Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

  • 375 592
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 1 119
Извинявам се, че така нахлувам в темата ви, но предполагам ще можете да ме насочите от къде мога да си купя кафеварка Биалети.
Видях една в Метро, но ми се искаше да имам по-голям избор, а от търсенето в нета излизат само онлайн магазини.

# 736
  • Плевен
  • Мнения: 251
Здравейте!
От известно време чета за безвредни съдове и аз,но още не съм решила кои точно да си взема.Simple Smile
Вчера прочетох за hard-anodized cookware.  Дават ги най-добри за момента.
Ето малко инфо:
http://www.wisegeek.com/what-is-hard-anodized-cookware.htm

Какво мислите? Видях в Амазон комплекти от по 10 части за около 170 долара. Не знам колко ще е доставката обаче.

# 737
  • Мнения: 0
И аз имам тиган на Делимано от Била. До 7-8 готвене нищо не ми залепваше, но напоследък доста неща ми залепват (като например яйца). Пробвах с нагряване на оцет, но няма ефект. Има ли и други с подобен проблем и как се справяте?

# 738
  • Мнения: 1 167
И аз имам тиган на Делимано от Била. До 7-8 готвене нищо не ми залепваше, но напоследък доста неща ми залепват (като например яйца). Пробвах с нагряване на оцет, но няма ефект. Има ли и други с подобен проблем и как се справяте?

След като го измиеш намазваш ли го с олио? Аз го мажа и до този момент нищо не ми е залепвало.

# 739
  • Мнения: 0
Всеки път слагам олио на дъното. Днес например пържих яйца и така залепнаха на дъното, че голямо търкане ми падна. Спомням си първите пъти нямах този проблем

# 740
  • На земята, която е всъщност звезда.
  • Мнения: 2 542
Засега не ми залепва дъното. И почиствам със салфетка, най- много с мекото на гъбата.

# 741
  • София
  • Мнения: 1 735
Мия го всеки път след употреба тигана с препарат и като готвя след това нищо не ми залепва.Слагам няколко капки олио,а при палачинките през няколко палачинки по няколко капки.

# 742
  • при принцесите
  • Мнения: 90
Може ли да попитам отново за неръждаемите стомани 18/10 Blush
В крайна сметка колко са безопасни? За тази алергия с никела така и не разбрах, просто допира с тенджерата ли би бил проблем или отделянето на никел в храната и това колко е опасно? В другата по-старата тема някой беше написал дори, че си ги е подменил след 5годишна употреба с нови същите, да не би старите да отделяли нещо. В крайна сметка отделят ли или не Thinking В процеса на готвене.
Отделно моята е 18/8. Това пак от другата тема някой беше пуснал в уикипедия сякаш означава по-ниско качество, ама от здравословна гледна точка какво?

# 743
  • Мнения: 0
Като чета във форума забелязвам, че повечето си купувате супер лукс тигани за над 100 лева. Има ли качествени тигани от среден клас?
Моля препоръчайте някоя марка. Мисля, че повечето домакини могат да си позволят тиган за около 40-70 лева. И разбира се не всяка година да даваш по 50 лева примерно, защото в началото е перфектен, а след 20 ползвания е за боклука.

# 744
  • Мнения: 29
Niamam kirilica taka 4e se izviniavam - realis - http://www.galeria-kaufhof.de/sales/aktionen/productdetail.asp?F … amp;ProdID=152218 neveroiatni namaleniq, kyde sa tezi magazini?

# 745
  • Мнения: 148
Това е немска верига  универсални магазини.

# 746
  • Sofia
  • Мнения: 1 492
Съдове на Силит продават и в много Бг магазини. Вчера гледах в МОЛ Сердика.
Прекрасни са.  Peace

# 747
  • Мнения: 3
И аз имам тиган на Делимано от Била. До 7-8 готвене нищо не ми залепваше, но напоследък доста неща ми залепват (като например яйца). Пробвах с нагряване на оцет, но няма ефект. Има ли и други с подобен проблем и как се справяте?

Аз имам същия проблем, но с малкия тиган. Купих си и плитката тенджера с дръжки, в която доста повече съм готвила и там нямам проблеми. Според мен проблема е в малкия тиган, който има много тънко дъно. 

# 748
  • Мнения: 0
И аз имам тиган на Делимано от Била. До 7-8 готвене нищо не ми залепваше, но напоследък доста неща ми залепват (като например яйца). Пробвах с нагряване на оцет, но няма ефект. Има ли и други с подобен проблем и как се справяте?

Аз имам същия проблем, но с малкия тиган. Купих си и плитката тенджера с дръжки, в която доста повече съм готвила и там нямам проблеми. Според мен проблема е в малкия тиган, който има много тънко дъно. 

При мен се получи при плитката тенджера с дръжки. Успях да направя рекламация  Simple Smile

# 749
  • в света на неограничените измерения
  • Мнения: 258
И аз имам тиган на Делимано от Била. До 7-8 готвене нищо не ми залепваше, но напоследък доста неща ми залепват (като например яйца). Пробвах с нагряване на оцет, но няма ефект. Има ли и други с подобен проблем и как се справяте?
Аз имам същия проблем, но с малкия тиган. Купих си и плитката тенджера с дръжки, в която доста повече съм готвила и там нямам проблеми. Според мен проблема е в малкия тиган, който има много тънко дъно.  
При мен се получи при плитката тенджера с дръжки. Успях да направя рекламация  Simple Smile

И аз се включвам в групата на недоволните от тиганите Делимано.
Моят е от големия размер 28 см.
Днес за пореден път се убедих, че храната залепва, даже и с яйца.

elitza_, къде рекламира тенджерата. Въобще сподели всичко.

Общи условия

Активация на акаунт