Съжалявате ли, че (не)живеете в гр.София?

• 18 744
  • 498
  •   1
Отговори
# 90
не съжалявам. дойдох тук заради детенце- по-добри условия за обрзование и т.н., но живот и здраве като порастне и стане самостоятелна ще си отида в провинцията-не ме свърта тук. в момента съжалявам, че не съм извън бг.

# 91
  • гр. Шумен
Искам да попитам авторката на темата - що за идиотски казус. Значи според нея съществуват две опции: София (центърът на вселената) и неСофия (демек селяндурията). Това, да ме прощавате, в 21-ви век, когато тук могат да пишат жители на ЛОндон, Париж и СИдней звучи малко, как да го кажем, селско.
Лично аз живея в "десетия град", както го рекламира едно нашенско малоумно радио. Иначе животът ми ме удовлетворява що се касае до инфраструктура, но по отношение на работа, заетост, търсене и предлагане на работна сила сме бетер Турция. Особено напоследък ситуацията е доста кофти.
А що се касае до т. нар. анонимност - абе хора, какво ви пука, че бабата Вича щяла-била да ви разнася из квартала. Апропо, това е възмогно както в СОхия, така и в Нови пазар. Лошото е, ч в Нови пазар на хората повече им пука. А дали трябва да е така?

# 92
Не съжалявам, че живея в София. Тук съм родена и израснала. Най-много 3-4 дни мога да бъда в друго населено място. Независимо къде-село, град или държава. Нямам какво да правя там. В София е моя дом, живот, роднини, приятели и т.н.

# 93
изобщо не съжалявам,че не живея в София...вече цяло десетилетие има откакто се махнах и се чувствам много добре!!!! Mr. Green
По работа,до многобройние роднини ,на купон  отскачам до столицата и беж дома.За мен познати и приятели се създават навсякъде и по всяко време....важно е сърцето или  Mr. Green какво определя!!!!
и тази забързаност или многочасово предвижване не е за мен и скромната ми персона!

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 23:38 от мария 123

# 94
Не съжалявам- соофиянци имат задръствания,  имат много боклук, нямат места за детски градини...
Обичам града, в който живея  Wink

# 95
Вече не обичам София ... това не е градът от моето детство . Едва ли някой е виновен , то целият свят се е променил , но ...
Аз съм родена в центъра . Там съм отраснала . Свикнала съм с шума и навалицата , но сега с толкова придошли и на мен ми идва в повече .
Сега мечтая да живея в гората , да си имам пикап Нисан Навара с който да ходя за гъби и да си гледам двата английски булдога ...
В София ще слизам един път в седмицата - на пазар .

Абсолютно същото, само 2 булдога нямам. Всичко останало 1към1. Hug
А, бих добавила и близост до училище...

# 96
много комплексарска тема. Явно на някой София му е трьн в очите и пуска подобна тема, а после хората се чудят защо все за София се говори. Мога да гарантирам, че повечето хора, които се имат софиянци, не се занимават да правят подобни сравнения и анализи. София ми харесва, не защото е по-по от Варна, Пловдив или Велико Търново, а защото си е моя град и го обичам с всичките плюсове и минуси.
Препоръчвам ви да си направите една разходка по Софийските улици, разгледайте старата архитектура, вдъхнете аромата на дърветата и може би отрицателните чувства ще се трансформират в добро настроение. Посещение на Сатиричния театър ще бьде добьр завършек на вечерта. 

# 97
много комплексарска тема. Явно на някой София му е трьн в очите и пуска подобна тема, а после хората се чудят защо все за София се говори.

Радвам се, че поне не се превърна в София срещу провинция.  Защо аз друга цел не виждам.  Ако не ми харесва София, ще отида там, където ми харесва.
И както казва Sessilly , има много други градове по света и у нас.  Говорих с един московчанини, който се оплака от същото както софиянци, но каза - Обичам си Москва.

# 98
много комплексарска тема. Явно на някой София му е трьн в очите и пуска подобна тема, а после хората се чудят защо все за София се говори. Мога да гарантирам, че повечето хора, които се имат софиянци, не се занимават да правят подобни сравнения и анализи. София ми харесва, не защото е по-по от Варна, Пловдив или Велико Търново, а защото си е моя град и го обичам с всичките плюсове и минуси.
Препоръчвам ви да си направите една разходка по Софийските улици, разгледайте старата архитектура,

Да бе, да вземе да се събори някоя сграда върху ни.
Не се ласкайте чак толкова, и за Сливен има тема.

# 99
Препоръчвам ви да си направите една разходка по Софийските улици, разгледайте старата архитектура, вдъхнете аромата на дърветата и може би отрицателните чувства ще се трансформират в добро настроение
Peace
Точно така е. В началото - преди 8 години, ми беше кривичко, София ми се виждаше крива и сива в сравнение с Пловдив, бе - мани-мани  Crazy
Сега, когато ми остане време да се разходя пеша, нещата, сградите, хората, придобиват различен вид, красив, интересен вид.
Имам си вече любими места, любими улици...
Явно за мен въпросът е да свикна на въпросното място и после ми става все тая дали съм там.
След още 8 години, ако се наложи да остана, може и да си я обичам колкото Пловдив, тогава ще съм живяла по равен брой години и на двете места  Laughing

# 100
Не.
Следващият тъп въпрос кога да го очакваме? Whistling

# 101
Искрено препоръчвам да спрете да търсите под вола теле!    Kissing Heart
Кой каквото го терзае, все го намира в думите на другия. 

# 102
  • SA
Наистина, много странен вьпрос. София ли се счита за най-доброто място за живеене, че да се обсьжда дали сьжаляваме, че живеем, или не живеем там? Аз лично по-скоро се страхувам да не се наложи някой ден да живея там.

# 103
Аз харесвам София,даже много я харесвам.Не искам да живея там,защото камъкът си тежи на мястото.Харесвам и софиянци,винаги съм казвала,че са мили хора.Обаче става въпрос за софиянци,а не за селяндурите,които напълниха София.

# 104
Наистина, много странен вьпрос. София ли се счита за най-доброто място за живеене, че да се обсьжда дали сьжаляваме, че живеем, или не живеем там? Аз лично по-скоро се страхувам да не се наложи някой ден да живея там.

Обидена съм много. Цял живот живея Там.  И дори съм щастлива.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт