Съжалявате ли, че (не)живеете в гр.София?

• 18 838
  • 498
  •   1
Отговори
# 225
Радвам се и съм горда, че моят град предизвиква толкова емоции.  Всяка тема за София достига към 100 стр., преди да бъде насилствено заключена. И че я сравняват с Ню Йорк, Лондон, Сидни.

# 226
Понеже около мен напоследък все се вихри тая тема (в реалния живот) реших и аз да дам своето мнение. Родена съм в София, отраснала съм тук, за кратко съм живяла в Берковица. Има чар в малкия град, но наистина има значение човекът. Имам приятелка, която си мечтае най-накрая да свърши с образованието и да се прибере в Берковица. Аз, когато ида там, откачам. И когато ми се говори за престъпност и мръсотия в София, се съгласявам, но и винаги се аргументирам, че плюсовете и минусите са по равно. Аз съм отраснала в Люлин и имам страхотни спомени. Обожавам анонимността, не желая да съм супер близка със съседите си, не желая всеки да ме знае и поздравява. Тук имам повече възможности - да избирам с кого ще общувам например. Но най-важното засега е, че имам как да се самоусъвършенствам - само да реша, нищо не ми пречи да тръгна да изучавам японски, йога, бойно изкуство или пиано. Това разнообразие не мога да го постигна никъде. Някои казват, че е лудница. Аз твърдя, че е динамичен живот. И да, бих се преместила само в по-голям град някъде в чужбина. Не искам да казвам нищо лошо за никой град (от скоро доста харесвам Сливен), но наистина е важно какъв е човекът, какво търси и какво му носи удоволствие.

# 227
Когато съм в малък град, се усещам, че тичам в сравнение с другите. Така съм свикнала.  Когато съм в някой огромен град, тълпата ме подминава.

# 228
Да ме вържат, не бих стояла в София. От морето по-хубаво няма!

# 229

Досега не съм чула някого да са вързали. Напротив, идват на тълпи.

# 230
  • ул. "Мечтание"

Аз им се чудя на акъла на тия тълпи.  ooooh! Sick

Ама хора разни! Crazy

# 231

Аз им се чудя на акъла на тия тълпи.  ooooh! Sick

И аз мразя тълпите. Тук лятото е ад. Затова обожавам есента, когато "тълпите" си заминат.... Нашите тълпи поне са по-прилични / все пак идват на море /, докато софийските целогодишни  тълпи..... smile3513

# 232
  • София
Съжалявам, че София е това, в което са я превърнали всички, които не искат да живеят в нея, които я мразят, но са тук по неволя и й отмъщават всячески - цапат, рушат и не им пука от нищо.
Благодаря, Прекрасна!

# 233
  И аз мразя тълпите. Тук лятото е ад. Затова обожавам есента, когато "тълпите" си заминат.... Нашите тълпи поне са по-прилични / все пак идват на море /, докато софийските целогодишни  тълпи..... smile3513

Направо ти завижадам,  при вас си тръгват наесен, а при нас е непрекъснато, целогодишно.  Но вие поне знаете защо - плащат, ден година храни.  Натиквате ги в кокошарника и им искате 20 лв. за нощувка.  Да ви е живо и здраво морето,   че иначе щеше да се наложи да работите.

# 234
Нашите тълпи поне са по-прилични / все пак идват на море /, докато софийските целогодишни  тълпи..... smile3513

Мда, софийските тълпи са уникални и не се срещат никъде по света. В никой голям град на планетата Земя, освен в София, няма тълпи. Както и натоварен трафик, задръствания, мръсотия, цигания...
Който е избрал големия град, ще трябва да се примири и с негативите му. Ако предпочитате птички и мушички - моля, селата са свободни. Но щом този град ви храни, би трябвало да сте му благодарни, а не да го мразите. Носталгията по детството и тихото родно място е голям проблем, явно.

# 235

И когато ми се говори за престъпност и мръсотия в София, се съгласявам, но и винаги се аргументирам, че плюсовете и минусите са по равно. Аз съм отраснала в Люлин и имам страхотни спомени. Обожавам анонимността, не желая да съм супер близка със съседите си, не желая всеки да ме знае и поздравява. Тук имам повече възможности - да избирам с кого ще общувам например. Но най-важното засега е, че имам как да се самоусъвършенствам - само да реша, нищо не ми пречи да тръгна да изучавам японски, йога, бойно изкуство или пиано. Това разнообразие не мога да го постигна никъде. Някои казват, че е лудница. Аз твърдя, че е динамичен живот. И да, бих се преместила само в по-голям град някъде в чужбина. Не искам да казвам нищо лошо за никой град (от скоро доста харесвам Сливен), но наистина е важно какъв е човекът, какво търси и какво му носи удоволствие.
Напълно се припокрива и с моето мнение.   Peace Simple Smile

# 236
  • най-шареното място
Аз пък като живееща в доста голям град /не е Търговище/, го сменям за по-малък ако мога.
Може за село, но в България някаква инфраструктура има само в най-големите градове /областни центрове да кажем/ и нямам как. А и там няма хубави пътища, интернет и т.н.

# 237
  • до една звездичка
Аз пък като живееща в доста голям град /не е Търговище/...

Търговище за голям град ли да смятаме?  newsm78

# 238
вече не...дълго време ме беше яд, че София се превърна в това, което е в момента
май привикнах обаче, от време на време имам пориви да запраша, но бързо ми минава...с няколко дни извън София Simple Smile
тази година съм решила лятото да го прекараме на вилата, на 30км е от София и с удобен транспорт до работата ми...така де, не съжалявам Simple Smile

# 239
  • София
... От морето по-хубаво няма!

Да, ама не вашето море... В което гейзерите са с различен цвят...

Общи условия

Активация на акаунт