Съжалявате ли, че (не)живеете в гр.София?

• 18 727
  • 498
  •   1
Отговори
# 405
  • Край ''синьосиньото синьо море''
''Всичко,което не е на море е провинция'' е казал Хемингуей....РАДВАМ СЕ,че на живея  в София,а край ''синьосиньото  синьо море'' Grinning

ами тогава е крайно време някой да пусне тема "Мечтаете ли си да живеете на морето" да видим какви ще лъснат там  Grinning
Ще лъснат,то оставаше и да не лъснат Laughing То софиянците многознайничат и високомерничат  ама като дойде юни  и глей ги на пътя...кой  към Каварна,кой към  Созопол,пък   Варна  уж   я мразят,пък много и се натискат,бе! Mr. Green

# 406
Хора-софиянци, несофиянци, провинциалисти, селяндури и прочие Българи, България си е хубава навсякъде, и що не вземете в този хубав ден-софиянци да се разходят до Витоша, варненци до Морето, тези от планината до сенките на вековните  дърветата,от полето до полянките с цъфнали цветя  а пък ние от центъра, до  Дунава/колкото и мръсен и да е той/все пак има нещо като неповторимост и в него, и да се спре спора отвсякъде.  /проблема не е в града, селото, държавата, а в съвсем друго, и колкото по-скоро като Българи го разберем, толкова по-скоро, може и нещо хубаво да се случи и в нашата Държава. Hug
Peace Peace Hug
Дунавска бабо, като дойда сега, по Георгьов ден да ти замърся Дунава и ще видиш  bouquet
А бе смени го тоя ник, бе жена! Само да те видя Crossing Arms

# 407
  • София
Azzy, за авторските права, май си права.......... ОФ-то отдавнъ го нема така, че споко.......
          Пионерче съм била, ама до преди 6-7 години Президент немойх стана да знайш,
                 тъй, че и ази от 20 години се боря с демокрацията/тъй де от младежките, студентски години/, панимайш ли.

Сега вече звучиш съвсем подходящо.
Като на три ракии.
Поняла, конечно, а и разбира се уважавам те, как да те уважавам.

''Всичко,което не е на море е провинция'' е казал Хемингуей....РАДВАМ СЕ,че на живея  в София,а край ''синьосиньото  синьо море'' Grinning
ами тогава е крайно време някой да пусне тема "Мечтаете ли си да живеете на морето" да видим какви ще лъснат там  Grinning
Ще лъснат,то оставаше и да не лъснат Laughing То софиянците многознайничат и високомерничат  ама като дойде юни  и глей ги на пътя...кой  към Каварна,кой към  Созопол,пък   Варна  уж   я мразят,пък много и се натискат,бе! Mr. Green
Ето ме, лъщя.
Обичам морето, е Каварна и Созопол определено не са моите места, но Варна много я обичам.
Вярно, от няколко години прекарвам летните си почивки по Средиземноморието, но Варна си остава моя любов.
Ако пуснете тема такава, аз ще се наредя на опашката.

# 408
  • София

Не мразя морето... Гръцкото, обаче!  Mr. Green Не извират фекалии на плиткото, няма фасове по плажовете, не бичи грозна чалга от крайбрежните ресторанти, има къде да си сложиш хавлията на пясъка и то безплатно, не те хваща разстройство още първите 2 дни... Мога и още да изброявам.

Това е реалността, която "лъсва", уви.

# 409
Е, когато не си на гръцкото море, си на столичните фекалии по тротоара. Детето ти играе в пясъчник с фекалии и погребани котки. Тръпнещ в очакване за резултатите от кандидатстване в ... детска градина.  Shocked

# 410
И как предлагате да казваме на провинцията?
Да лъсна и аз - много обичам морето.  И скоро ще ви се натреса.

# 411
  • София
Е, когато не си на гръцкото море, си на столичните фекалии по тротоара. Детето ти играе в пясъчник с фекалии и погребани котки. Тръпнещ в очакване за резултатите от кандидатстване в ... детска градина.  Shocked

Спокойно, тази картина не е задължителна за градът ми! Но вие се успокоявайте....

