Съжалявате ли, че (не)живеете в гр.София?

• 18 870
  • 498
  •   1
Отговори
# 150
Силистра,Русе,Стара загора и още,и още.....все познати които живеят и работят в София.Защо не се развиват в родните си градове,а тук?
Нима другите големи градове в България нямат бъдеще и колко още може да побере нашият град,преди всички да се задушим?Определено бих спестила разходите си за гориво ако можех да издържам всичката мръсотия и гадост. Peace

Това сериозно ли  newsm78, айде бе то Шапката на всяко нещо е в София, другото е Филиал........, тъй бе София, ще даде на някой друг град да се развие, айде де, другия път....... Stop

Иначе по темата, имам много приятели,които са родени в София, лятната ваканция си я поделяхме по-равно, половината те бяха в малкото градче при баба, другата половина аз провинциалистчето бях в София. Но днешна София не е онази старата, прозрачна, някак забързана повечеко, но човешка София. Сега като идвам в командировка, на вторият час ми идва да бягам, ама колкото може по-бързо да бягам, толкова много ме задушава. Това не е град, това е лудница.

# 151
  • България-Швейцария
Силистра,Русе,Стара загора и още,и още.....все познати които живеят и работят в София.Защо не се развиват в родните си градове,а тук?
Защото за някои професии просто няма реализация там.
Аз например работя в социологическа агенция, колко големи такива има извън София?
0.00, в областните центрове имаме по един регионален мениджър, който дори не е на заплата и си работи от вкъщи.
И това е само един пример, а колко още такива има.
Че сме малък пазар е факт, но е факт също и че липсва държавна политика за що-годе равномерно развитие на отделните региони.
В Швейцария, която споменах преди няколко страници, с моята професия мога примерно да избирам между малка агенция (но със списък от клиенти, доста по-дълъг от този на голямата ни софийска фирма), която се намира в китното градче от снимката и няколко по-големи в кантоналния център, като разликата в заплащането е незначителна. Дори и да реша да пътувам всеки ден по 40-50 км, това не би било проблем и въпреки натовареното движение, а вярвайте ми и там има и трафик, и задръствания, софийските направо ряпа ядат пред тях понякога.
Въпросът е, че има избор, докато тук такъв липсва.

# 152

Сериозно ли го питаш това? newsm78
Да ми кажеш един специалист мрежи или програмист какво развитие мо'е да има в Алфатар или Дулово?
А може би, в Гоце Делчев? Чух, че Джонсън Контролс решили да отварят нов клон там. Whistling

# 153
не , не съжалявам , че живея в София
съжалявам , че село София са го избрали за столица на България , а това е непоправимо ..
но ние все късата клечка ще изтеглим ....

# 154

Сериозно ли го питаш това? newsm78
Да ми кажеш един специалист мрежи или програмист какво развитие мо'е да има в Алфатар или Дулово?
А може би, в Гоце Делчев? Чух, че Джонсън Контролс решили да отварят нов клон там. Whistling

Колко са такива като теб,Жозефина?Тясни специалисти.............много ви моля,нищо на въпреки.За останалите иде реч,където и да влезнеш,навсякъде се говори на меко.

# 155
Не съжалявам,че живея в София.
Съжалявам само,че селяните превърнаха града ми във долнопробно село.

Peace
Аз не съм избирала София,просто тук съм родена.Дали съжалявам...Съжалявам единственно че не можах да защитя града си от презастрояването,от унищожаването на паметниците,на парковете,че позволих да бъде тотално съсипан...Иначе София си беше много хубав град...И особенно обичам нощно София,от моята младост...

Сега искат да съсипят и Витоша...Ако го позволя,ще ме е два пъти повече яд...Но пак ще я обичам,защото тук са моите корени...
PeaceНямам нищо против дошлите и продьлжаващите да идват тук.На който не му харесва -там от кьде е!На който му харесва-да направи нещо за този град и да уважава родените и живеещи тук хора!През 80-те години селските прояви не се вихреха с пьлна сила в София.Много бьрзо селяндурите се научиха на по-лесното:курвальк,дрога,силикон,пластични операции,работа в "сивият "сектор и т.н. Сьщевременно всички ние се храним сьс сьмнителни боклуци внесени от чужбина.Защо селяните не искат да развият бизнес по родните си места?А,Дьржавата е виновна и най-вече ББ. :mrgreen

# 156
Не съжалявам. Не, че харесвам кой знае колко града в който живея, но в София нямам амбиции да се развивам. Нито пък искам там да отглеждам децата си. Стоя си тук, слушам мека реч, колкото и да се дразня понякога, но мечтите ми далеч не се простират до столицата, благодаря!

