Съжалявате ли, че (не)живеете в гр.София?

• 18 815
  • 498
  •   1
Отговори
# 255
  • най-шареното място
Обаче си адресно регистриран в Разград и там си плащаш данъците. Които след това отиват в Разград понеже се разпределят от бюджета.
Просто е и никак не е трудно да не консумираш само в този аспект...

всички харчат доходите си по местопребиване , което е много повече от всякакви местни данъци , да не говорим за какво прахосване става , като си млад и зелен ...
а данък сгради и такса смет в провинцията са ниски , така че голямо плащане няма по тая линия ...

Четеш много интересно Wink
не, не са само млади с широки пръсти.
Не знам за теб какво е провинция... Пловдив?
Какви апартаменти... като няма улици....
да, разпределянето на държавния бюджет нищо не е...
казваш плащаш за дънки и това оправя пътищата и градините в град дето е 100 хиляди на книга и 400 хиляди реално - примерно.

Не ми се спори. Само исках да споделя колко забавно ми стана като видях метода ти на четене...

# 256
Не знам за теб какво е провинция... Пловдив?

Този въпрос зададох преди няколко страници  Thinking Отговорете ми, моля ви!!!!
Що е то провинция  newsm78

# 257
Че какво му е на Разград. За една година населението намалява с 6%. Няма дупки по улиците, паркинги бол, дори да са платени, са евтини. Места в детски градини, детски ясли и училища бол, въздухът е чист, отпадните води на Биовет и Актавист отдавна са прихванати към пречиствателната станция, всички жилища на 100% са свързани с мръсен канал към пречиствателната, имаме най-хубавата, съвременна сграда за театър. За 5 минути от единия край на града отивам на срещуположния, оставам жена си на работа и отивам в центъра.

Идваш от Разград в Пловдив. Там работиш, там ползваш здравни, образователни услуги. Използваш инфраструктурата. Обаче си адресно регистриран в Разград и там си плащаш данъците. Които след това отиват в Разград понеже се разпределят от бюджета.

Не си права, че данъците, които плащаш, отиват в града, в които си адресно регистриран.
Да не говорим, че има маса фирми, чиито централни офиси са в София, там си декларират и плащат данъците, а цехове, заводи и предприятията им са в провинцията.

# 258
  • най-шареното място
Имах предвид разпределянето на държавния бюджет, то е по регистрация.
Иначе за внасянето /като плащаш/ е вярно за имотите и ако имаш фирма регистрирана там. Но разпределението си го има.

Точно описаното го потвърждава. Виж как е в Пловдив и Варна, или Бургас - все подценени по отношение на населението...

# 259
А може би в малките градове се краде по-малко от общинските пари.
Всички се познаваме, и всички фирми се познават и наблюдават една друга.
Съвещанията на общинския съвет се излъчват директно по радиобъзел Разград.
Аз вече познавам по гласовете общинските съветници, знам кой за какво е гласувал за, кой против.

# 260
А знаете ли какво ме дразни мен?Дразни ме шовинизмът на всички-и на софиянци и на хората от другите градове.Толкова е елементарна тази конфронтация между представителите на различните населени места.Одеве разглеждах групите във Фейсбук."София мрази селяните","Провинция срещу София",София срещу провинция"."Най-хубавото в София е табелата за Пловдив",веднага след това друга група"Най-хубавото в София е табелата за Бургас","София за софиянци"..и още и още...Моят град си е най-хубав,твоят е по-грозен.Детинско,тъпо,посредствено,тесногръдо,инфантилно...Тотална нетърпимост към гейове,цигани,негри,турци,селяни срещу граждани,леви срещу десни,мъже срещу жени...който има различно мнение от моето е тъпак,простак,малоумник,трябва да бъде иронизиран,подиграван,обиждан..в тази страна няма нищо по-страшно,по -престъпно и по-греховно от другата гледна точка...Толерантност ли?Кво е па тва?

# 261
  • най-шареното място
ох, де да беше така лесно...
Тя цялата страна е една шепа народ и всеки знае почти всеки, но не помага.

Акула, аз не съм в София Simple Smile. Не мрза Софиянци. Но не бих живяла там. Засега два пъти успешно съм успявала да не отида.

# 262
  • София-Лагера
А знаете ли какво ме дразни мен?Дразни ме шовинизмът на всички-и на софиянци и на хората от другите градове.Толкова е елементарна тази конфронтация между представителите на различните населени места.Одеве разглеждах групите във Фейсбук."София мрази селяните","Провинция срещу София",София срещу провинция"."Най-хубавото в София е табелата за Пловдив",веднага след това друга група"Най-хубавото в София е табелата за Бургас","София за софиянци"..и още и още...Моят град си е най-хубав,твоят е по-грозен.Детинско,тъпо,посредствено,тесногръдо,инфантилно...Тотална нетърпимост към гейове,цигани,негри,турци,селяни срещу граждани,леви срещу десни,мъже срещу жени...който има различно мнение от моето е тъпак,простак,малоумник,трябва да бъде иронизиран,подиграван,обиждан..в тази страна няма нищо по-страшно,по -престъпно и по-греховно от другата гледна точка...Толерантност ли?Кво е па тва?
  bouquet  bouquet
Живея в София и тук съм родена.Взела съм мъж от провинцията /така да се каже/
За мен няма значение кой от къде е.
Дразнят ме СЕЛЯНИТЕ.Под селяни разбирам да си изведеш кучето в градинката и то да се изтропа ,а след това моето дете да го настъпи.
Да си изхвърлиш боклука от балкона.
Някой да е направил нещо хубаво хубаво /да посади дръвче/ а ти да го полееш с белина.
Това е истински пример от нашата градинка.

