До момичетата в Бургас-информация за гинеколог 4

• 253 943
  • 1 618
  •   1
Отговори
# 1 500
  • Бургас
Записва и с направление, обикновено за след седмица-две. Веднъж успях да отида след 2-3 дни, но явно съм извадила късмет, обикновено за преглед по каса се чака повече, което е и логично всъщност, макар и да не е хубаво за нас.

Че какво му е логичното? Нищо логично не виждам в това да си внасям здравните осигуровки всеки месец и когато ми се наложи да отида на лекар да чакам със седмици, а понякога и с месец. А ако искам да ме приемат в удобно за мен време да трябва отново да плащам.

Логично в случая не значи правилно. При всички лекари, при които ми се е наложило да ходя, ако си плащам, ме приемат същия ден или до няколко дни. С направление се налага да си запазвам час седмици по-рано или да отделя 3-4 часа в чакане пред кабинета без час, ако изобщо благоволят да ме приемат.
Просто такава е действителността в нашата мила родна страна. И това не значи, че аз го одобрявам. Казвам само как стоят нещата.

Аз се осигурявам сама, така че не ми говори...  Stop
Давам сума пари за осигуровки, после още толкова за прегледи и изследвания... В много случаи личната отказва направление /смених вече няколко, повечето са такива... все няма направления, все не достигат.../ След като съм прекарала няколко часа пред кабинета на личния лекар, се обаждам и чакам поне 1-2 седмици /често и повече/ за преглед при специалист. Често когато не си плащам, а съм с направлние, ме претупват и не ми обръщат нужното внимание. После се налага да ходя при друг лекар на частно. Следват /ако се налага/ изследвания, които също трябва да си плащам. Нали не мислиш, че ми е приятно?! Crazy Или пък, че го смятам за правилно?!?!?!?!? Какво предлагаш да направя?!?!?!?

Здравето ми е по-важно от всичко, с него компромиси не мога да правя, логично лекарите на това разчитат и бързат да си приберат парите в джоба. Логично на частно ме приемат веднага, а с направление се налага да чакам... Логично на мен това не ми харесва, но нямам особено голям избор...
Така по-ясно ли е? Mr. Green

Последна редакция: пн, 13 авг 2012, 16:12 от Мон...

# 1 501
  • До морето :)
Някой знае ли кои дни преглежда д-р Добрева в кабинета си?  newsm78 Преди беше вторник следобед и петък сутрин, но сега като е в МБАЛ Бургас, не знам дали още е така...

# 1 502
  • Бургас
Tя не работеше ли в Девата или аз греша? Да не се е преместила в МБАЛ?
Не знам точно кои дни, защо не звъннеш да я попиташ?

# 1 503
  • в кукувиче гнездо
Вече работи в МБАЛ. Нали имаше скандал покрай едно съдебно дело с нея...

# 1 504
  • Бургас
Някой беше давал координати на една лекарка, която прави ехография на млечни жлези, с кабинет в Трета поликлиника. Бяхте писали и че сте доволни. Пропуснала съм телефона, ако може пак?

# 1 505
За млечните жлези се прави мамография. Аз съм изключително доволна от д-р Хрусанов. Страхотен лекар и човек.

# 1 506
За млечните жлези се прави мамография. ...

Или ехография.  Grinning
  И аз ще съм благодарна за координати на лекарката. И съжалявам, че питам след като е обсъждано многократно, но в програмата "женско здраве" на Света София влиза ли и преглед на гърди или е само гинекологичен?

# 1 507
  • Бургас
За млечните жлези се прави мамография. Аз съм изключително доволна от д-р Хрусанов. Страхотен лекар и човек.

Мамография се прави след 40-годишна възраст и задължително по лекарска препоръка. Не е толкоз безвредно. А Хрусанов винаги иска ехографско изследване, когато съм ходила при него.

# 1 508
В Св. София аз съм ходила само за ехография на млечни жлези,пак по някаква програма-10лв. А в програмата Женско здраве доколкото знам е гинекологичен и цитонамазка само.

# 1 509
  • Бургас
Мамография не се ли прави само след съмнения за наличие на бучка, т.е първо се минава през преглед, при който лекаря само опипва тъканите, а след това ако евентуално напипа нещо или пациентката е в по-рискова възраст, тогава да се пуска изследване. Иначе всяка година да се облъчваш профилактично ми се струва също толкова вредно за здравето  newsm78
На 27г. и досега не съм ходила на мамолог, но започвам да се замислям да започна да посещавам.

# 1 510
  • Бургас
на ехограф може да ходиш колкото си искаш, но при мамограф  се облъчва доста и затова - само над 40г. и то през 2 години или ако има някакви съмнения и лекар те прати

# 1 511
  • Бургас
на ехограф може да ходиш колкото си искаш, но при мамограф  се облъчва доста и затова - само над 40г. и то през 2 години или ако има някакви съмнения и лекар те прати

Именно.

За млечните жлези се прави мамография. Аз съм изключително доволна от д-р Хрусанов.

Прави се, но не всяка година. Профилактиката, особено преди 40г., включва предимно ехографски преглед. Мамографията не е майтап работа, за да се прави всяка година и то без основателни причини.

И съжалявам, че питам след като е обсъждано многократно, но в програмата "женско здраве" на Света София влиза ли и преглед на гърди или е само гинекологичен?
"Женско здраве" е гинекологичен преглед, ехография на женски полови органи и цитонамазка.

В "Св. София" аз съм ходила на ехограф на млечни жлези. Струва 10 лв. Прави се всеки четен месец. Доколко може да се разчита на специалистите там обаче не знам.

Ето линк: http://www.saintsofia.com/special-programs/sid/f9213a58bcb49783618828398555ce18

# 1 512
 Много благодаря   bouquet

# 1 513
  • Бургас
Лече-Буболече при д-р Добрева ходих миналия месец за цитонамазка и преглед в сряда, но бях без направление.
Скрит текст:
Доколкото знам, проблема да не работи във Ветрен не е делото, а факта че ходи да работи и в Оксиком, а Семир не е бил съгласен с този факт.

# 1 514
Аз имах проблеми с гърдите преди известно време и Хрусанов ми назначи мамография.
Извинявам се ако не съм разбрала как точно стоят нещата и съм заблудила някой.  Blush
Иначе на ехограф за гърди не съм ходила до сега  Embarassed
Но ходих на профилактичен преглед при Мърмърова. Много съм доволна от жената. Много спокоен лекар. Благодаря ви, че ми я препоръчахте   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт