Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 375 804
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 1 050
  • Пловдив
Някой питаше наскоро къде да намери тенжерка на Pyroflam- вчера гледах в Метро тенджерката им, която е 3л. с капак от стъкло. Около 40-42 лв. мисля, че беше.
Стори ми се много симпатична, но някак още докато и гледах дъното от вътре и си представях как загаря  newsm78

# 1 051
  • Пловдив

аз съм си поръчвала от тези. В описанието на продукта пише "Безоловна глазура." Peace

Това гювече за съжаление е само с вместимост 350 мл.. Идея дали имат и големи или къде продават големи с безоловно покритие?

# 1 052
  • град-държава
]

Със здраве да ги ползвате !

А откъде ги купихте, че и аз търся за палачинки тиган и тези ми се видяха точно това, което търся.

Тигана го взех от магазин Гама Елит, на първия етаж в МОЛ Бургас... миналата седмица видях, че пак има тиган, но червен.

# 1 053
  • София
take a smile каква е разликата между Силарган и Дурандо, харесах си един тиган на Силит Силарган , ама сега ти ме обърка , а и още не мога да прежаля 200лв. и мога да си се почудя още  Mr. Green

На Pyrex имам йенска и съм супер доволна , сега гледах в каталога на Метро, че има и от тези Pyroflam ама не знаех, че са на Pyrex и сега май ще си взема, ама никъде не пише дали става за индукция  newsm78
Цената на кръглата 3л. е 42лв. , а овалната е 3,5л. 56лв.  Peace

# 1 054
  • София (Възраждане)
... а овалната е 3,5л. 56лв.  Peace

За тендежра ли става въпрос?
3-литровата ми изглежда прекалено малка за тричленно семейство Sad

# 1 055
  • София
... а овалната е 3,5л. 56лв.  Peace

За тендежра ли става въпрос?
3-литровата ми изглежда прекалено малка за тричленно семейство Sad

Касерола овал + капак 3,5л. така пише по каталога. По скоро е като за печене на нещо , аз имам такава йенска и в нея си готвя / мусака, пиле и такива неща , ние сме 4 човека и ми е ок. /

# 1 056
 изглеждат страхотни! Simple Smile Но нямам опит и не съм ги прочувала [/quote]

Take a smile благодаря за отговора. Аз докато реша да попитам в магазина в които ги продаваха са свършили.
Искам да попитам имате ли някаква информация за емайлираните съдове Swan като качество и къде се произвеждат. На много ниска цена са а тенджерите изглеждат, като копие на Hahn, което ми се струва странно

# 1 057
С интерес следя темата.
За тенджера май се спрях на такава от Хром-Силистра. Въпреки прочетеното назад, не разбрах доколко безвредно е сготвеното да остане за съхранение в същата такава тенджера  newsm78. Ако не е ок, считата ли, че Тенджера с пластмасов и стъклен капак и коркова подложка на Simax е добър вариант?
А с тенджерите на Pyroflam каква е технологията на готвене - предполагам не може да се готви по същия начин като в обикновена метална тенджера  Thinking?

# 1 058
Аз не прибрах овреме чугунения тиган и върху него попаднала вода, и т.н. и се получи малко кръгче ръжда. Tired Crossing Arms Ама като не внимавам... Успях да го изчистя и сега нищо не личи да има върху тигана, но дали е ОК да се ползва? Някой знае ли.... Confused

# 1 059
Здравейте,

Дойде време да сменям тигана. Иска ми се да си купя възможно най-безвреден такъв. От това, което прочитам Силит Дурадо са препоръчвани и са именно такива. Финално, какво се оказа - използвани ли са нано технологи при изработка на покритието или не. И още нещо. Какъв капак за тигана бихте ми препоръчали?

Мерси!

