Съжалявате ли, че (не)живеете в гр.София?

• 18 908
  • 498
  •   1
Отговори
# 135
  • до една звездичка
Какъв точно ти е проблема, къде долови злоба като твоята, в моя пост, защото аз не съм вложила такава и ако си се почуствала засегната моля за извинение  Peace, но да си имаме уважението, не по този начин моля Naughty.

Злоба не съм долавяла. Само безсмисленост. Tired

А ти отговорих по този начин, защото се намесваш в диалог, който в случая бе между мен и Пумукъл.
Това, което съм отговорила, касаеше конкретно нея и нейното питане. Няма нужда от твоето проникновение в случая.

# 136
Не , не съжалявам ,че не живея в София. Живея в малък град-голямо село.Знаем се , в общи линии, всички...И какво от това-на мен не ми пречи, дори понякога ми става весело.Иначе  не съм живяла в голям град-в Русе бях за около три години, но той май е си е едно голямо село...
  Преди 10 год ме оперираха в София, отсъствах от града около 3 месеца. Върнах се, детенцето ми беше малко, и заради него-ща не ща, трябваше да излизам на разходки, превита почти "на две". На улицата непрестанно ме спираха хора-дори и такива, които познавах само по физиономия...Казваха, че се радват ,че ме виждат, интересуваха се, пожелаваха ми да се оправя скоро...
 Същото се получи и след втората ми бременост-още в деня, в който родих, толкова хора се обадиха да ме поздравят...
 Тук е спокойно, за средното образование на децата си имам голям избор, В.Търново е на 5мин път с кола, устройва ме .
 С днешна дата, заради кризата, си мисля, че ако бяхме в София, щяхме да имаме повече възможности за работа, но тъй като, надявам се, това скоро ще свърши, все още си натискам дупето в малкия град.

# 137

Блонди го е казала много добре. Мога само да добавя, че едно от нещата, типични за малките градове - да те познават и да знаят всичко за теб, ме хвърля в тих ужас, понеже те лишава от лично пространство.
Определено грешиш. Зависи кой доколко открехва завесата към личното си пространство.  Peace
Ааааа,моля ти се,хич и не зависи от тебе...Ние си купихме ваканционен имот в малко градче на морето.Не съм открехвала завесата към личното си пространство никак даже.От учтивост казвам "добър ден"и "как сте",разменям по две-три изречения с местните продавачки,колкото да си напазарувам,със съседите обсъждаме единствено някои възникнали проблеми около имота,общите части,нищо повече и пак всеки знае всичко за мен!

# 138
Не , не съжалявам ,че не живея в София. Живея в малък град-голямо село.Знаем се , в общи линии, всички...И какво от това-на мен не ми пречи, дори понякога ми става весело.Иначе  не съм живяла в голям град-в Русе бях за около три години, но той май е си е едно голямо село...
  Преди 10 год ме оперираха в София, отсъствах от града около 3 месеца. Върнах се, детенцето ми беше малко, и заради него-ща не ща, трябваше да излизам на разходки, превита почти "на две". На улицата непрестанно ме спираха хора-дори и такива, които познавах само по физиономия...Казваха, че се радват ,че ме виждат, интересуваха се, пожелаваха ми да се оправя скоро...
 Същото се получи и след втората ми бременост-още в деня, в който родих, толкова хора се обадиха да ме поздравят...
 Тук е спокойно, за средното образование на децата си имам голям избор, В.Търново е на 5мин път с кола, устройва ме .
 С днешна дата, заради кризата, си мисля, че ако бяхме в София, щяхме да имаме повече възможности за работа, но тъй като, надявам се, това скоро ще свърши, все още си натискам дупето в малкия град.

Ако градчето или селото ,в което живееш е на пет минути от Търново,там околността е просто вълшебна,а и хората са много приятни и добронамерени.Имам страхотни впечатления от престоя си и запознанствата си с местни хора от Търново и съседните села.Голяма късметлийка си ,че живееш точно там,но има места в България,в които манталитета е отвратителен.

# 139

Ааааа,моля ти се,хич и не зависи от тебе...Ние си купихме ваканционен имот в малко градче на морето.Не съм открехвала завесата към личното си пространство никак даже.От учтивост казвам "добър ден"и "как сте",разменям по две-три изречения с местните продавачки,колкото да си напазарувам,със съседите обсъждаме единствено някои възникнали проблеми около имота,общите части,нищо повече и пак всеки знае всичко за мен!
Добре де, да приемем, че ти не си "открехвала завесата" и, че във въпросното градче нямате роднини или близки, които са го направили. От къде биха могли хората да знаят всичко за теб? За да знае някой нещо, то друг някой трябва да му го е казал.