# 412
Обичам София....като детството си....но съм обладана от всичко ,което ми носи наслада Mr. Green

# 413
Обаче не тръпна кога ще е следващата вълна от уволнения/съкращения, а напускам, когато не ми се изгодно някъде.
Много съществен момент.

# 414

Тази легенда е много полезна за живеещите в София, независимо дали са кореняци, или не. Така по-малки тълпи ще прииждат, което означава: по-малка конкуренция за работни места, по-спокоен живот, по-малка лудница по улиците, по-малки задръствания, повече места за детските градини и т.н.
Приветствам такива "реклами".

Аз много харесвам едно място на нашето море. Дори с мъжа ми си купихме имот там, та се водим вече и жители на това място. Но през ум не ми минава да го навирам на хората в очите - вижте колко е прекрасно, елате да се насладите на красота, спокойствие и пр. Хич не ми се иска да се довлекат тълпите туристи с чадъри, семки, динени кори, костилки от праскови, фасове, пластмасови чашки и опаковки от слънцезащитни кремове.

# 415
На мен ми е много трудно да си отговоря на въпроса, честно казано. Родена съм в София, по-голямата част от съзнателния ми живот е преминал тук, чувствам я като роден град много по-силно от другите места, в които ми се е налагало да живея (защото все пак роден град не означава градът, където си проплакал Wink, още по-безумно за мен звучи са си роден "в центъра"...) и понякога дори ми е трудно да обясня как може да обичам този град... какво точно обичам в него. Повечето ми познати живеят тук единствено заради възможностите за работа и по-добър живот... Сякаш нищо друго не ги задържа. А аз обожавам пулса на живота в София и онези малки детайли от тукашната реалност, които, както вече споменаха и други, ме карат да се чувствам най-много себе си. Иначе съм щастлива, че имам и достатъчно роднини в провинцията, където мога винаги да отида и да разнообразя, когато все пак, ми се прииска нещо различно. Има и още нещо - обожавам живота си, точно такъв, какъвто е - с възможността да живея на различни места и колкото и да обичам София, ми е кеф да познавам повече места и да намирам парчета от себе си навсякъде. Къде ли ще ме отвее вятъра след година-две?... Радвам се, че не знам.

# 416
# 417
  • в провинцията
И столичният, и провинциалният живот си имат своите предимства и недостатъци. Зависи от гледната точка.
Тук места в детските градини има достатъчно.
Но детето ми трябва да кандидатства някъде другаде след 7 клас, защото в нашия град специализирани езикови, математически и т. н. училища няма.
Не мога да си позволя да отида на концерт на любимите ми Металика, защото освен билетите трябва да се изръся и за хотел, а това ми идва в повече на бюджета (в провинцията заплатите са много по-ниски). Не че нямам приятели в София, ама не обичам да спя по кухните и холовете на хората. Те като идват тук, също отсядат в хотел.
Тук е тихо, нощем се чува само тишината.
Тук няма къде да отида на йога, но мога да ходя всеки ден в балкана, на 20 мин. път пеша ми е.
Живея на 10 мин. път от местоработата.
Не мога да се реализирам по специалността си, получена в СУ, но сегашната ми работа също е интересна.
Няма големи вериги магазини, няма китайски и арабски магазинчета. Но тук бабите на пазара още не са се сетили, че домашно отгледаната селскостопанска продукция е БИО и струва по-скъпо   Hands Thumbsup
Мога да сравнявам още. За себе си избрах спокойствието на провинцията и вече 20 г. не съжалявам.

# 418
И аз се сещам за нещо, ама много позитивно.
След някоя и друга седмица, живот и здраве, смятаме да пътуваме извън София, при което задължитено ще направя напоителен набег до едно магазинче за дамска конфекция, където за 200-250 лева ще си обновя гардероба. С качествена, русенска конфекция.

# 419
И аз се сещам за нещо, ама много позитивно.
След някоя и друга седмица, живот и здраве, смятаме да пътуваме извън София, при което задължитено ще направя напоителен набег до едно магазинче за дамска конфекция, където за 200-250 лева ще си обновя гардероба. С качествена, русенска конфекция.
А,браво,Жозефин,подразни ни и излезе,я веднага пиши адрес и местоположение на магазинчето! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт