Съжалявате ли, че (не)живеете в гр.София?

• 18 744
  • 498
  •   1
Отговори
# 75
Ми нито съжалявам, нито не.
Все тая ми е  Rolling Eyes
Не смятам да си прекарам целия живот тук, ама ако се случи так - ок, кво да се прави.
Иначе съм от Пловдив, много си ми харесва там  Sunglasses

# 76
  • София
Аз съм градски човек. Ако не в София, то бих живяла най-много във Варна или Пловдив. Но: тук са основните институции на държавата, най-добрите болници, театри, училища, университети, централите на повечето фирми (бълг. и чуждестранни), ..... в България. Въобще тук е центъра на България, за мен. Ако живея в друга държава също бих предпочела столицата й. Има повече възможности във всички отношения. Едно няма... спокойствие Hug

А въпросът за анонимността е относителна, в София трудно някой ще бъде напълно анонимен, както е в Ню Йорк напр. Просто животът тук е по- напрегнат и динамичен и човек няма много време да се интресува от другите и да клюкари.
За каква анонимност на големия град говорим, като например в Лондон навсякъде в метрото и по улиците има видеокамери, всеки е наблюдаван и записван. Тук, в София, все още не е така, но сме на път да стане  Rolling Eyes

Въобще, всеки живее там, където счита, че му отговаря на разбиранията. За съжаление са само тези 27 души, досега, които са отговорили положително на първите две опции, но съдби - всякакви.

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 22:12 от Arlin

# 77
Не разбирам, защо ви е анонимност? Двайсет минути пеша ми е пътя до работата, поне двадесет души ме поздравяват. Приятно ми е. Да махна с ръка, да кимна. Защо ми е да съм никой? Продавачката на банички знае, че предпочитам правоъгълни пред триъгълни.

# 78
  • София
Гласувах, че съжалявам, че живея в София.
От 15 години съм тук. Вече имам чувството, че полудявам. Лошото е, че явно не мога да си намеря мястото. Лятото ходим в провинцията. Там също не ме свърта - все се случва да научавам за себе си любопитни неща, за които и аз не подозирам от непознати за мен хора  Crazy
Бих искала да живея в някаква симбиоза от столица-провинция, ако може. Малко по-спокойно, но без онзи неизбежен провинциален манталитет на хората от малките градове (да не се приема лично, не слагам всички хора от провинцията под общ знаменател - само това оставаше...).

# 79
Не разбирам, защо ви е анонимност? Двайсет минути пеша ми е пътя до работата, поне двадесет души ме поздравяват. Приятно ми е. Да махна с ръка, да кимна. Защо ми е да съм никой? Продавачката на банички знае, че предпочитам правоъгълни пред триъгълни.

Няма нужда да живееш в малък град, за да го имаш това.
За тези неща се грижи ежедневната рутина и живот на едно място. Аз какво като съм от София - познавам хората в квартала, с които съм играла, родителите им, бабите им , средата.  А в кафенето знаят как си пия кафето. Поздравяват ме и познати, точно както и теб.

Мисля, че под анонимност се разбира една напълно изкривена представа за 'лично пространство', предимно съм я наблюдавала при хора, които са дошли в София от провинцията. Те сякаш бягат с двеста по-скоро от провинциалните нрави и отношения , не толкова че ги поздравява някой на улицата. И наистина сякаш се затварят твърде в 'личното пространство', идвайки в големия град. Кефи ги, не искат да променят нещата.  Мога безпогрешно да определя в един блок например, кой е под наем и отскоро, и на кой домът му е там. Едните имат табелки на вратите си, а другите нямат. Това е инфекциозно заболяване.

# 80
  • София
Гласувах с последната опция - не виждам за какво трябва да съжалявам, имала съм възможност да се преместя и съзнателно съм я отклонила. Задушавам се там, ужас ме обвзема, разногледа ставам от всички накичени табели абсолютно навсякъде. Изобщо нищо не ме съблазнява в София.

# 81
  • Galaxy 13197853088
съвсем наскоро си потвърдих впечатленията.
4-та опция ...

# 82
Не съжалявам, че не живея в София. Никога не съм и мечтала за подобно нещо.
Бих искала да живея близо до морето...

# 83
Мога безпогрешно да определя в един блок например, кой е под наем и отскоро, и на кой домът му е там. Едните имат табелки на вратите си, а другите нямат. Това е инфекциозно заболяване.

Кои имат и кои нямат? Аз например нямам. На пощенската кутия стои старата табелка на семейството, от което купихме апартамента. В апартамента на родителите ми също няма табелка. На баба ми и дядо ми не помня дали е имало табелка, защото е продаден малко след моето раждане. Ха, познай от кои съм.

Аз пък не мога да разбера как някой може да мрази града, в който живее, освен ако не е бил заставен силом и против волята си да направи този избор.

# 84
това все едно съм в перманентен биг брадър, хич не ми е приятно да знае баничарката какви банички ми харесват. и защо и е да ме знае, не е нейна работа. днес може да харесвам триъгълни, утре правоъгълни.
...

Мисля, че под анонимност се разбира една напълно изкривена представа за 'лично пространство', предимно съм я наблюдавала при хора, които са дошли в София от провинцията. Те сякаш бягат с двеста по-скоро от провинциалните нрави и отношения , не толкова че ги поздравява някой на улицата. И наистина сякаш се затварят твърде в 'личното пространство', идвайки в големия град. Кефи ги, не искат да променят нещата.  Мога безпогрешно да определя в един блок например, кой е под наем и отскоро, и на кой домът му е там. Едните имат табелки на вратите си, а другите нямат. Това е инфекциозно заболяване.
нито съм дошла в софия от провинцията, нито пък се боря за лично пространство. това, което Вълкът казва, че му харесва, на мен пък не ми е приятно 20 души от блока на нашите до пазара в 'борово'/има-няма 100 метра от входа/да ме попитат къде отивам или какво съм си купила. приятно ми е да изляза и да съм точно анонимна. табелка на вратата на нашите няма, не е имало, няма и да има. това е от 67 година така.

# 85
  • София
Съжалявам, естествено.
Моят град е Барселона.
Като втори вариант - Париж.
Ама... не съм там  Rolling Eyes

# 86
Е, то от провинцията не се идва в последните 20 години:) Борбата датира от много по-рано.  Laughing
моят град е Ню Йорк:)))

# 87
  • София

newsm78 Това не беше към мен, или? Щото буквално нахлух в темата...

# 88
Не, не беше.

# 89
  • София
Моля да ме извините!

Общи условия

Активация на акаунт