Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

  • 375 800
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 1 035
  • Мнения: 6 791
ahasver,  радвам се че си доволна! Между другото с моят тиган, който си е баш чугун, грапав, черен, Mr. Green успях вторият път да се справя доста добре с едни палачинки. Вярно, че мажех с масълце, но все пак нали искам да не залепва тигана. Simple Smile

Можеш ли да споделиш колко кг тежи този тиган? А за тенджерка и аз ще се замисля, щом е по-вкусно.

# 1 036
  • Атина
  • Мнения: 13
Здравейте момичета,отдавна не съм се включвала Simple SmileВидях,обаче че има запитване за Pirex Piroflam,имам от няколко месеца 2 от тенджерките от 3л и,както писах по-рано,ако не внимаваш с температурата загарят т.е. още като нови трябва да се употребяват САМО на средна Т,а като заври яденето да се намали до ниска степен котлона/Т.Сравнително бързо затоплят,но каквото и да готвиш в тях си иска наблюдение и бъркане,ако залепне яденето 1-2 пъти после се измива ама там където е било загарянето като че ли по някакъв начин му се наранява материала не видимо,просто после залепва на същото място..Аз в началото като си взех първата, от радост ли от що ли ,ама веднага я загорих като я включих на най-силната степен на котлона за по-бързо  Rolling Eyes И после падна едно киснене,едно уж внимателно търкане,даже в миялната я сложих и пак се озорих докато я почистя.Малко се разочаровах.Ама аз съм инато добиче и си казах че пак ще се пробвам с нова такава,щото иначе тенджерката е мн симпатична и всъщност доста ми харесва..Така че се оборудвах с втора,исках да знам дали и тя ще излезе такава или грешката за загарянето е единствено и само моя.Втората я ползвам само на горепосочените Т,по-добре е,но пак си иска бъркането.Мие се лесно,после и храната си я съхранявам в нея в хладилника.viessmanka πο-добре е ако си решила да си вземеш,е да купиш първо една 3литрова(другите са доста малки)и да си решиш после за останалите.Аз като и свикнах всъщност си я ползвам мн често.Ако имаш и други въпроси с радост ще отговоря.
Пожелавам на всички уютни и усмихнати празници Hug

# 1 037
  • Мнения: 311
Моля ,помагайте от къде да си купя,продукти на SILIT в Б-я?
Искам тиган Дурадо Cry
В сайта на Пазарувай лесно, недават никакъв документ за произход.Говорих с управителя ,името си говорело за продукта newsm78

# 1 038
  • Къде ли не
  • Мнения: 810
Лурдес, моя чугунен тиган от Икеа също го мажа с масло преди палачинките, но еднократно. Мажа, после попивам с кухненска хартия, така че да се вижда мазното но да няма излишно, и пека на не много силен котлон. Значи с едно намазване изпичам палачинки за двама възрастни и две ящни деца.  Wink

# 1 039
  • Пловдив
  • Мнения: 789
Моля ,помагайте от къде да си купя,продукти на SILIT в Б-я?
Искам тиган Дурадо Cry
В сайта на Пазарувай лесно, недават никакъв документ за произход.Говорих с управителя ,името си говорело за продукта newsm78

Погледни в магазините Двата щъркела
http://2styrkela.com/dom-i-kuhnia/sudove-i-instrumenti/tigani/ti … urado-2626-603301
Не знам от къде си, знам, че в Пловдив и в София има този магазин и че е официален вносител на марката.
Успех

# 1 040
  • Мнения: 505
Lurdes, чугунените съдове на IKEA също са с покритие, емайл, ако не се лъжа.

# 1 041
  • Мнения: 1 732
Първоначално залепва здраво, но след няколко минути се отлепваха сами и двете, като се образуваше страхотна коричка, не мога да сравня с никакъв друг тиган за вкуса, все едно е печено - направо от тигана се лапаше, все още не съм сготвила нещо по-сериозно, та няма да се увличам в суперлативи, само ще кажа, че на дневен ред е тенджера... Laughing

все едно описваш Дурадо. Simple Smile

# 1 042
  • Мнения: 67
Здравейте,момичета!  Майка ми ми подари  по нейните думи: керамичен съд за готвене (тип гювеч) на  Луминарк. Като го разгледах по-обстойно обаче ми се струва, че  си е  порцелан.   newsm78    Никъде  в  сайта  на Луминарк  не видях  да  предлагат  подобен артикул (може и  да  не  съм  видяла,  въпреки че  гледах). Кутията остана в тях и утре ще  я взема,  но  искам  днес  да  го изпробвам.  Тя каза, че  има същия  и е  готвила в него.  Чудя се  дали наистина става за готвене?

# 1 043
  • Мнения: 505
Сигурно става, но само във фурна. Иначе вносните керамични съдове са от бяла глина, която изглежда като порцелан, а не като нашите червеникаво кафяви - глината е различна.

# 1 044
  • Мнения: 67
Благодаря  за отговора!   Hug Вчера го  изпробвах,  стана много вкусно   Heart Eyes

# 1 045
  • Мнения: 1 369
Ще се радвам ако някои сподели мнение за тази марка съдове

http://www.certaceramica.com.br/ceraflame/en/produtos/1-12/Frying+Pans

# 1 046
  • Мнения: 1 249
Да попитам понеже си купих чугунен тиган на  Le Creuset, да го омазнявам ли след всяко измиване, тъй като не пише в инструкциите....

Със здраве да ги ползвате !

А откъде ги купихте, че и аз търся за палачинки тиган и тези ми се видяха точно това, което търся.


И още едно въпросче към всички: Гледах тези дни на Бергнер, чугунен тиган, но много висок, по-висок от уок чугунен. Търсих сайт, но такъв тиган не видях, та се чудя дали видяното от мен не е имитация. И самата марка добра ли е?

# 1 047
  • Мнения: 4 358
Какви са тези гювечи със сертификат за които говорите в темата по напред Rolling Eyesаз имам по точно имах купен от пазара с шарки Mr. Greenпревърнал се в саксия отдавна Mr. Green

# 1 048
  • Мнения: 1 732
Ще се радвам ако някои сподели мнение за тази марка съдове

http://www.certaceramica.com.br/ceraflame/en/produtos/1-12/Frying+Pans
изглеждат страхотни! Simple Smile Но нямам опит и не съм ги прочувала.

Какви са тези гювечи със сертификат за които говорите в темата по напред Rolling Eyesаз имам по точно имах купен от пазара с шарки Mr. Greenпревърнал се в саксия отдавна Mr. Green

аз съм си поръчвала от тези. В описанието на продукта пише "Безоловна глазура." Peace

# 1 049
  • София
  • Мнения: 1 946
В опити да се спра най-сетне на това, което ми трябва, вместо да избистрям, аз събирам все повече и все по-нови и различни предложения, съвсем се оплитам. Сега някой да каже нещо за този Swiss diamond, моля...

Общи условия

Активация на акаунт