Съжалявате ли, че (не)живеете в гр.София?

• 18 821
  • 498
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Не съжалявам, че живея в София. Съжалявам, че живея в България, но това е друга тема... Докато живея в БГ, смятам, че София е най-доброто място за мен и семейството ми.

# 241
Не съжалявам, че не живея в София, което няма нищо общо с чувствата ми към нея, все пак ми е роден град  Heart Eyes

Съжалявам, че все по-малко се знае за София, че тя се обезличава, смазва...
съжалявам, че града с годините все повече  заприличва на бунище за хора и коли....
Съжалявам, когато чуя някой да казва, относно България, че столицата е Букурещ...
Съжалявам, че девиза на града - расте, но не старее се е модернизирал в - смърди и простее

ех такива неща ме натъжават....
но всеки заслужава града си!

София еднозначно е заприличала на хората, които живеят там!

# 242

София еднозначно е заприличала на хората, които живеят там!

Поста ти страшно много ми хареса, и аз съм изпитвала това за Букурещ, същото съм чувала и с Истанбул. Но с последния ред не мога да се съглася, и то повече с негативната му насоченост. Какви хора живеят толкова в София? Това са хора, които в търсенето си на нормален живот напускат родното си място. Хора, които имат простичките мечти да не се притесняват какво ще сложат на масата довечера и веднъж на три месеца да си купят обувки. В това няма нищо гадно, човешко е. Това, че мизерията ни прави на озверели простаци, е друга тема. Но все пак хората тук не са толкова ужасни. Просто на всеки му се ще да оцелее. А когато не ти се получава, най-нормалното нещо е да търсиш промяна. Да, фрашкано е с хора и коли, но какво от това? Всеки има право на избор. Ако на някой му идва повече в стреса - нека търси други варианти. Пак повтарям - не искам да съм крайна или да обиждам някого, но няма никаква нужда от толкова много негативизъм и омраза между хората. Много сме били... Ами, хубаво! Сега остава само наистина да сме заедно, което е трудно, но далеч не и невъзможно.  Hug

# 243
  • най-шареното място
Ами София е сбор от софиянци и пришълци.
Славата на софиянци, в наричаната от тях "провинция", е пословична.
Те са това, което е американеца за света. По ред причини десетилетия страната работеше за този град, а покрай гражданството доведе и до други изкривявания.
Пришълците пък обикновено единствено консумират. Това го има в повечето по-големи градове.

ПС Търговище е областен град май.. Личи ли? Затова...

# 244
И каза Господ- "От Витоша по-високо нема, и от Искъро по-дълбоко нема". Да бъде Мир.
            ПС- Търговище е областен град не май........ Grinning

# 245
  • най-шареното място
Точно "май" е Simple Smile и най-малкия да е - един от 30те най-уредени градове би следвало да е...

Пък те що годе уредени са 5-6.

# 246
Май си е май, "май"- та на Витоша Май, как е месеца де, и Искъро да не прелее, Божееее да не става т ,квоз чудо, останахме без Държава ............ Crazy

# 247
Пришълците пък обикновено единствено консумират. Това го има в повечето по-големи градове.
за да консумират нещо , първо го плащат , а преди това са изкарали парите за консумацията ,
така че това клише - ''единствено консумират'' не знам какво значи

точно вдигането на консумацията развива - наемат се жилища или се купуват , харчи се за какво ли не  - дрехи , храна , заведения , това се млади и работещи хора , а не пенсионери ,
на какво се дължи строителния бум , който беше и основния бум на икономиката в България изобщо ?
точно на пришълците ....

# 248
не съжалявам че живея в София, защото има много и понякога интересни неща за правене в града- различни културни събития, фестове чат-пат, магазини, книжарници, оттук летят самолетите за чужбина (не се налага да пътувам от някъде далеч с кола, за да излетя от София), клубове, кафенете, занимания за деца, богат набор кина, Борисовата наесен, бирариите лятно време, "Една седмица в София", няколко ресторанчета по малките улици в центъра, старите сгради отпреди комунистическо, театрите, градинката на НДК в ранна пролет/неделя сутрин, Червената къща, Панчарево, дюнера посред нощ след богатия набор увесилетелния заведения (или кое да е Уго или денонощно хранително заведение), анонимността

съжалявам че живея в София заради колите по тротоарите, липсата на тротоари, гадния въздух, мръсотията по улиците, МакДоналдс, тъмните подлези, оклюмалите панелки, уличните помияри и твърде забързания ритъм на тълпите, че не се знаем и не си разчитаме ма хич със съседите дето са през два етажа от 20 години, и пак - анонимността

искам да живея в някое село, в кокетна къща (с двор) до гората, ама града да ми е през 20 минути на половин час разстояние с градски транспорт. Ако може.

макар че... кой знае ако живея в тази малка спретната къщурка какво ще ми се прище, сигурно да живея в Швейцария, ама някъде по към Алпите, ако може да има езеро и лифт близо до къщата да си карам ски зимата. И търговски център, ама да не ми замърсява и пътя да е далече от къщата да не чувам коли. Ако може.

и да се дърлите и да не се дърлите... където сте си гледайте да си намерите какво да ви харесва. ако пък не ви харесва... мрънкайте си или се местете. не е невъзможно, а и мрънкането не е толкова лош начин на живот

Последна редакция: ср, 28 апр 2010, 21:06 от SharenaSol

# 249
  • до една звездичка
ПС Търговище е областен град май.. Личи ли? Затова...

Що? То на кой областен град му личи, че е такъв?  Rolling Eyes

# 250
  • най-шареното място
за да консумират нещо , първо го плащат , а преди това са изкарали парите за консумацията ,
така че това клише - ''единствено консумират'' не знам какво значи
..

ами консумират реално, без да дават.
То даването е фигуративно, но неосъществено.

Идваш от Разград в Пловдив. Там работиш, там ползваш здравни, образователни услуги. Използваш инфраструктурата. Обаче си адресно регистриран в Разград и там си плащаш данъците. Които след това отиват в Разград понеже се разпределят от бюджета.

Просто е и никак не е трудно да не консумираш само в този аспект...

# 251
  • UK
Кога за последно сте били в Търговище? Бях там по Великден, поне центъра му не изглежда зле. Е, направиха кафене на Дървеното мостче, място, с което свързвам детството си, но нищо. Simple Smile

# 252
  • Paris, France
Не съжалявам, че не живея в София, никак даже. За мене това е един от най-грозно застроените и скучни градове не само у нас, но и по света и последния град, където бих живяла. Напуснах я с кеф и ходя само защото майка ми в момента живее там. Никога нищо там не ми харесваше и атмосферата ме подтискаше. Това лято молих майка ми да отидем да поживеем в Стара Загора, но тя отказа даже да идем до там, горещо било, нямало магазини итн итн. На децата ми в София им харесва и с нетърпение чакат да ходим. Обожават уличните кучета и котки, конете и каручките по улиците (това в центъра, до Медицинска Академия), басейна в кв. Левски, Витоша, НДК, детските градинки, трамваите, маршрутните таксита, тролея, пазарът на Илиенци с играчките и джунджуриите. Аз 2 месеца се наскучах. Липсваха ми съседките, антилската музика, магазините, Латинския квартал, мускулестите и стройни мъже по улиците и шлейфа на парфюм по улиците. Децата напират това лято да ходим пак  Mr. Green hahaha. Даже вече говорих с майка да и ги пратя  Joy, а аз да си остана тук и да си похойкам по дискотеки. Сега питах децата за любимият им град и синът ми каза, че не обича в град а само на Карибите а дъщеря ми избра....... София  Laughing

# 253
Обаче си адресно регистриран в Разград и там си плащаш данъците. Които след това отиват в Разград понеже се разпределят от бюджета.
Просто е и никак не е трудно да не консумираш само в този аспект...

всички харчат доходите си по местопребиване , което е много повече от всякакви местни данъци , да не говорим за какво прахосване става , като си млад и зелен ...
а данък сгради и такса смет в провинцията са ниски , така че голямо плащане няма по тая линия ...

# 254
  • до една звездичка
Кога за последно сте били в Търговище? Бях там по Великден, поне центъра му не изглежда зле. Е, направиха кафене на Дървеното мостче, място, с което свързвам детството си, но нищо. Simple Smile

Лично аз - всеки ден. Wink

Общи условия

Активация на акаунт