Съжалявате ли, че (не)живеете в гр.София?

• 18 864
  • 498
  •   1
Отговори
# 165
Колко са такива като теб,Жозефина?Тесни специалисти.............много ви моля,нищо на въпреки.За останалите иде реч,където и да влезнеш,навсякъде се говори на меко.
Което аз лично не го разбирам. Продавачка можеш да бъдеш и в родния си град, без да се налага да плащаш наем и да мизерстваш в голямУто село.
Нашествениците не са тесните специалисти, не са и специалистите. Нормално е да искаш да се реализираш на подходящата позиция. Тези хора не обременяват, а обогатяват града. Нашественици са старлетките и мачовците. Ето това е проблема на всеки сравнително голям град. Анонимните, безадресни, нискограмотни хора, които просто отиват някъде без план и без мисъл.
Преди мнооого години София беше залята от кадрите на Кремиковци, от  "язовирците", от мързеливите селяндури (не селяни като произход). Те произведоха новите софиянци, които също като нискограмотните нашественици съсипват града. В момента в провинциалните градове живеят далеч по-качествени хора отколкото можеш да видиш в София. Нищо лично, само факти.
Все пак тези от Кремиковци бяха малка част.Да не забравяме за задьлжетелното 10 годишно жителство.От както го премахнаха стана лудница hahaha

# 166
  • Galaxy 13197853088
как беше онази поговорка за космоса и космонавтите, че и тука на такова заприлича.

# 167
  • In my tropical dream
Не. Не съжалявам, че не живея в София. Градът ми не е малък, но все още е чист, приветлив и красив. В София ходя служебно и винаги с неприязън - голяма лудница.  ooooh!
Вероятно и столицата някога е била хубав и приветлив град и столичани си милеят за нея. Искрено им съчувствам в каква тоалетна се е превърнал родният им град.  Sad
Peace
1:1

# 168
Не съжалявам че не живея в столицата. Особено що се отнася за шофирането по вашите улици. Трафика е ужасен, освен това е много мръсен въздуха. Не бих отглеждала детето си в София освен ако не съм притисната от обстоятелствата.

# 169
Никога не ми е минавало през ум да живея в София. Не мога да знам, дали, ако живеех там, щях да се чувствам по-добре, не знам какво съм изпуснала/спечелила и затова не знам дали трябва да съжалявам.
Не мога да кажа, че НИКОГА не бих заживяла там, не се знае на къде ще ме отвее вятърът- София ли, Токио ли, или пък Каспичан... Но,ако се случи да стегна куфарите за София, причината мнооооого би си заслужавала. Иначе, доброволно- нье Mr. Green
Кандидатствайки във ВУЗ  Mr. Green категорично и съзнателно избегнах да подам документи в ценените софийски такива Mr. Green.
Обаче никога не съм живяла в малък град и не знам какво е усещането. Едва ли ще ми хареса много, обичам усамотението, а то е по-вероятно да ти се случи в голям, а не в малък град. Ако трябва да избирам между двата варианта- София, или някое провинциално градче от селски тип, бих избрала София. Обаче идеалният ми вариант не е нито един от тези двата.

Последна редакция: пн, 26 апр 2010, 21:42 от елиас

# 170
Не съжалявам,че живея в София.
Съжалявам само,че селяните превърнаха града ми във долнопробно село.

Надявам се по "селяни" да нямаш предвид хората от провинцията.  Simple Smile
"селяни" е определение,което обхваща доста голяма част от тая паплач,дето се е навъдила в София.
И,ако кажа,че нямам предвид хората от провинцията ще излъжа,ако кажа че имам предвид тях пак ще излъжа. Така че,нямам нужда да се обяснявам какво имам предвид.Ако някой се познае-да си ходи там,откъдето е дошъл...
МОЯТ ГРАД е ВАШАТА СТОЛИЦА.
Това за селяните.

# 171
Искате ли да формулираме понятиено провинция , че нещо ми се губи логиката  Laughing
Пловдив провинция ли е  Crazy

А "твоята" столица коя е  Thinking

# 172
Селените хванаха София,,гражданите си останаха по градовете...кое е провинция..и кое село Joy

# 173
Искате ли да формулираме понятиено провинция , че нещо ми се губи логиката  Laughing
Пловдив провинция ли е  Crazy

А "твоята" столица коя е  Thinking
Моят град...
ти май не си наясно какво значи този израз...се едно.

# 174
Селените хванаха София,,гражданите си останаха по градовете...кое е провинция..и кое село Joy
Хе хе, Поци, колко простичко и вярно.  Joy Joy Joy

# 175
Моят град...
ти май не си наясно какво значи този израз...се едно.

Кое е все едно  Thinking
Наясно съм какво означават доста изрази, творя дипломна работа тъкмо за създаването на устойчивите фразеологизми, но такъв израз не съм срещала досега. Как точно звучи изразът? Би ми било полезно да знам.
А ти би ли ми казала какво разбираш под понятието провинция?!

# 176
За 11 страници имаше ли положителен отговор на въпроса дали съжалявате?

# 177

Ами то това тройно не, двойно отрицание на отрицанието с потвърдено първо. Би ли могъл някой да го редуцири до по-просто твърдение.
Не, не съжалявам, че не живея в София.  Shocked

# 178

Ами то това тройно не, двойно отрицание на отрицанието с потвърдено първо. Би ли могъл някой да го редуцири до по-просто твърдение.
Не, не съжалявам, че не живея в София.  Shocked

hahaha Свят ми се зави  Joy

# 179
Абе вие луди ли сте? Коя е тази столица, на която и да е държава, където да не е съсредоточен културният, политическият и икономическият елит на съответната държава? В коя столица няма трафик, задръствания, пушилка, селяния, надошла от цял свят, не само от съответната държва, диреща прехрана и изпускаща миазми? Коя е тая столица, където да няма тълпи от хора по улиците? Коя е тая столица, където няма сергии, смотани предградия, пренатоварен градски транспорт? Коя е тая столица, чийто ритъм на живот да не е по-активен, натоварващ и изтощаващ в сравнение с провинциалните градове?
Какво сте се разплюли?
Всички негативи, които изтъквате, важат и за Париж, и за Лондон, и за Виена, и за Белград, и за Мадрид, и за Буенос Айрес, и за Пекин, и за Банкок, и за Атина, и за Анкара, и за стотици други столици и големи градове.
Макар и все още да не е мегаполис, София не може да избегне съдбата на една столица. Провинциалните нрави отстъпват пред деловия начин на живот. И който скърби за безлюдните улици, на които като дете е играл на стражари и апаши, е подгонен от носталгия по младостта си, а не по по-приветливото лице на  града от миналото.
В същото съотношение са се променили и останалите градове на България. Нима искате да ми кажете, че Хасково например е същият, какъвто е бил преди 20-30-40 години? Или Полски Тръмбеш? Дори забутаното село на баба ми вече не е това, което беше.

Аз рева по София от 70-те години, баща ми - за София от 40-те. Дядо ми пък се тюхкаше за китното градче София от 1926 г.
Моите деца, след 2-3 десетилетия, със сигурност ще разказват легенди за това, колко прекрасен е бил този град през 2010 г. Как са ухаели липите напролет, как са събирали кестени наесен, как са се пързаляли с шейни на хълмчето зад Сити Центъра, как в събота и неделя са карали колелета /и маратонки с колелца/ по средата на малките улички в квартала.

Общи условия

Активация на акаунт