# 140
О не, не съжалявам ни най-малко. В София мога да живея най-много месец/два, повече-абсурд.

# 141
Аз не съм избирала София,просто тук съм родена.Дали съжалявам...Съжалявам единственно че не можах да защитя града си от презастрояването,от унищожаването на паметниците,на парковете,че позволих да бъде тотално съсипан...Иначе София си беше много хубав град...И особенно обичам нощно София,от моята младост...

Сега искат да съсипят и Витоша...Ако го позволя,ще ме е два пъти повече яд...Но пак ще я обичам,защото тук са моите корени...

# 142
И аз това се чудя,откъде?! newsm78.В София живея откакто се помня,но съседите ми знаят много по-малко неща за живота ми,отколкото в малкото градче.Там съм чула да се разказват невероятни подробности от живота на местните,кой на кого е любовник,кой от кого има дете..кой колко пари има на влог.Даже веднъж направих забележка на жена,която чакаше преди мен на касата в маркета.Оказа се,че работи в клон на банка и коментираше пред всички,кой колко пари внесъл и то поименно!Много се подразних и я скастрих,че тя няма никакво право да изнася подобни данни,а останалите около мен веднага ме реплекираха с"е ти като си от София,та все повече от нас знаеш".Не знам какво общо има това,че съм от София,с факта,че банкови служители нямат право да коментират клиенти...Пак ви казвам,че не искам да става спор по вечната тема-София срещу провинция.Най-добрите ми приятели са от други градове,но е факт,че в малките градове и села всичко се знае,всичко се коментира.Разбира се,и там си има хора,които не се занимават с клюки и интриги,но в големия град си някак си по-анонимен.

# 143
 Не съм от София, но живея в София и я предпочиатам пред провинцията на този етап. Виж, ако имам голяма къща с басейн, сауна, тенис корт и всички екстри в провинцията веднага се изнасям от софийския апртамент. Sunglasses

# 144
Толква зле се чувствам в това голямо село,че вече дори и на работа не искам да ходя там.Родена съм и израснах в него,но от 3 год,живея вече в околностите му,за мое най голямо съжаление се налага да работя в София,но смятам и този проблем да разреша в близко бъдеще. Peace

# 145
Не съжалявам,че живея в София.
Съжалявам само,че селяните превърнаха града ми във долнопробно село.

# 146

Надявам се по "селяни" да нямаш предвид хората от провинцията.  Simple Smile

# 147
Моля,тези които искат да се изнасят в провинцията,да не забравят,че освен да си разхождат кучетата и да ходят за гъби,ще трябва и да се издържат някак си.И аз понякога,когато едва се добирам до нас,уморена и изнервена,си казвам,че не мога повече,че ще се изнеса и ще се забия в някое село сред природата и съм го правила даже...Писна ми на десетия ден.Аз поне си имах доходи,без да ми се налага да работя,но ако нямах?!Без пари,без развлечения и без възможности за развитие се живее много трудно.Затова и разбирам хората,които ежедневно се стичат в София.Не може млад човек от провинцията да завърши висше образование,да се върне на село,да стои без работа или да работи каквото намери за 200 лв,да няма никакви шансове да се усъвършенства,нито пък къде да излезе,да не говорим,за кино театър и концерти и да му е добре...

# 148
Силистра,Русе,Стара загора и още,и още.....все познати които живеят и работят в София.Защо не се развиват в родните си градове,а тук?
Нима другите големи градове в България нямат бъдеще и колко още може да побере нашият град,преди всички да се задушим?Определено бих спестила разходите си за гориво ако можех да издържам всичката мръсотия и гадост. Peace

И аз като теб. Peace Но намерих начин и се спасих.

# 149
Разбира се,и там си има хора,които не се занимават с клюки и интриги,но в големия град си някак си по-анонимен.

Ами, анонимен. Я виж темата за звездите? Всичко се знае, кой с кого колко пъти, че и как...  Rolling Eyes
Проблемът е, че в София знаете всичко само за известните хора. На село всички са известни и "звезди", затова масово се ползват с "благата" на славата.  Mr. Green
Ето един плюс на малките населени места - там не си никой, там си Някой и всички се вълнуват от живота ти.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт