Съжалявате ли, че (не)живеете в гр.София?

• 18 815
  • 498
  •   1
Отговори
# 270
да се върна и аз на началото.. по принцип може и да е по лесно да се установиш там където си учил, но не е задължително.. закономерен е стремежа към големия град - не само София ами Варна Бургас Пловдив Русе и др. Например във Франция и Германия се търсят тесни специалисти лекари в провинциалните болници от чужбина, защото техните си лекари не искат да се забиват в провинцията - ниски заплати, по малко престиж, дъра бъра... И при нас така -  липса на тесни спец. по малките градове, ама къде ти ще се сравняваме по съотношение лекарски заплати/стандарт на живот със запада...
та. Не се срамете че предпочитате по големите градове, ако приемем че авторката е иползвала София само за онагледяване на Голям Град - по-високи заплати, повече възможности за действие. Не се ядосвайте ако другите ви казват и колко трябва да ви е зле защото сте в малък град, по спокойно, по природно. Ако на вас ви харесва - да си гледат работата критикарите пък вие си гледайте рахатлъка  Mr. Green където и да сте. Темата се е обърнала "Люлин мрази София или Много ме сърби да кажа колко е зле където не съм макар че може и да не ми разбира и бъкел главата". Кой където му се ще, ама без да се плюем за избора си. Иначе да не ви опразним Дружба, Младост и Обеля барабар с Филиповци и Подуене (примерно) и да ви го пратим по провинцията пък да видим тогава

Последна редакция: чт, 29 апр 2010, 04:12 от SharenaSol

# 271
  • София
Ужасно се радвам,че не живея в София.  Отвратителен град  Crazy Защо веднага сравнявате София с някое малко тихо место?! За вас други градове не съществуват ли? Разберете най после, че света не се върти около София, моля Ви се . На мен пък ми писна всички "столичани" да се изипват тук лятото, да се правят на интересни и велики, защото са решили че са нещо повече от "провинциалистите".  Кое и е предимството на Софията ? Да не е Ню Йорк?

Аз персонално от около 13 години не стъпвам "при вас", защото някак само по "вашите курорти" има "летен вирус" като понятие, никъде по света не съществува такова нещо! Да не говорим, че не сте се научили как да правите това, което ви храни!

За Бога хора, оставете ги във фекалната им локва - ей къде са Гърция и Турция, и пари ще спестите!

ПП. Моля да ме извинят хората, които имат акъла да съобразят защо казвам всичко това и са родени "там"!

# 272
ПП. Моля да ме извинят хората, които имат акъла да съобразят защо казвам всичко това и са родени "там"!

Тц, тц, тц... без капка свян обидихте най-скъпото ми  Crossing Arms  Mr. Green

Тоз целият спор тъй много прилича на бесен скандал между живущите на третия и деветия етаж на едно и също изкорубено панелно блокче, че няма накъде повече.

# 273
  • София

Тц, тц, тц... без капка свян обидихте най-скъпото ми  Crossing Arms  Mr. Green
....

Не ми се искаше, баща ми е от Варна, но кръвта ми кипва от реплики като "софиянци като нахлуят лятото при нас, горките ние - едва оцеляваме". Как не вденаха някои плитки, провинциални комплексари, че туризмът е това, благодарение на което виреят?!

# 274
Как не вденаха някои плитки, провинциални комплексари, че туризмът е това, благодарение на което виреят?!

Не вдяват, щото и туризъм не правят. Някак не е удобно да наричаме всичко онова, което се случва по Черноморието, "туризъм". Варна открай време е оцелявала не щото хората се надпреварват да обгрижват летовници, ами по ред други причини. Това е мое лично мнение, де  Simple Smile

# 275
Един софиянец не се занимава да пуска такива теми, но задължително ще скочи срещу тези които плюят родния му град.
Между другото точно в Ню Йорк сьм виждала места които ми напомнят на София, колкото и странно да звучи.

bouquet
Може би затова толкова харесвам Ню Йорк. И винаги ми напомня песента - И тъмна и прашна, и мръсна и страшна, защо ли без тебе не мога...

# 276

Не ми се искаше, баща ми е от Варна, но кръвта ми кипва от реплики като "софиянци като нахлуят лятото при нас, горките ние - едва оцеляваме". Как не вденаха някои плитки, провинциални комплексари, че туризмът е това, благодарение на което виреят?!
Ами то и софийските хазайки така хулят селяните, прегъвайки наема ежемесечно.
Варненьки само през лятото.

# 277
Поредната малоумна тема за селяндурите и софиянците.
Не ви ли омръзна да се плюете?

Аз като съм от София к'во? Големи яйца!

Добре, че поживях и забутаната дълбока провинция, която ми даде много. Видях , че не света не само лъскав и живота не е само в МОЛ- а, тогава на "Магурата" и "Витошка"

А да се сравнява София с Ню Йорк  Shocked
Не се осмелявам вече и с Букурещ да я сравня...

# 278
  • Пловдив / София
Не, не съжалявам, че не живея в София.
Съжалявам само за това, че София е за сметка на всички останали градове в държавата. Как`Сийка го е казала на първа стр.

# 279
Съжалявам само за това, че София е за сметка на всички останали градове в държавата. Как`Сийка го е казала на първа стр.

newsm78 ако я няма София всички градове ще просперират ли

# 280
пррм

newsm78 ако я няма София всички градове ще просперират ли
Ще просперират, ако се разхвърля работа и в другите градове. От де толкоз акъл у бизнеса, че ще спечели от това.

# 281
  • най-шареното място
Да, и аз мисля кат' Как' Сийка, Fam и Вълка с дългия ник.
Затова и по морето не обичат софианци. Както и в Пловдив, Стара Загора и прочие.
Дори само заради оборотите и данъците от магазините по централните улици, отиващи директно в София.

ПС И нещо за тъпите провинциалисти във Варна - втория град на страната по население и инфраструктура. Оборота на хотелите във Варна, ако така казваш на курортните комплекси на север от града,  например никак не е от софиянци, които ходят по южното черноморие по правило, но ги има достатъчно и по улиците и по заведенията на града и често се разпознават по поведението, по-безпардонно от местното.

# 282
  • UK
Ако си мислите, че Варна се изхранва само от туризъм, или пък че всеки варненец дава под наем стаи лятото, лъжете се. За много варненци всички софиянци, германци и други -ци през лятото означават само повече задръствания и липса на място за хавлия на плажа.

# 283
Ако си мислите, че Варна се изхранва само от туризъм, или пък че всеки варненец дава под наем стаи лятото, лъжете се. За много варненци всички софиянци, германци и други -ци през лятото означават само повече задръствания и липса на място за хавлия на плажа.

Подкрепям с две ръце!!! Peace
Ние не даваме и не се изхранваме с туризъм.Но макар,че ни е тих и не населен квартала,лятото  е ужас,най-малкото няма къде да си спра колата.
Темата нещо се наклонява и прераства в спор между "запад" и "изток",не мислите ли  Naughty

# 284
  • най-шареното място
Да, за повечето варненци и бургазлии е точно така.
Тези "тъпи" хора могат да живеят и без туризма Wink

Общи условия

Активация на акаунт