Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 375 594
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 660
Харесвам силиконовите форми, не толкова защото печивата не залепват, а защото заемат по-малко място в кухненския шкаф. Аз също не съм забелязала промени в тях (обикновено ги ползвам на 150 градуса). Имам на Tovolo, Tescoma и още една фирма, която не помня.
Керамичната форма за мъфини изглежда супер, но моите 18 единични  силиконови формички заемат място колкото една водна чаша.

# 661
Благодаря за съветите, но нямам препарат за стъклокерамичния плот - чистя го с гъба и препарата, с който мия съдове и после с вестник. Уж намалявам употребата на препарати... Освен да пробвам с препарата за стъкло, понякога го ползвам за стъклокерамичния и мие добре...
SZA, аз ползвам Frosсh за керамичния плот и съм доволна  Peace Уж се води, че е еко, въпреки че не отговарял на разни европейски стандарти, но е по-добър от масовите.
Хартиените еднократни кошнички за мъфини вършат ли работа, ако се ползва тефлонова форма  newsm78

Последна редакция: ср, 16 фев 2011, 01:55 от Лъки

# 662
Да се похваля,че вече си имам тиган на Делимано с керамично покритие.....Много съм доволна.Правих доста неща вече в него...Бързо става,нищо не залепва и не се драска...Дано и да е издържлив Mr. Green

Инка,благодаря ти много за даденото мнение  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet,защото благодарение на теб го купих....Иначе беше голяма чуденка...

# 663
  • София (Възраждане)
Реалист, намери ли алтернатива на хартията за печене?

# 664
Реалист, намери ли алтернатива на хартията за печене?
продължавам си с хартията.  Simple Smile. Е, "купвам и хвърлям", но пък ми се струва по - еко като цяло.
Май скоро няма да й намеря подходящ заменител.
Лъки ,
вършат работа. Все пак по този начин слагаш някаква изолация от тефлона Peace
ред: добавям: не забравяй и да проветряваш помещението докато печеш.

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 11:15 от realist

# 665
realist, благодаря ти за отговора. Това е пак едно успокоение и вариант за момента  Peace

# 666
Уж чета темата от началото, но не си спомням какво е писано по-назад за хартията за печене. Тя с какво е вредна? Или проблемът е, че е еднократна?

# 667
  • София (Възраждане)
Или проблемът е, че е еднократна?

Това е Simple Smile

# 668
realist, моля те, посъветвай ме каква марка тенджери да си купя.
Днес смятах да купувам един комлект Silit silargan, но видях тези
http://www.elo.de/ELO-Pure-Maron-Pot-with-glass-lid.htm?websale7 … 63643f2f%2fmd5%7d  и  реших да прочета какво пише, защото в магазина ми казаха само, че дръжките им се нагряват много.

Сега вигях, че не препоръчваш silargan и ще съм ти много благодарна, ако ме насочиш към някой други

# 669
realist и аз искам да попитам за тези съдове , само че за цветната им серия

http://www.elo.de/Potsets.htm?websale7=elo;english&ci=topfse … a496c20d%2fmd5%7d

Какво е твоето мнение на материала , от който са направени.

# 670
blue75 , bobb ,

за тенджери лично аз не бих си избрала нито едните, нито другите.

Първите са само с 4 години гаранция, което за тенджера е супер малко. Освен това са с алуминиева основа, покрита с керамика.
До колкото прочетох керамичното покритие  е ОК/ само че пък технологията е неизвестна/.
Вторите тенджери/цветните/ са с по - дълга гаранция  10 години, но в тях не е препоръчително да престоява храна, понеже са метални -стомана. Преполагам,че гаранцията им не е повече заради капсулираната стомана /с алуминий /в сърцевината...
/като цяло обаче и двата варианта са приемливи/

Аз готвя в Силарган, и не че съвсем не го препоръчвам, но следващата ми тенджера няма да е Силарган. Не ми допада антибактерията му.
Бих си купила стъкло-керамиката на Pyroflam от Pyrex, която е с 25 години гаранция, или керамика на Emile Henry.
Добрите стомани в емайл също ми допадат. Peace

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 00:01 от realist

# 671
Благодаря ти много за мнението.   bouquet

# 672
realist, благодаря ти много за бързият отговор   bouquet И двете ти предложения много ми харесват, единствено ме приеснява, че може би ще им се нагриват много дръжките и че намат тенджера която да е 5-6 литра.

Моля те, насочи ме към някой добри добри тенджери стомана в емейл

Има ли някой oт комплектите тенджери на Silit, Fissler, WMF или  http://www.cuisinart.co.uk/collection-category.php?CollectionCategoryID=1 , които ти би си купила ?

Благодаря ти предварително!

Последна редакция: пт, 18 фев 2011, 08:57 от blue75

# 673
  • Пловдив

Бих си купила стъкло-керамиката на Pyroflam от Pyrex, която е с 25 години гаранция, или керамика на Emile Henry.
Добрите стомани в емайл също ми допадат. Peace

От къде могат да се купят  Pyroflam от Pyrex ?

# 674
realist , какво ще рече "Добрите стомани в емайл също ми допадат"

Аз готвя в закалена стомана, хубави са съдовете - Privilege , дали да ги сменям....
Стомана в емайл е нещо ново за мен?

Общи условия

Активация на акаунт