Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 375 528
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 705
Aila ,

По принцип покритието Titanium 2000 Plus Non-stick се води за качествено, тествано, високотехнологично.......
Хубаво е, че е сертифицирано, има сертификати на TÜV и GS - отговаря на немските стандрати за безпасност.
Материалите, с които се произвеждат съдовете, имат спецификации, одобрени от Федералната здравна  служба /Bundesgesundheitsamt (BGA) /за използване за храна.
 не съдържа Тефлон Peace
Фигурираше ми в списъка преди "първата цедка"

Лично аз не го харесах, защото е произведено с цели 6 пласта. И реално не се казва от какво точно са изработени....
За мен толкова много пластове са носители на потенциален източник на алуминий, наличие на някакво адхезионно в-во- например полимер/петролни деривати/ , риск от намалена дълготрайност.....
Предпочетох нещо по-ясно и  "семпло"
Не знам  дали ще съм ти полезна с този отговор, но може би е е добре преди да купиш, все пак да потърсиш в нета повече мнения на потребители и независими експерти за този продукт.

# 706
  • На земята, която е всъщност звезда.
Aila ,

По принцип покритието Titanium 2000 Plus Non-stick се води за качествено, тествано, високотехнологично.......
Хубаво е, че е сертифицирано, има сертификати на TÜV и GS - отговаря на немските стандрати за безпасност.
Материалите, с които се произвеждат съдовете, имат спецификации, одобрени от Федералната здравна  служба /Bundesgesundheitsamt (BGA) /за използване за храна.
 не съдържа Тефлон Peace
Фигурираше ми в списъка преди "първата цедка"

Лично аз не го харесах, защото е произведено с цели 6 пласта. И реално не се казва от какво точно са изработени....
За мен толкова много пластове са носители на потенциален източник на алуминий, наличие на някакво адхезионно в-во- например полимер/петролни деривати/ , риск от намалена дълготрайност.....
Предпочетох нещо по-ясно и  "семпло"
Не знам  дали ще съм ти полезна с този отговор, но може би е е добре преди да купиш, все пак да потърсиш в нета повече мнения на потребители и независими експерти за този продукт.

Имах такъв, но след като дъното му започна да се бели, се наложи да го изхвърля. Не мисля, че са толкова качествени, за колкото ги рекламират.

# 707
Някой купувал ли е от керамичните тавички от Тмаркет? Какво ви е мнението за тях? Заслужават ли си? Безвредни ли са?

# 708
Много бързо и необмислено си купих ето това, но при близо 70% намаление се изкуших, доколкото разбирам  от описанието ще е  тежичка, но дали ще има и други недостатъци, някой може ли да сподели мнение ?

# 709
  • При децата ми
Здравеѝте!
Сигурно сте го обсъждали вече, но на мен ми е невъзможно да прочтета всичките 48 стр., затова предварително се извинявам, Blush, но бихте ли ми препоръчали тиган, коѝто не е много скъп и спада към безвредните и добри съдове? Скоро ми предстои такава покупка, та много ми се иска да е безвреден или поне по-малко вреден?  bouquet

# 710
Не знам дали тук е удачно да попитам, но все пак ще се пробвам, пък и нали темата е за съдовете. Simple Smile
Ползвате ли пасатор директно в съда, в който са се варили зеленчуци за супа примерно? Аз да си призная да, но виждам че тенджерата ми се е издрала.  Rolling Eyes

Хриспа76, съдовете на Силит са добри - Силарган. Виж първите няколко страници Peace

# 711
Не знам дали тук е удачно да попитам, но все пак ще се пробвам, пък и нали темата е за съдовете. Simple Smile
Ползвате ли пасатор директно в съда, в който са се варили зеленчуци за супа примерно? Аз да си призная да, но виждам че тенджерата ми се е издрала.  Rolling Eyes

Хриспа76, съдовете на Силит са добри - Силарган. Виж първите няколко страници Peace
И аз ползвам пасатор директно в тенджерата и нямам проблеми.  Simple Smile Само да уточня, че моя пасатор е от миналия век  Mr. Green в комплекта на миксера и ножът е поместен в нещо като чашка от пластмаса, така че само тя се опира в тенджерата, т.е. ножът няма достъп до съда. Дано си ме разбрала. Simple Smile
Честит празник, мили дами!  Hug

# 712
И аз ползвам така пастора, нямам проблем, но ножовете няма как да се допрат до тенджерата. Вероятно е до модел пасатор.

# 713
  • Пловдив
Искам да попитам дали е вредно да се вари месо в тенджера под налягане? newsm78

А може ли да ми препоръчате и тиган, който да става за индукционен котлон ?   bouquet

Последна редакция: вт, 08 мар 2011, 17:01 от ivka_007

# 714
  • София
Realist, какво ще кажеш за тези тигани   Hug
http://www.ecolutionhome.com/cook-well.php
Момичета, честит празник   bouquet

# 715
Дайте малко инфо и за тези:
http://ecoist.bg/products.php?product=%D0%95%D1%84%D0%B5%D0%BA%D … E%D1%82-Vila-Rica
на външен вид ми харесват, но за материал е посочен само: керамика.

# 716
  • София (Възраждане)
Имам такава, пише че в процеса на производство не са участвали кадмий и олово.  Изцяло керамични са. Ползвала съм малко, нямам опит с керамични съдове за да сравнявам. Дано наистина да са нон-токсик Outta Joint Grinning

# 717
  • в света на неограничените измерения
Имам такава, пише че в процеса на производство не са участвали кадмий и олово. 

Mooimeiske,  не са ли тежки тези тави.
 Какво ти е впечетлението от краткото време на ползване.

# 718
  • София (Възраждане)
Да, тежичка е, моята е от по-малките но си тежи доста.
Не знам дали е нормално да се усеща мирис при готвене, произтичащ от материала. Определено манджата миришеше по-различно докато беше в печката в сравнение със стъкления Пайрекс, който ползвам отдавна. Дали е нормално? newsm78

# 719
  • в света на неограничените измерения
Определено манджата миришеше по-различно докато беше в печката в сравнение със стъкления Пайрекс, който ползвам отдавна. Дали е нормално? newsm78

А, виж това е много интересно.
Друг не си спомням да е споделял за някаква особена миризма при употреба на керамични тавички.
Ще чакам някой по-запознат да се изкаже. Hug

Общи условия

Активация на акаунт