Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 375 953
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 1 065
Виж сега, този магазин и изобщо този вносител не са точно мечтата на купувача. А гаранционното им обслужване е на случаен принцип.
Не звучи добре въобще. Още повече, че стоките на Силит са всичко друго, но не и евтини. Имат ли алтернативи 2та щъркела и ако да, какви?

И ако някой може да ми отговори конкретно по въпросите от предния постинг ще съм благодарен!

Мерси!

Поздрави!

# 1 066
Аз засега съм се ориентирала към Гамаелит като магазин и тиганът ми в момента е Fissler. Но той е с незалепващо покритие, изобщо не съм се интересувала с каква технология е направен - смятах, че при цена 180 лева и немска изработка фирмата е помислила вместо мен  Laughing . Доволна съм от него - втора или трета година не се е изтъркал още, не знам колко ще издържи. Там има и чугунени Le Creuset, които би трябвало да издържат наистина дълго, но не успявам да си купя от тях все още. В Аутлет център на Цариградско до Метро има магазин на WMF - същите цени - около сто и нещо лева и разнообразни тигани. Гамаелит имат сервиз, ремонтирали са ми една тенджера Магефеса под налягане, доволна съм, за другите ( WMF ) не знам, още само точа зъби да си купя нещо.

# 1 067
Ох, извинявай, конкретно  Embarassed
Гаранционна карта не са ми издавали, ходех с касовата бележка.
Гаранцията се обслужва от самия магазин - там се носят нещата за поправка - те ги препращат до сервиз и поръчват резервни части по каталог, без да те занимават.
Никъде не открих връзка между марките Солинген и Силит, а стоманата на етикетчето касае външната част на Дурадото.
Но щом те изрично са казали, че не предлагат гаранция конкретно за Дурадо, не можеш да разчиташ на нищо. Спокойно можеш да си го поръчаш по Интернет, примерно (пак се отвлякох).

# 1 068
С две думи, даваш една шапка с кинти и насреща няма нищо. Или поне нещо доста неясно. Много мисли ми идват в главата в момента за начина, по който се прави "бизнес" в България, но ще ги запазя за себе си, за да не отегчавам аудиторията. По-назад в темата се споменаваше за тенджери на Пирекс и за гаранция от 25 години. Интересно ми е и за тях, кой и как е обслужва, и въобще в рамките на 25 години ми гаратират какво?

P.S. Както са тръгнали нещата, с огромно нежелание, явно пак ще купувам тефал  #2gunfire

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 14:31 от FlameElement

# 1 069
За бизнеса и особено за кавичките много ни съвпадат мненията. Обаче все пак Тефал се изтъркват наистина много бързо - все пак, отиди до мола на Карфур, там долу е магазина на Гамаелит, и се поогледай. Има тигани на Валира - испанска фирма, по-евтини. Фислер са си направо добри, имат и стоманени, за хрупкава коричка. И им тегли една... все пак на теб ти трябва тиган, а не разправии. Какво да се прави - надяваме се в бъдеще да обърнат повече внимание на бизнеса си и клиентите си.

# 1 070
  • София
http://pensofal.com/index.php?option=com_content&view=articl … d=163&lang=en

Такава тава си купих днес от кауфланд.

Въпросът ми е мога ли да режа в нея с нож, ще се надраска ли керамичното покритие?

Няма такова изрично указание както за тефлоновите съдове.

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 15:17 от alpha_beta

# 1 071

Въпросът ми е мога ли да режа в нея с нож, ще се надраска ли керамичното покритие?

Каква е цената? А защо трябва да режеш в нея?

# 1 072
  • София

Каква е цената? А защо трябва да режеш в нея?

41 лв.
Ами примерно баница след опичането или баклава преди опичането?

# 1 073
Ох....кой да прочете, че е тава, че питам какво режеш  Laughing
Аз не бих рискувала

# 1 074
Ех, и аз отново съм тук. Искам нов тиган - безвреден, с незалепващо покритие, предимно ще правя палачинки в него, но да е и за универсална употреба. Бях в Гама Елит, не се спрях на нищо конкретно и съвсем се обърках....Моля, покажете вашите тигани, от които сте доволни и от къде ги закупихте...

# 1 075
В добавка към горното мнение и такива, които се продават с гаранция, и се обслужат гаранционно от продавача, при това коректно. Да кажем, че сумата за закупуване е на второ място. Не, че не е фактор, но за качествен уред, с добро гаранционно обслужване, има мисъл и бих дал, и по-сериозна сума Simple Smile

# 1 076
Искам такива съдове http://cookware.lecreuset.com/cookware/category_Cookware_10151_-1_20002_10003 ама много пари тука бе  ooooh!

# 1 077
и аз отдавна си мечтая за такива съдове. Понякога в амазона има някаква разпродажба, но не достатъчо голяма.

# 1 078
  • Къде ли не
Фирмата, която се обсъжда на тази страница има магазини не само в Мола на Цариградско! Има и в Била на бул. България. Там бях миналия ден. Питах за чугунен тиган. Предложиха ми Le Creuset, обаче много се учудих като разбрах, че и те са с тънък слой емайл. Иначе цените са им повече от фантастични - 23 см тиган - 165лв. Отказах се да си купувам, и този от Икеа е чудесен. Ако ми падне някой от ибей ще си взема, но не и за 160 лв.

# 1 079
  • София

А безвредно ли е да се съхранява сготвеното в такъв съд няколко дни в хладилник?

Общи условия

Активация на акаунт