Че какво му е логичното? Нищо логично не виждам в това да си внасям здравните осигуровки всеки месец и когато ми се наложи да отида на лекар да чакам със седмици, а понякога и с месец. А ако искам да ме приемат в удобно за мен време да трябва отново да плащам.
Логично в случая не значи правилно. При всички лекари, при които ми се е наложило да ходя, ако си плащам, ме приемат същия ден или до няколко дни. С направление се налага да си запазвам час седмици по-рано или да отделя 3-4 часа в чакане пред кабинета без час, ако изобщо благоволят да ме приемат.
Просто такава е действителността в нашата мила родна страна. И това не значи, че аз го одобрявам. Казвам само как стоят нещата.
Аз се осигурявам сама, така че не ми говори...

Давам сума пари за осигуровки, после още толкова за прегледи и изследвания... В много случаи личната отказва направление /смених вече няколко, повечето са такива... все няма направления, все не достигат.../ След като съм прекарала няколко часа пред кабинета на личния лекар, се обаждам и чакам поне 1-2 седмици /често и повече/ за преглед при специалист. Често когато не си плащам, а съм с направлние, ме претупват и не ми обръщат нужното внимание. После се налага да ходя при друг лекар на частно. Следват /ако се налага/ изследвания, които също трябва да си плащам. Нали не мислиш, че ми е приятно?!

Здравето ми е по-важно от всичко, с него компромиси не мога да правя, логично лекарите на това разчитат и бързат да си приберат парите в джоба. Логично на частно ме приемат веднага, а с направление се налага да чакам... Логично на мен това не ми харесва, но нямам особено голям избор...
Така по-ясно ли е?