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 10:47 от FlameElement

# 1 060
  • в света на неограничените измерения
FlameElement, прегледай малко по-назад темата.
take a smile  много подробно е описала защо се е спряла на този тип тигани.
Има даже и кореспонденция с фирмата производител относно употребата на нано технологии. Naughty

# 1 061
vanvel, благодаря ти, че ми отговори Simple Smile
Прегледах темата, отзад-напред, стигнах до средата, но малко ми стана каша в главата. Препрочитам в момента  Mr. Green Иска ми се днес или утре да купя, защото на практика останах без тиган. Това, което разбрах е, че Силит Дурадо е с незалепващо и безвредно покритие, без нано, продава се със сертификат за качество и 5 години гаранция, ако се купи от официален вносител за България като Двата щъркела, например. Поправете ме, ако греша някъде. Така да се каже това е тиганът  Mr. Green Какъв похлупак бихте ми препоръчали за него  Rolling Eyes

Благодаря Simple Smile

# 1 062
  • София
Вчера в Кауфланд се загледах в едни тави - алуминиеви с керамично покритие пишеше - отвътре са сивкаво бели на цвят, с по-висок борд. Пишеше и думата индукцион ....
На цена 40-45 лв. са за големите размери.
Някой може ли да сподели мнение за тях?

# 1 063
Ходих днес до Двата щъркела, на Княз Борис 55. Освен мен и двете продавачки тип "тьотя" нямаше никой, верно, часът наближаваше 18.30 т.е. краят на работното време на магазина. Инак в магазина имаше доооста стока. Та влизайки от вратата си зададох въпроса за наличие на Silit Durado - http://2styrkela.com/dom-i-kuhnia/sudove-i-instrumenti/tigani/ti … urado-2626-603301. Надявам се, че правилно съм разбрал и е този от линка. След кратка консултация между продавачките, едната започна да търси из рафтовете и след като междувременно ми предложи поне 2 други модела, финално стигна и до Durado-то, разпознах го. Веднага попитах дали се предлага гаранция и отговорът беше НЕ! Много се озадачих. Обясних, че би трябвало да се продава с 5г гаранция от производителя, на което ми отвърнаха, че щом производителя дава гаранция, ако се случи нещо да се обърна към него. В този момент започнах да се дразня и съвсем закономерно обясних, че ако трябва аз лично да се занимавам с гаранционното обслужване не виждам причина да го купувам от тях, а бих го взел директно от Германия. Още 2 неща ме озадачиха. И двете бяха свързани с хартиено стикерче, залепено на тигана с текст на български, на който пишеше нещо от сорта на никелирана стомана 18/10. Пак на етикета на български за производител бе посочен Solingen. В този момен прецених, че имам твърде много въпроси, за да купя тиган, който струва 140лв и не купих.
Та терзанията са ми Mr. Green:
1. Гаранционна карта издава ли се и въобще как седи въпросът с гаранцията. Дава ли се гарнция за покритието и какво включва тя?
2. Кой обслужва гаранцията?
3. Силит е подразделение на Солинген или аз нещо не съм доразбрал.

Мерси на отзовалите се Simple Smile

Поздрави!

Последна редакция: пн, 16 яну 2012, 20:13 от FlameElement

# 1 064
Виж сега, този магазин и изобщо този вносител не са точно мечтата на купувача. А гаранционното им обслужване е на случаен принцип. Преди години си купих комплект тенджери с капак под налягане и стъклен капак + индукционен котлон. Индукционният котлон струваше 537 лв и в рамките на двете години изгоря. Смениха го с нов, изгоря и той, ама вече не сме в гаранция  Crazy . Капакът за под налягане на два пъти престана да работи и в момента пак е в сервиза. Дръжката на стъкления капак се развинти и резбата й се скапа и трябва нова дръжка. Искат ми 24 лева за това. Не знам в Силит ли е проблема (всички неща са от тази марка) или в Двата щъркела, но съжалявам за покупката си и не бих взела нищо повече от там. От друга страна, сервиз все пак има, части се поръчват по каталог (на двойна цена  Mr. Green). Но като похарчи човек 800 лева с идеята, че купува до живот, а то се скапе в рамките на година - две  newsm78 . Просто не очаквай кой знае какво...

Общи условия

Активация на акаунт