# 157
Крайно време беше да се обърне темата.
ТЯсни, широки, да не мислиш, че са дошли заради жълтите ни павета.  Айде, ние си я обичаме, нали го знаете оня виц - Родина, чедо. Ама тия, дето са дошли от спокойното градче, за да пътуват 1 час до работа, да не им е много хубаво.  

Защо селяните не искат да развият бизнес по родните си места?А,Дьржавата е виновна и най-вече ББ. :mrgreen

Имаш ли представа как се развива бизнес на село.

# 158
Ами, Арвен, има ги доста. Понеже тук се развиваха теории как бил обратният процес толкова желан, с къщурката на село и бла бла.
Аз пътувам много често и трябва да ти кажа, че има такива забравени от Бога местица, че чак жалко да ти стане. На село-екотуризъм-ако има кой да дойде-или биоземеделие. Където има минерални води- СПА хотели, които дават поминък на хората. А производство????
Да вземем друг пример -  хората с езици. Както развитие, примерно, има човек с португалски и френски или немски и холандски извън София? Изобилие от преводи, частни уроци, или ще си доволен, ако вържеш и 500 на месец?
Ако утре, впрочем, решат да въведат т.нар.софийско жителство, ние ще останем без половината си персонал. Какво говоря-и повече сигурно. Laughing

# 159
Колко са такива като теб,Жозефина?Тесни специалисти.............много ви моля,нищо на въпреки.За останалите иде реч,където и да влезнеш,навсякъде се говори на меко.
Което аз лично не го разбирам. Продавачка можеш да бъдеш и в родния си град, без да се налага да плащаш наем и да мизерстваш в голямУто село.
Нашествениците не са тесните специалисти, не са и специалистите. Нормално е да искаш да се реализираш на подходящата позиция. Тези хора не обременяват, а обогатяват града. Нашественици са старлетките и мачовците. Ето това е проблема на всеки сравнително голям град. Анонимните, безадресни, нискограмотни хора, които просто отиват някъде без план и без мисъл.
Преди мнооого години София беше залята от кадрите на Кремиковци, от  "язовирците", от мързеливите селяндури (не селяни като произход). Те произведоха новите софиянци, които също като нискограмотните нашественици съсипват града. В момента в провинциалните градове живеят далеч по-качествени хора отколкото можеш да видиш в София. Нищо лично, само факти.

# 160

Преди мнооого години София беше залята от кадрите на Кремиковци, от  "язовирците", от мързеливите селяндури (не селяни като произход). Те произведоха новите софиянци, които също като нискограмотните нашествениците съсипват града. В момента в провинциалните градове живеят далеч по-качествени хора отколкото можеш да видиш в София. Нищо лично, само факти.
Laughing
Това умишено го пропуснах, за да не засегна някой потомък , биещ се в гърдите какъв е софиянец.

# 161
Те нещата са навързани. Големите пари са в София, покрай тях идват златките.

# 162
Крайно време беше да се обърне темата.
ТЯсни, широки, да не мислиш, че са дошли заради жълтите ни павета.  Айде, ние си я обичаме, нали го знаете оня виц - Родина, чедо. Ама тия, дето са дошли от спокойното градче, за да пътуват 1 час до работа, да не им е много хубаво.  

Защо селяните не искат да развият бизнес по родните си места?А,Дьржавата е виновна и най-вече ББ. :mrgreen

Имаш ли представа как се развива бизнес на село.
Който има желание-може.Имам представа от предприемчиви хора извьн София. Wink

# 163
Бабилия,с твоят пост можем да затворим темата. Peace
Ясно,точно и право в десетката.
Преди време,четох някъде,че заплатите във Варна и Стара загора,биха тези в София.Така че,за предприемчивите хора реализация има и в другите градове.

# 164
Преди време,четох някъде,че заплатите във Варна и Стара загора,биха тези в София.Така че,за предприемчивите хора реализация има и в другите градове.

Между "четох някъде" и "получих" разликата знаеш ли каква е?
Щото и аз четох, и не вярвах на очите си...  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт