Пак ще гледат да излязат чисти и невинни.
    Няма да ме учуди ,ако хвърлят вината на родителите.
    И ги изкарат безотговорни,нехайни и търсещи върху кого да хвърлят вината за това.
    Това е нашата съдебна система.До сега не съм чула ,лекар да е влязал в затвора ,заради
    немърливостта си , алчността си и безхаберието си.

# 398
  • Балчик-Сливен
Един лекар,за да бъде подведен под отговорност ,трябва да бъде доказана вината му от колега-лекар.Е,това не вярвам да се случи в милата ни  татковина.

# 399
  • гр. Шумен
Чета днес кометарите във в-к "Телеграф" и попадам на изумителното "така е в малките болници в малките градчета"! това за Ямбол и ВАрна! МОже би авторката живее с бляновете за МЕксико Сити, но нека слезе на земята. Ако Ямбол и Варна са малки градчета пред закриване едва ли не, то дайте да закрием България и да оставим София (бога ми, не желая да предизвиквам нова аларма софиянци срещу селяндури).
И другото което ме изуми в единия от коментарите - нямат шанс родителите ще се лутат  и ще преливат от пусто в празно в дебрите на корупция, непрофесионализъм, простотия.
Ами да ви кажа, аз съм много лош човек, който има навика винаги да крещи и да си търси правата, но ако въпреки лошотията ми се случи нещо такова на децата ми ще стана в пъти по лоша и ще приложа закона на отплатата Как - според случая! И съм готова да го лежа, не 20 ами 200 години. Но най вероятно няма да ме хванат!

# 400
Да, Университетската болница във Варна не е малка, нито бедна, нито без кадри, напротив
Иначе...болницата обяви че е уволнила лекарите, а това дори не е така, камо ли да им с епреразгледат дипломите

# 401
Къде е обявила, че уволнява?

# 402
  • гр. Шумен
Да, Университетската болница във Варна не е малка, нито бедна, нито без кадри, напротив
Иначе...болницата обяви че е уволнила лекарите, а това дори не е така, камо ли да им с епреразгледат дипломите
Та за дипломите... напоследък е толкова лесно да си купиш диплома, че изтръпвам като си помисля какви лекари има. Които плюят директно върху авторитета на състловието и го отнасят кадърните лекари, получили професията си не срещу пачки, а срещу знания.
Проблемът, струва ми се, започва от Университетите. И е крайно време там да се поразровят малко "ловците на бандити". ЩЕ замирише ужасно.

# 403
http://varna.dir.bg/2010/04/29/news6298299.html  Tiredпак варненската болница
а тук казват, че ги махат http://dnes.dir.bg/news.php?id=6285311

# 404
Добре, де - как смятате да спре всичкото това безобразие. С писане във форума нищо няма да се промени. Петициите вече не са това, което бяха и  бих казала, че дори нямат сила.

Но трябва да се окаже сериозен натиск - да има наказани, да си носят последствията от действията си.  Къде е праведният ББ сега, защо мълчи и не взима отношение. Защо така упорито се мълчи навсякъде?

Общи условия

Активация на акаунт