Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 379 669
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 525
  • София
NBM благодаря за темата Hug Напоследък и аз често се замислям по въпроса. Гледам да ползвам повече съдове от йена глас и глинени гюведжета. Когато сготвя в стъклен или глинен съд, яденето става много по-вкусно и мисля че това е много показателно.

# 526
  • София
Видях, че някой беше повдигнал темата за тенджерите под налягане по-напред, но не видях да има някаква препоръка за марка или модел. Темата ме интересува живо. Искам прилична тенджера до 3 л за приготвяне на бобови като заготовки, нямам намерение да приготвям ястия в такава тенджера. Целта ми е да спестя време от варенето на бобовите за заготовки, което в тенджерите на Силит Силигран ми е средно 1,5-2 часа...
Мег аз също ползвам на Фагор и съм много доволна.

# 527
Гледах едни тенджери под налягане (херметически) в мола, но не обърнах внимание на марката... Цената обаче беше впечатляваща - ок. 350 лв. някъде... Наистина си нямам на идея откъде идав тази цена... Аз трябва да намеря нещо значително по-скромно като цена - до ок 100 и малко отгоре лева, защото е просто уред за улеснине и няма да се ползва повече от 1 път в седмицата... Точно гледам, че и Фагор имат промоция за моите 100 лв  Grinning

Някой да е гледал наживо керамичния тиган в Билла? Икушавам се, защото е значително по-евтин от Силит Силигран, а ако е на 80% толкова дабър, хич няма да се замисля...

# 528
  • в света на неограничените измерения
Някой да е гледал наживо керамичния тиган в Билла? Икушавам се, защото е значително по-евтин от Силит Силигран, а ако е на 80% толкова дабър, хич няма да се замисля...

В събота си купих керамичен тиган /28 см./ Взех го защото старият ми от този вид е на Тефал и го изхвърлих.
Правих палачинки/с новия/, станаха чудесни почти без мазнина. Вчера пробвах да опека в него чапати, получи се, но смятам, че за този тип питки по-добре ще е с чугунен тиган, а аз нямам такъв.
Чисти се само със хартиена салфетка, а видях, че може и в миялна.
Довечера ще правя омлет със сирене в него за вечеря. С две думи - одобрявам го.

Мег по въпроса с малката тенджера под налягане, коята търсиш. Видях, че Силит предлагат една 4,5 литра , но като цена няма да те устрои. Беше някъде над 270 лв.

# 529
Марси Ванвел   bouquet Аз само задушавам във вода в тиганите, така че и тефона ме уреждаше доскоро, но се издраска, затова търся да го сменя..
А Силит ще чакат по-добри времена при мен, за да им стана пак клиент  Grinning

# 530
  • София (Възраждане)
Някой ползва ли вече обсъжданите по-горе бразилски керамични съдиниVila Rica?

Последна редакция: вт, 25 яну 2011, 22:56 от Mooimeiske

# 531
  • град-държава
Да попитам,  Le Creuset  само от Гама Елит ли се разпространяват в България?

# 532
  • Къде ли не
Като каза " Гама Елит", да споделя че толкова нелюбезна продавачка имат в магазинът им в била, че направо ме отказа да гледам и питам. Иначе сега точно Le Creuset  имаха намаление там. Бях влезнала за чугунен тиган, но били свършили.

# 533
  • град-държава
Аз вчера говорих с тях относно едни тигани и те ми казаха, че са им останали само няколко тенджери и нищо друго, нова посуда щяло да има чак началото на април, а на мен изобщо не ми се чака до тогава.  Tired

# 534
  • Къде ли не
Да и това забравих да кажа, че имаха само две тенджери, но бяха намалени с около 100лв.

# 535
# 536
  • France
Купих си тиган Фест, с незалепващо покритие, 5 год. гаранция, не е от евтините модели- 52лв. В инструкцията пишеше, че трябва да се намаже с мазнина при първа употреба.. поне, аз така разбрах с моя "перфектен" английски  Laughing.
Правилно ли разтълкувах превода?

# 537
Аз точно сега махнах един Фест, защото тефлоновот покритие се надраска. Твоят верятно не е с тефлон, щом се маже с мазнина...

Замених моя с керамичен от Била. Не съм го тествала още, но се надявам да е ок, защото често ползвам тиган за задушаване с вода... Засега съм запазила 2 тефлонови тигана със спъциално предназначение, т.е. ползват се рядко и покритието им е здраво. Ще ги ползвам докато не се издраска покритието...

# 538
Някой има ли от тенджерите ZWILLING от Билла? Интересува ме като заври яденето капака на тенджерата стабилен ли е? Защото имам една стоманена тенджера със стъклен капак и като заври водата, капака започва да дрънчи  Rolling Eyes
И тук да ви попитам ( в другата тема никой не ми отговори) Пак става въпрос за ZWILLING - в упътването пише да не се слага сол преди да е завряла манджата, както и след като се сготви готовата манджа да не се съхранява в съда, а да се прехвърли в друг ..... това защо така?

# 539
Моят керамичен тиган от карфур вече има проблеми с покритието - няколко точици са като отчупени. Интересното е, че не прилича на драскотина и имам чувството, че се появиха след миене в съдомиялната, а не след употреба.

Общи условия

Активация на акаунт