# 263
И аз това казвам,няма значение кой откъде е,стига да уважава личното пространство на другия...Имам приятелка коренячка-софиянка,възпитано,интелигентно,образовано момиче.В двустайния си апартамент гледа шест кучета.Тъй като броят на кучетата е голям,а тя нито има време,нито възможност да ги разхожда всички едновременно,често пропуска извеждането навън.Съответно кучетата кипят от енергия скачат ,лаят в хор,тичат из апартамента,имат нужда от разходка.Чуят ли и най-малкия шум,изскачат до входната врата на апартамента и започва оглушителен вой.Често ходя на гости и едва издържам,лае се непрекъснато.Големият ужас настава,когато останат сами,направо полудяват и вдигат блока.Между другото те по цял ден са сами..Приятелката ми,всеки път щом ме види,започва да ми разказва възмутено какви"еснафи",селяни"и "диваци"са хората около нея,правели и забележки,не можели да спят.Любимият и аргумент е "Ето,виж какво представляват селяните,дойдоха от другия край на страната и почнаха със забележките".На всеки мой плах опит да й обясня,че това да искаш да почиваш,да спиш,и да не слушаш по цял ден ужасяващ вой не е въпрос на селяния,тя реагира с"оооо,ама не се дръж и ти като селянка".Накрая и на мен ми прекипя и й казах"а не си ли всъщност селянката ти"след което не ми говори цял месец...Та това имах предвид като казах,че в тази държава има нулева толерантнст към другия,независимо от произхода.

# 264
Айдеее, темата пак отишла на е*ем ти страна  Joy
Не ги оставихте селяните на мира, ей.
Описаното от повечето от вас поведение на въпросния "селянин", си е чисто просташко държание и липса на елементарно възпитание.
Напомни ми за една друга тема, където страстите се бяха нажежили яко  Joy
Но компотите, домашните картофи, зимнината, закланото прасе, домашните яйца, бабините черги вкъщи, вълнените чорапи и т.н. (много дълъг списък), обаче - не пречат на никого, по никакъв начин и не се връзват нито с възпитание, нито с ниска култура...

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 00:42 от Servallan

# 265
  • Варна
Ужасно се радвам,че не живея в София.  Отвратителен град  Crazy Защо веднага сравнявате София с някое малко тихо место?! За вас други градове не съществуват ли? Разберете най после, че света не се върти около София, моля Ви се . На мен пък ми писна всички "столичани" да се изипват тук лятото, да се правят на интересни и велики, защото са решили че са нещо повече от "провинциалистите".  Кое и е предимството на Софията ? Да не е Ню Йорк?

# 266
Ужасно се радвам,че не живея в София.  Отвратителен град  Crazy Защо веднага сравнявате София с някое малко тихо место?! За вас други градове не съществуват ли? Разберете най после, че света не се върти около София, моля Ви се . На мен пък ми писна всички "столичани" да се изипват тук лятото, да се правят на интересни и велики, защото са решили че са нещо повече от "провинциалистите".  Кое и е предимството на Софията ? Да не е Ню Йорк?
и аз това казах. темата е комплексарска и е пусната от човек, който сьс сигурност не от София. Един софиянец не се занимава да пуска такива теми, но задължително ще скочи срещу тези които плюят родния му град.
Между другото точно в Ню Йорк сьм виждала места които ми напомнят на София, колкото и странно да звучи. Става вьпорс за малките улички с разлистените дьрвета и ниските, тип кооперации, блокове, които в София се строяха преди 9 септември. Ще се опитам да потърся и снимка за сравнение.  

ето това имам предвид, в горната част на Манхатан. Ако се абстрахирате от гледката на жълтите таксита, доста напомня на уличките около Витошка и Патриарха.

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 03:07 от Chrisimommy

# 267
Ужасно се радвам,че не живея в София.  Отвратителен град  Crazy Защо веднага сравнявате София с някое малко тихо место?! За вас други градове не съществуват ли? Разберете най после, че света не се върти около София, моля Ви се . На мен пък ми писна всички "столичани" да се изипват тук лятото, да се правят на интересни и велики, защото са решили че са нещо повече от "провинциалистите".  Кое и е предимството на Софията ? Да не е Ню Йорк?
и аз ужасно се радвам че не живееш в София   Mr. Green  пупу

# 268
Е,ама недейте така...,специално се върнах в началото ,за да прочета аргументите на авторката относно темата,която е пуснала и не видях нищо обидно,нито пък комплексарско.Не ставайте мнителни,анкета като анкета.Пишето го социологическо проучване Wink

# 269
  • Sofia
Гласувах с опцията, че не съжалявам, че живея в София. Тук съм родена, тук съм живяла цял живот, тук са ми родителите и голяма част от приятелите, тук намирам реализация, тук срещнах съпруга си и родих детето си. Това е моят град.

Общи условия

Активация на акаунт