Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене?

• 375 982
  • 1 474
  •   1
Отговори
# 1 080
  • София

Пак на етикета на български за производител бе посочен Solingen.
...
3. Силит е подразделение на Солинген или аз нещо не съм доразбрал.

В магазина на Двата щъркела на Пиротска са ми обяснявали (по повод инструменти за маникюр), че Solingen не е определен производител, а град, в който има много производители. Може би Silit са едни от тях newsm78. Така че можеш да си купиш и качествени, и некачествени стоки, произведени в Solingen. И мисля, че дори и цената не е определяща за качеството - май е въпрос на късмет.

Аз също си мисля за Durado, особено след чудесните отзиви от take a smile, но сега пък, четейки Penkailieva се чудя как да дам толкова много пари и да нямам гаранция...

P.s. Сега проверих на картата на Европа. Silit се произвеждат в Riedlingen, на около 500 км от Solingen. Май от там трябва да търсим гаранцията  #Crazy

Последна редакция: вт, 17 яну 2012, 23:56 от Sash

# 1 081
Durado имат гаранция. Като купувах, така ми беше казано и тиганът вървеше с малка книжка, която пазя. Peace

# 1 082
Аз не прибрах овреме чугунения тиган и върху него попаднала вода, и т.н. и се получи малко кръгче ръжда. Tired Crossing Arms Ама като не внимавам... Успях да го изчистя и сега нищо не личи да има върху тигана, но дали е ОК да се ползва? Някой знае ли.... Confused

Да си повторя питането - трябва ли да хвърля чугунен тиган, върху който се е образувала малко ръжда, но съм сигурна че съм я махнала? Имате ли такъв опит? Confused

# 1 083
Лурдес , нямам опит, но мисля, че няма причина да хвърляш тигана си. Обработи си тигана както се препоръчва и си го ползвай.

# 1 084
Писах снощи на Силит, попитах ги за гаранцията. БТВ 2та щъркела са единствен и официален вносител на Силит или има и друг и ако да - кой?

Поздрави!

# 1 085
  • Пловдив
Писах снощи на Силит, попитах ги за гаранцията. БТВ 2та щъркела са единствен и официален вносител на Силит или има и друг и ако да - кой?

Поздрави!

На сайта на Силит за Бг излиза само фирмата на Двата щъркела:
http://www.silit.de/bezugsquellen_8.html?sid=614E2BC6-D2C7-4A0F- … 82&LandID=64#

# 1 086
  • София
take a smile, от България ли си го купувала?
За съжаление Silit нямат on-line магазин...
FlameElement, пиши като ти дадат отговор, моля.

# 1 087
take a smile, от България ли си го купувала?

в Германия.

# 1 088
  • София
Така си и мислех...  33uu

Тук е друго...

# 1 089
Друго е до степен да се съмнявам, че се продават некачествени бройки на цената на изрядна стока. Аз се чувствам опарена със Силит и ми се струва, че да се поръча по Интернет все пак е разумно, въпреки рисковете. Рискът да купиш нещо дефектно на редовна цена от нашите магазини май е по-висок. Разбира се, това няма как да се знае със сигурност, само търговците си знаят. Но съмнението гложди.

# 1 090
FlameElement, пиши като ти дадат отговор, моля.
Обезателно, стига да отговорят Simple Smile

Но съмнението гложди.

Което е меко казано несериозно, имайки предвид, че са таргетирани във високия ценови клас. Някой дори би казал, че са луксозни  Money

take a smile, би ли могла да ме насочиш към аналог на дурадо-то, но на друг производител, ще съм ти благодарен Simple Smile Търся безвредно и по възможност, незалепващо покритие. С незалеващото бих направил компромис, но с безвредното не.

# 1 091

take a smile, би ли могла да ме насочиш към аналог на дурадо-то, но на друг производител, ще съм ти благодарен Simple Smile Търся безвредно и по възможност, незалепващо покритие. С незалеващото бих направил компромис, но с безвредното не.

Когато избирах, се бях спряла на няколко марки. По - напред съм ги споменавала.
Сега,  набързо и наизуст: Fissler maxeo, WMF Ceradur Classic, Mineral B Element на De Buyer.
В последната година марките масово представиха много нови серии, вкл. и на De Buyer, примерно.
Ако не държиш непременно незалепващо покритие,  възможността ти за избор автоматично нараства Peace

# 1 092
take a smile сърдечно ти благодаря.  Simple Smile  Предполагам, че всеки един от посочените модели е сходен с дурадо-то, в смисъл има незалепващо покритие и е безвреден, без трибуквените абривиатури като примеси и без нано.

# 1 093
take a smile сърдечно ти благодаря.  Simple Smile  Предполагам, че всеки един от посочените модели е сходен с дурадо-то, в смисъл има незалепващо покритие и е безвреден, без трибуквените абривиатури като примеси и без нано.
според това, което проучих - да.
За нано съм срещала в други марки. Например, Bialetti или пък Монета за тавите....
Аз писах на Fissler и не получих отговор, докато от Силит получих. Затова купих Дурадо.
По технически параметри изделията са направо идентични. Ценовият клас, също, считам, че си приличат и като технология на производство.
По отношение за безвредността Penkailieva беше писала нещо, с което съм напълно съгласна. Peace
Става дума за нематериалния аспект от живота..
а конкретно за тези изделия- лично аз се опитвам да избера нещо, което според настояшите данни, "фрапантно" не е опасно.  С всичките тези съвременни технологии никога не мога да бъда абсолютно сигурна. (Понякога/често/ готовият продукт е ОК, но производството му е коствало много неекологични компромиси. )
Не съм правила аз лабораторните анализи.  Laughing

# 1 094
  • София
Така е.
Ние се стремим да се сдобием с възможно най-безвредните съдове и правим какви ли не проучвания, преди да си оборудваме кухнята. А после продуктите, които слагаме в тези съдове знаем ли през какви обработки са минали, преди да стигнат до нас? Аз лично не вярвам 100% дори и на т.нар. БИО производство. Ако сам не си си посадил и отгледал домата не знаеш с какви препарати е третиран. А дори и сам да го отгледаш, не знаеш семената каква модификация са...
Въобще - колкото може...

Общи условия

Активация на акаунт