Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 375 632
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 960
Няма такова дърво мила Вселена, което след бъркане по манджи на високи температури да си остане красиво. Wink И още по-малко има дърво което с измиване да се очиства от бактерии и гъби завъдени в самата дървесина.

Колкото до професионалните сайтове....има много, много неща, които се правят по бабешки, но не защото така е по-правилно или по някаква логическа причина.

# 961
Вчера гледах емайлирана тенджера, кремава на цвят, но по  дъното имаше черни точки, не беше мръсно, а обелено. Това нарушен емайл ли е?  Embarassed

# 962
  • На земята, която е всъщност звезда.
Няма такова дърво мила Вселена, което след бъркане по манджи на високи температури да си остане красиво. Wink И още по-малко има дърво което с измиване да се очиства от бактерии и гъби завъдени в самата дървесина.

Колкото до професионалните сайтове....има много, много неща, които се правят по бабешки, но не защото така е по-правилно или по някаква логическа причина.

Има, има.  Wink И в готвенето има много логика, стига човек да се поинтересува. В ютюб има безброй клипове на най- големите професионалисти и се вижда как бъркат някои манджи с дървена лъжица, други с метална. Едва ли е защото държат някои неща да готвят по бабешки, а други по небабешки.  Laughing

Джейми Оливър с рецептата си за ризото:

http://www.jamieoliver.com/recipes/risotto/basic-risotto-recipe

Последна редакция: чт, 10 ное 2011, 01:47 от Вселена

# 963

Това че бъркат с дървена, показва само и единствено че още не са си купили силиконова. Нищо друго.
Логика в дървените бъркалки няма никаква. Използват ги за да не драскат съда, отпреди да започнат да се произвеждат силиконови.
Това че нещо бъркат с метална, а друго с дървена демонстрира само че не ползват дърво там където няма опасност за съда- това е.

А ти на мен не ми разказвай за интересуване от готвене- това ми е професия освен всичко останало. Интересувам се от готвене вече 30 години.

# 964
Еее, значи си имаме и професионален готвач в темата, чудесно! Аз да си призная, обичам да бъркам с дървени бъркалки и най-нагло си ги бутам в миялната. В упътването на самата миялна пишеше, че не бива да се мият вътре дървени прибори, обаче моите са евтини и понеже не ми пукаше дали ще ги разваля, пуснах ги вътре. Резултатът определено ми хареса - идеално чисти, най-много да са погълнали от препарата, сега като си помисля. Много ме дразнят остатъците от храна по прибори и съдове и май понякога прекалявам с чистенето.

# 965
  • На земята, която е всъщност звезда.

Това че бъркат с дървена, показва само и единствено че още не са си купили силиконова. Нищо друго.
Логика в дървените бъркалки няма никаква. Използват ги за да не драскат съда, отпреди да започнат да се произвеждат силиконови.
Това че нещо бъркат с метална, а друго с дървена демонстрира само че не ползват дърво там където няма опасност за съда- това е.

А ти на мен не ми разказвай за интересуване от готвене- това ми е професия освен всичко останало. Интересувам се от готвене вече 30 години.

Хаха, сигурно нямат възможност и пари, нали?  hahaha Но ти, Лизет33 от бг-мама, България, си много по- голям професионалист от тях, нищо, че те са световноизвестни, а ти си известна само на близките си... Joy

# 966
Аз си купих чугунен тиган от Икеа. За сега съм много доволна. Използвам го за пърленки и палачинки. Палачинките не ми залепват. За да ги обръщам използвам една стоманена шпатула, но мисля да си взема силиконова, защото я чувам как стърже по чугуна и ми се струва, че ще си съсипя хубавата шпатула. Преди първата мажа с масло и избърсвам салфетка. Не тежи чак толкова много, щом мога да го вдигна с една ръка.

enimna , пропуснала съм да те питам, колко кг е тежък този тиган, ако знаеш? Благодаря предварително  bouquet

# 967
Искам да попитам нещо. Имам малък чугунен тиган на Лодж и напоследък започнах да го използвам по-често. Оказа се, че пръска невероятно - като пулверизатор е. Дали всички чугунени съдове са така  newsm78

# 968
..., колко кг е тежък този тиган, ако знаеш? Благодаря предварително  bouquet
И двата модела са 4 кг.

Лошото е, че не са чак толкова неразрушими. не издържат на темп. амплитуда. Домашното съкровище се е пробвал да завре горещия тиган под студена вода, в резултат на което цялото покритие цъфна.

# 969
И аз знам от консултант в магазин за тигани, че слагането на горещ тиган в студена вода е доста лошо за покритието.

Оооо, 4 кг, доста са си! Crazy Peace

# 970
Ау,аз съм редовна в слагането на горещ тиган под студена вода...уж за да разградя мазнините по-бързо,ама май ще престана вече.Благодаря за споделеното.
А така и така коментирате силиконовите бъркалки,може ли да попитам колко струват и има ли нещо което трябва да съблюдавам при закупуването на такава?

# 971
  • Къде ли не
Лурдес, чак сега видях питането ти. Ходих да тегля тигана. Точно 3 кг. е! Чак се изумих, че тежи толкова, но аз не съм много силна пък нямам проблем да си го вдигам с една ръка.

Бебкакраси, след подробен оглед, съм останала с впечатлението, че в икеа има само един чугунен тиган. Ти и друг ли си виждала, че казваш " и двата модела"?

# 972
Бебкакраси, след подробен оглед, съм останала с впечатлението, че в икеа има само един чугунен тиган. Ти и друг ли си виждала, че казваш " и двата модела"?
Когато аз си ги купувах бяха два модела по-дълбок и по-плитък. Ето това е цялата серия http://www.ikea.com/se/sv/catalog/categories/series/14887/

# 973

А така и така коментирате силиконовите бъркалки,може ли да попитам колко струват и има ли нещо което трябва да съблюдавам при закупуването на такава?

И аз май ще си взема такива, доста се ползват. И били безвредни, т.е. не се отделя нищо при готвене....  newsm78 Не знам за нещо конкретно, което да се взима предвид, ще се радвам, ако някой може да даде съвет  bouquet

enimna, благодаря ти! Hug

# 974
  • Къде ли не
Бебкакраси, ако не беше казала, нямаше да разбера, че има още един тиган от тази серия! Защото в нашата Икеа просто го няма! Сега погледнах наличностите им и такъв артикул не фигурира. Много жалко. Бих си купила и по - малкия.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт