Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 379 548
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 600
  • Русе
  Какво ви е мнението за тенджерите от благородна стомана на Кауфланд.

# 601
  • Пловдив
Ивка, ето линк за безтефлоновите хлебопекарни:

http://www.bestautomaticbreadmaker.net/

NO TEFLON, BUT STILL NON-STICK: Fortunately, with all the reports on Teflon, they did not use a Teflon coating for this pan. (Someone said in an older review that theirs did…either they have updated the machine and removed it or the reviewer just thought it was due to it being non-stick.

мерси   bouquet

# 602
Ето какво ми отговориха от Силит за серията тигани с керамика CeraProtect  :

Цитат
Don’t worry all our coatings are absolutely harmless for your healthy. The Silargan coating as well as the CeraProtect are PFOA and PTFE free.

It is not possible that any ion or particles, which can leak into your food.

Attached you will find a flyer about our coating CeraProtect. There you will find all important information.
като цяло е доста лимитирана инфо. В прикачената брошурата има малко повече.
Допускам да има нано-технология, нищо не са ми отговорили за технологията, въпреки, че изрично ги питах.

но се доверявам на уверението, че няма риск от преминаване на каквото и да било/йони или частички/ в храната.

От брошурата оставам с впечатление, че материалът е изцяло минерален и няма никаква органика. Peace
Гаранцията е 5 години, което е повече от гаранцията на аналозите от другие марки.
ще споделя впечатления при първа възможност....

# 603
Някой има ли стъкло керамична тенджера под налягане... да си признае доволен ли е, избухва ли, такива неща  Grinning

# 604
Докладвам за керамичните тигани в Била (моят е 28 см) - много съм доволна Simple Smile Не намирам разлика във вкуса на храната, но е приятно усещане да готвиш в нещо със светла и незалепваща вътрешна повърхност Simple Smile

# 605
Meg! ,

честит тиган! Simple Smile
моля те, пусни линк.

Тиганът с равно дъно ли е?
Покритието 100 % керамика ли е?

# 606
Реалист, изхърлих още миналата седмица опаковката и не знам дори каква марка е, за да потърся снимка  ooooh!
Твърдеше опаковката, че е керамично покритие, дъното е равно, от външната страна също - много лесно се мие така Simple Smile Лек е, по-лек ми се вижда от 24-сантиметровия на Силит... За мен лекотата е плюс, защото съм с много слабовати ръце и като сложа и продукти в тигана, не мога да го удържа с една ръка...

# 607
Meg! ,

Благодаря.    bouquet

нищо, че си хвърлила опаковката, по принцип при фирмените съдове, марката/името , е изписано в/у самия съд или дръжката Peace

За да е лек, сигурно основата е алуминиева. На Силит серията Темпера е такава.
(На Силит са три линии с керамика, ти кой си гледала?)

# 608
  • София
Тигани в Билла са марка Делимано,с керамично покритие.

# 609
Момичета, ще ме посъветва ли някой как да махна следи от загоряло от керамична повърхност? Имам тиган Бека, който е с керамично покритие и майка ми е правила нещо в него и сега има загоряло по дъното, което не знам как да отстраня (не става с препарат). Да уточня, че има следи след като вече е бил в миялната...

# 610
Реалист, сравнявах със Силит Силигран 24 см, който имам от няколко години... Серията Силигран по принцип е много тежка - тенджерката 20 см е сигурно 2 кг...

# 611
  • На земята, която е всъщност звезда.
Момичета, ще ме посъветва ли някой как да махна следи от загоряло от керамична повърхност? Имам тиган Бека, който е с керамично покритие и майка ми е правила нещо в него и сега има загоряло по дъното, което не знам как да отстраня (не става с препарат). Да уточня, че има следи след като вече е бил в миялната...

На опаковката на тиганите Делимано пише да се нагрее оцет в него и след това внимателно да се измие /т.е. без грубо търкане, което да наруши керамичното покритие/.
На мен още не ми се е налагало да го правя и не мога да потвърдя, че действа!

# 612
Meg! , Inkа ,

благодаря за отговорите  bouquet

SZA ,

Bekadur ли е покритието ?
Опитахте ли с препарат за стъклокерамични котлони?
сода?
в упътването би трябвало да пише за поддръжката на покритието, гледам, че е нано-керамично.

Последна редакция: нд, 06 фев 2011, 13:17 от realist

# 613
Вчера четох отзиви от тиганите на Le Creuset в един английски сайт.Имам в предвид тези от чугун с незалепващо.Хората се оплакват от :
залепване,трудно почистване,нестабилност на дръжките/тези от дърво/,имаше и едно оплакване за крехкост Shocked.Тигана се спукал и за малко да му среже ръката  Shocked.
Нещо хич не ги хвалят. newsm78
Дайте малко отзиви от тук  моля!

# 614
  • София
Докладвам за керамичните тигани в Била (моят е 28 см) - много съм доволна Simple Smile Не намирам разлика във вкуса на храната, но е приятно усещане да готвиш в нещо със светла и незалепваща вътрешна повърхност Simple Smile
  Мег само вътре ли е керамика, каква е основата, тоест става ли за индукционен котлон?

Общи условия

Активация на акаунт