Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 379 658
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 540
  • София (Възраждане)
Някой има ли от тенджерите ZWILLING от Билла? Интересува ме като заври яденето капака на тенджерата стабилен ли е? Защото имам една стоманена тенджера със стъклен капак и като заври водата, капака започва да дрънчи  Rolling Eyes
И тук да ви попитам ( в другата тема никой не ми отговори) Пак става въпрос за ZWILLING - в упътването пише да не се слага сол преди да е завряла манджата, както и след като се сготви готовата манджа да не се съхранява в съда, а да се прехвърли в друг ..... това защо така?

Хехе, тъкмо ми къкрят два Цвилинга на котлона, стабилно си лежат капаците, даже съм впечатлена, че при липса на дупка на капака съдържанието кипва извън съда по-трудно в сравнение с предишната ми посуда със звучната марка Сапир hahaha Тъй като все с дупка на капака бях готвила си мислих, че съм се прецакала с Цвилинг, но разсъдих и най-вече видях, че това е по-добрия и по-здраословен вариант.
Относно другото питане, мисля че ядене не бива да остава в метална тенджера така или иначе, не е конкретно заради марката.
Аз съм доволна, имах много Билла-точки и три тенджери - две малки и една по-голяма, ми излязоха 35 лв. Мисля, че си струва Peace

# 541
Цитат
Аз съм доволна, имах много Билла-точки и три тенджери - две малки и една по-голяма, ми излязоха 35 лв. Мисля, че си струва Peace

Как става тази работа? Тенджерите си имат цени (дори с отстъпката са по 30-60 лева) и няма как 3 да са 35 лева. Поясни, моля...

# 542
Много съм офф, ама тия точки на някакви специлани карти ли се отбелязват?
Аз имам само касови бележки за продукти с много точки...

# 543
На всеки десет лв. от сметката ти дават лепенка. За тенджерите ти трябват 20 лепенки. Ако имаш биила карта, при определени продукти трупаш точки. Нпр. ако си купиш тиган ти дават 600-800 точки.
 Тенджерите са с лепенки+лв, а тиганите само с лв. и с бонус точки  Peace

# 544
  • София
Хехе, тъкмо ми къкрят два Цвилинга на котлона, стабилно си лежат капаците, даже съм впечатлена, че при липса на дупка на капака съдържанието кипва извън съда по-трудно в сравнение с предишната ми посуда със звучната марка Сапир hahaha Тъй като все с дупка на капака бях готвила си мислих, че съм се прецакала с Цвилинг, но разсъдих и най-вече видях, че това е по-добрия и по-здраословен вариант.
И аз съм фен на Цвилинга.Не изкипяват тъй като капака отдолу има удължение и кондензиралата вода по стъклото/като ври яденето/ се връща отново в яденето.Аз имам една тенджера от 6л. и този месец ще си взема една от 3.6л.,че миналия месец и от тиганите се изкуших,но въобще не съжалявам. Mr. Green

# 545
  • София (Възраждане)
Цитат

Как става тази работа? Тенджерите си имат цени (дори с отстъпката са по 30-60 лева) и няма как 3 да са 35 лева. Поясни, моля...

Моите тенджери са от най-малките, т.е. от най-евтините, а всъщото време ги заплатих с натрупани от покупки Билла-точки, те се събират в карта с която пазарувам и аз и свеки, трупани бяха цяла година, имах около 60-70 лв. акумулирани така... та затова Blush

# 546
Е добре, успокоихте ме. Утре отивам да си купя една тенджера, един тиган и мисля да си взема капак за тигана, но от карфур. Там сега имат намаление на стъклените капаци и са по 9-10 лв, в билата са 22 лв. Голям кеф  smile3540

# 547
Ниня, мерси за сравнението на капаците!!!
Аз точно се оказах без капак за тигана, защото не съм преценила размера добре (оказа се, че капакът ми е за 26 см, а не за 28... )

# 548
  • Пловдив
Аз днес си взех една тенджера на Цвилинг от Била и утре ще си взема и друга  Peace

А какви са тези тигани? На коя марка са, защото аз на Цвилинг не видях да има тигани, има едно, което се води тиган без капак, но то е много малко, като канче  newsm78

# 549
Тиганите са италиански, керамични, на отделен щанд са изложени, има и тенджерки някакви керамични от същата марка и на същия щанд...

# 550
  • Пловдив
Тиганите са италиански, керамични, на отделен щанд са изложени, има и тенджерки някакви керамични от същата марка и на същия щанд...

аха, сетих се, мерси   bouquet

# 551
  • в света на неограничените измерения
Моят керамичен тиган от карфур вече има проблеми с покритието - няколко точици са като отчупени. Интересното е, че не прилича на драскотина и имам чувството, че се появиха след миене в съдомиялната, а не след употреба.

Точно това сподели и една друга съфорумка тук в темата, в по-предните страници.

Те се мият толкова лесно, че съм решила да не използвам миялната за новия си керамичен тиган.
Евентуално накисване, ако има нещо по-сериозно.

# 552
  • София
И аз керамичния тиган не го пускам в миялната.Не бях чела,че има проблем с покритието,ама много ми е хубав за миялната. Mr. Green

# 553
  • София
Ах сакън ,как в миялната.Той само със салфетка се избърсва и е готов.На мен миялната ми съсипа тефлоновия и затова този не го пускам там Naughty

# 554
И аз искам да сменя един тефлонов дълбок тиган с капак, който ползвам често за задушаване. Керамичните в Била имат ли дълбоки?

Аз от Цвилинг вече имам най-голямата (8 литра), средната (3,6 литра) и малката (2 литра), както и тиганчето, на което става капака от малката тенджера. Остана ми само ниската 24 см и съм готова с тенджерите. После се прехвърлям на тигани и тави, които са за подмяна.

Може ли някой да ми обясни защо не е добре да се съхранява ядене в стомана 18/10 конкретно? Аз не видях да пише такова нещо на Цвилинга, но може и просто да не си спомням, а не ми е под ръка книжката.

Редактирам се, погледнах книжката, пише, че кисели храни (acid foods) не трябва да се съхраняват в тенджерите, защото правят реакция с метала (предполагам окисляват и намаляват качеството на метала).

Последна редакция: пт, 28 яну 2011, 20:17 от SZA

Общи условия

Активация на акаунт